Alles wat je over 4G moet weten

Gratis 4G
Bij Simyo is 4G internet gratis. Heb je een Simyo Sim Only? Dan kun je deze bundel maandelijks aan of uit zetten via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Zodra je de bundel aanzet, wordt 4G direct geactiveerd op je simkaart. Zet daarna je telefoon uit en weer aan zodat je toestel verbinding kan maken met 4G. Het KPN netwerk waarvan Simyo gebruikmaakt, biedt een volledige 4G dekking in Nederland.

Gemiddelde downloadsnelheid
De gemiddelde downloadsnelheid van 4G internet is 20 Mbps, de gemiddelde uploadsnelheid is 10 Mbps. De maximale downloadsnelheid is 150 Mbps, de maximale uploadsnelheid is 50 Mbps. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon en de drukte op een zendmast, maar ook van de dekking in een bepaald gebied.

Frequentie
Het 4G netwerk van KPN heeft de 800 Mhz frequentie. Als je telefoon deze frequentie kan ontvangen, kun je 4G internet gebruiken. Kijk hier om te zien of jouw telefoon geschikt is. 4G internet is echt heel snel. Je internetbundel kan daardoor sneller op gaan. Houd hier rekening mee als je 4G internet halverwege de maand aan hebt gezet.

Tip
Een datamonitor of MB meter geeft meer inzicht in je dataverbruik. Het daadwerkelijke verbruik zie je op Mijn Simyo of de Simyo app. Lees deze blog voor meer informatie over het besparen van je databundel.

Ook op ons Forum vind je veel informatie over 4G.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

Kom je er niet uit?

Top