Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

alternatieven Tinder
Terug naar overzicht
2,894x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Verwijs Tinder naar ginder: de beste alternatieve dating apps

De helft van alle Nederlandse vrijgezellen, oftewel zo’n 1,2 miljoen mensen, gebruikt Tinder. Dat is een makkelijke en leuke app en bovendien is de keuze reuze. Steeds meer mensen vinden het vleeskeuringsgehalte echter te hoog. Gelukkig zijn er meer dan voldoende alternatieve dating apps. Zoals de algemene datingplatformen Hinge en Lexa. Daarnaast zijn er niche apps voor bijvoorbeeld hoger opgeleiden, bebaarde mannen, beroemde mensen en – jawel – ‘heteroseksuele’ mannen die seks willen met een man.

Hinge: het serieuze alternatief voor Tinder

Hinge (Android en iPhone) is ‘the dating app for people who want to get off dating apps’. Volgens de makers zou dat goed lukken: drie van de vier Hinge-gebruikers die een date heeft, wil graag een tweede date. De app probeert de persoonlijkheid van mensen te doorgronden door ze zogeheten ‘prompts’ te laten invullen, zoals ‘Geloof het of niet, maar ik…’, ‘De ergste hype waaraan ik heb meegedaan is…’ en ‘Het allersufste van mij is…’. Die prompts worden ook weer gebruikt om gesprekken te initiëren. Omdat Hinge bijhoudt hoe dates zijn gegaan, kan de app je – als je eerste date tenminste geen liefde op het eerste gezicht was – in het vervolg nóg betere suggesties voorschotelen.

alternatieven Tinder

Wat de Hinge-oprichter Justin McLeod, die vroeger verslaafd was aan drugs en alcohol, vooral níét in de app wilde: verslavende spelelementen. Die zouden gebruikers namelijk single en eenzaam houden én verslaafd maken. De basisversie van de app is gratis, maar heeft een aantal beperkingen (zoals het aantal profielen dat je dagelijks kunt liken). Abonnementen beginnen vanaf ongeveer 20 euro.

Lexa is een van de grootste, maar sowieso niet de origineelste

Online datingplatform Lexa is in internettermen een mastodont: het is opgericht in 2002, toen nog niemand had gehoord van het woord ‘app’. Zo bezien is het niet gek dat de Lexa app (Android en iPhone) een tikje conservatief en wat minder creatief aanvoelt. Maar misschien hoeft dat ook wel niet, als je honderdduizenden leden hebt die je met elkaar kunt matchen. Omdat de datingprofielen behoorlijk uitgebreid zijn, kun je naar heel specifieke dingen zoeken zoals nationaliteit, geloofsovertuiging en kinderwens.

alternatieven Tinder

Goed om te weten: de gemiddelde leeftijd van Lexa-gebruikers ligt wat hoger dan bij Tinder. Een profiel aanmaken en andere profielen bekijken is gratis. Om berichten te kunnen versturen en ontvangen moet je een van de abonnementen hebben, die beginnen vanaf 9,95 euro per maand.

Tinder alternatieven voor hoger opgeleiden

De meeste mensen willen een partner aan wie ze gewaagd zijn, daarom is er een grote markt voor dating apps die zich uitsluitend of overwegend richten op hoger opgeleiden. Mensen met hetzelfde opleidingsniveau hebben vaak namelijk dezelfde mate van zelfontwikkeling, hetzelfde kennisniveau en ongeveer dezelfde interesses. Grote spelers binnen dating voor hoger opgeleiden zijn bijvoorbeeld e-Matching (Android en iPhone), Parship (Android en iPhone) en Elite Dating (Android en iPhone).

alternatieven Tinder

E-Matching

Deze dating apps maken gebruik van matchingssystemen die natuurlijk niet alleen maar kijken naar opleidingsniveau, maar ook naar voorkeuren, interesses, persoonlijkheid en levensstijl. e-Matching kost 19,95 euro per maand, Parship 24,90 euro en Elite Dating 29,90 euro.

