Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,071x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

De verschillende gezichten van Android. Waarom ziet Android er op veel telefoons anders uit?

Android, iOS en Windows Phone: elk besturingssysteem heeft zijn eigen, unieke uiterlijk. iOS en Windows Phone zien er op elke telefoon hetzelfde uit, maar Android heeft verschillende gezichten. Waarom ziet het Android design er op de ene telefoon totaal anders uit dan op de andere? Tijd om dat uit te zoeken!

Android, beschikbaar voor elke fabrikant

Android design Android voor elke fabrikantAndroid is het besturingssysteem voor mobiele apparaten van Google dat elke fabrikant mag gebruiken. Ook jij, als je een smartphone op de markt wil brengen. Het is dus niet een ‘exclusief’ besturingssysteem, zoals iOS. Alleen Apple mag dit besturingssysteem gebruiken.

Veel fabrikanten kiezen daarom voor Android als besturingssysteem voor hun telefoon. Het is gebruiksvriendelijk, heeft ongeveer net zo veel mogelijkheden als iOS. Ook de grootte van het app-aanbod is voor fabrikanten een reden om Android te kiezen. Ga maar na: wil jij een smartphone die bijvoorbeeld nooit de populairste spelletjes en niet alle functies van WhatsApp of Facebook heeft? Met Android hoef je je daar als gebruiker geen zorgen om te maken.

Bovendien hoeven fabrikanten hierdoor zelf geen besturingssysteem te ontwikkelen. Het kost namelijk veel tijd en geld om een besturingssysteem te maken dat net zo goed werkt als Android. Laat staan om voor een net zo groot app-aanbod te zorgen.

User interface: de belangrijkste oorzaak van verschillende soorten Android

Android designDaarom maken alle grote fabrikanten, van Samsung en Huawei tot LG en Sony, voornamelijk Android-telefoons. Vaak passen fabrikanten de standaardversie van Android aan. Dit doen ze door Android met een zogenaamde ‘user interface’ een ander uiterlijk te geven.

Een user interface is het uiterlijk van een besturingssysteem. Het wordt ook wel een ‘skin’, ‘design’ of ‘schil’ genoemd en bepaalt hoe het besturingssysteem er voor de gebruiker uitziet. Android heeft een standaard user interface. Toch maken fabrikanten dus hun eigen Android design.

Een ander Android design verandert niets aan hoe de telefoon technisch werkt. Een Huawei-telefoon met Android werkt onder de motorkap dus precies hetzelfde als een Samsung met hetzelfde besturingssysteem. Wél zorgt het ervoor dat het besturingssysteem voor jou als gebruiker anders werkt. Het notificatiescherm is bijvoorbeeld anders ingedeeld en het instellingenmenu is op een Samsung anders dan op een Huawei. Dit zorgt voor een andere gebruikerservaring.

Extra functies als aanvulling op een uniek Android design

Android design extra functiesNaast het uiterlijk, voorzien fabrikanten het besturingssysteem ook van extra functies en apps. Zo heeft de Huawei-schil bijvoorbeeld geen apart app-menu waarin alle geïnstalleerde apps staan. Deze apps staan standaard op het startscherm. De LG-schil heeft bijvoorbeeld weer een unieke ontgrendelmogelijkheid: Knock Code. Hiermee ontgrendel je de telefoon door met je vinger op het scherm te tikken. Verderop in het artikel lichten we de meest gebruikte user interfaces voor je uit.

Waarom hebben fabrikanten hun eigen Android design?

Android design waaromFabrikanten hebben een eigen Android design om hun smartphones op te laten vallen tussen andere telefoons. Bijvoorbeeld met een opvallend ontwerp of handige extra functies, zoals een vingerafdruksensor. De grootste visitekaartjes zijn de eigen Android-schil en extra functies. Hierdoor heeft Android op de ene telefoon een totaal ander gezicht dan op een andere telefoon.