Daten voor vreemdgangers

Victoria Milan, Nova Mora, Second Love, Mysecretdate, Ondeugend Daten… De meeste mensen zullen het vreemd vinden, hoeveel dating apps er zijn voor vreemdgaan. Maar voor wie graag buiten de deur eet en zijn bedpartner online wil zoeken, is het oppassen geblazen. Blijkens de reviews zijn bijvoorbeeld de profielen van de sexy vrouwen op dating apps als Victoria Milan veelal nep, vermoedelijk als lokkertje om mannen langer op de app te houden. Ene Raymond schrijft bijvoorbeeld over Victoria Milan: ‘Commercials say serious dating and for fun but there are only fishing people and fake accounts they are magically always in the same city or they want money.’

alternatieven Tinder

Second Love haalt alles uit de kast om mensen vreemd te laten gaan

Second Love (dat geen app heeft maar alleen een website) is dan weer wel serieus. Afgaande op de testimonials ligt de gemiddelde leeftijd van de vreemdgangers een beetje rond de midlifecrisisleeftijd. Een abonnement bij Second Love begint bij ongeveer 30 euro per maand.

Raya: dating voor de rich and famous

De app Raya (alleen iPhone) is de Tinder voor miljonairs en beroemdheden. Wil jij een BN’er of Quote 500-lid aan de haak slaan via Raya? Tien tegen één dat je pech hebt. Om toegelaten te worden, moet je namelijk rijk of beroemd zijn dan wel een belangrijke baan hebben. Zo zouden bijvoorbeeld Ben Affleck, John Mayer, Amy Schumer, Kelly Osbourne en Drew Barrymore op Raya zitten. Het blijft een beetje gissen, want de app is met veel mysteries omgeven. Wie bijvoorbeeld screenshots deelt, wordt waarschijnlijk meteen van het platform gekickt.

alternatieven Tinder

Wil je lid worden? Dan moet je worden goedgekeurd door een comité van honderden leden, die allemaal anoniem blijven ten opzichte van elkaar. Naar schatting wordt zo’n 8 procent van de aanmeldingen toegelaten. Swipen is natuurlijk te ordinair voor een dating app als Raya, in plaats daarvan worden er profielen vertoond als slideshow met daarbij een zelfgekozen soundtrack. Hoewel de meeste leden zwemmen in het geld, kost een lidmaatschap maar 7,30 euro per maand.

Bristlr zit wel snor voor baarddragers en -liefhebbers

De app Bristlr (Android en iPhone, van ‘bristler’ oftewel borstelhaar) ‘verbindt mensen met baarden met mensen die graag aan baarden zitten’. Blijkbaar geloven de makers heilig in de verbindende kracht van baarden en het liefhebben van baarden, want de app is behoorlijk eenvoudig: je kunt een profiel opstellen, andere profielen liken en chatten. Bristlr is gratis.

alternatieven Tinder

BRO: ook voor ‘heteromannen’ die mannenseks willen

BRO (Android en iPhone) is opgericht als tegenhanger van de datingapp voor homo- en biseksuele mannen Grindr. Waar Grindr grotendeels gericht is op erotische ontmoetingen, kunnen homo-, bi- en heteromannen via BRO op zoek gaan naar meer betekenisvolle relaties met mannen. Inderdaad, de app richt zich volgens de oprichter ook expliciet op heteromannen. Denk aan mannen die menen hetero te zijn, maar toch fantaseren over seks met mannen. Of aan mannen die verkennenderwijs tegenover zichzelf willen bewijzen dat ze hetero zijn.

alternatieven Tinder

In de app kun je precies aangeven waarnaar je op zoek bent (een date, friends with benefits of gewoon vriendschap) en wat je in een man zoekt. Je kunt meteen met mannen gaan chatten. Of, als je verlegen bent, alleen een boks geven en dan maar zien wat ervan komt. Heb je een lichte swipe-verslaving overgehouden aan Tinder? Die komt goed van pas in deze app, want je kunt dagelijks nieuwe bro’s swipen. De basisfunctionaliteiten zijn gratis. Daarnaast zijn er in-app aankopen (‘Bromance Pack’) en een premiumabonnement à 6,49 euro per maand.

Ken jij nog meer alternatieven voor Tinder?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.