Hoewel een schil Android uniek maakt, kan het ook een nadeel hebben. Een user interface is namelijk een extra laag over Android. De hardware moet dan harder werken om dezelfde taken vloeiend uit te voeren. Het is dan druk bezig Android goed te laten werken, maar heeft dan bijvoorbeeld niet genoeg rekenkracht over om dat spelletje zonder te haperen te draaien. Een user interface kan er in sommige gevallen dus voor zorgen dat een smartphone minder snel werkt.

De bekendste user interfaces voor Android

Goed, tijd om de beestjes bij hun naam te noemen. Wat zijn de bekende user interfaces voor Android?

‘Stock’ Android: Android zoals Google dat bedoeld heeft

Android design stock AndroidAndroid heeft een standaardversie. Deze gebruikt Google zelf voor zijn Nexus- en Pixel-smartphones. Ook Nokia en Motorola gebruiken de standaardversie van Android. Het voordeel van dit zogenaamde ‘stock’ Android is dat er snel updates voor beschikbaar zijn. Ook zijn telefoons met de standaard Android-versie snel in gebruik. Er staan geen onnodige apps en uiterlijke veranderingen in die voor extra rekenkracht voor de hardware zorgen.

Samsung TouchWiz: de meest gebruikte Android-schil

Android designsTouchWiz geeft het besturingssysteem standaard een blauw uiterlijk, al kun je dit zelf aanpassen. Het notificatiescherm is aangepast en de indeling van het instellingenmenu is anders. Oudere versies van TouchWiz trokken een zware wissel op de hardware van smartphones. Nu is TouchWiz ‘lichter’, wat betekent dat Android minder is aangepast dan voorheen en zorgt dat een telefoon snel is.

LG UX: handige extra functies

Met UX van LG beschikt je telefoon Knock Code. Dit is een unieke manier om je telefoon te ontgrendelen. Het vergrendelscherm wordt hiervoor opgedeeld in vier vlakken. Je bepaalt zelf een tikpatroon waarmee je de telefoon ontgrendelt. Bijvoorbeeld: linksboven, rechtsonder, linksonder, rechtsboven.

Huawei EMUI: Android dat op iOS lijkt

Huawei heeft ‘Emotion UI’, vaak afgekort tot EMUI. Deze interface past het uiterlijk van Android misschien wel het meeste aan. App-icoontjes zien er anders uit en het aparte app-menu ontbreekt. Apps komen na installatie meteen op je startscherm te staan. Het voordeel is dat je een app meteen ziet. Het nadeel is dat het misschien een rommeltje wordt als je veel apps downloadt. Het instellingenmenu lijkt veel op dat van iOS.

HTC Sense: fris en opgeruimd Android design

De Sense-interface van HTC is redelijk ‘licht’, maar is toch duidelijk anders dan de standaardversie van Android. Een toevoeging is BlinkFeed. Dit is een extra scherm dat je links van het startscherm vindt. Hier lees je nieuws waarin jij volgens je leesgedrag geïnteresseerd bent.

Oók een oorzaak van de vele gezichten van Android: de softwareversie

Android design verschillende softwareversiesNaast de verschillende Android designs zorgt ook de softwareversie voor de vele gezichten van Android. Google werkt altijd aan het verbeteren en uitbreiden van Android. Deze vernieuwingen verpakt het dan in een nieuwe softwareversie, die je via een software update downloadt.

Inmiddels zijn er al talloze verschillende versies van Android. De nieuwste versie is Android 7 Nougat. Niet alleen qua functionaliteit zijn er grote verschillen tussen bijvoorbeeld Android 4.4 KitKat en Android 7 Nougat. Ook visueel is er veel veranderd. Een Samsung-telefoon met Android 4.4 KitKat en TouchWiz zier er dus totaal anders uit dan een Samsung-smartphone met Android 7 Nougat.

De keuze voor Android is dus reuze. En daarmee zit er altijd wel wat voor je tussen. Wat is jouw favoriete Android design? Of ga je toch voor de standaardversie van het besturingssysteem?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.