.

Produceer je eigen muziek met tips van LO-FI LE-VI
Terug naar overzicht
4,463x gelezen

Velen zeggen dat het schrijven van een liedje of het maken van een goede remix niet voor iedereen is weggelegd. Toch willen we je overtuigen dat het niet moeilijk hoeft te zijn om je eigen muziek te produceren. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Popproducer LO-FI LE-VI geeft je graag drie tips, hoe je met of zonder muzikaal talent, eigen muziek maakt met je smartphone.

Muziek produceren met GarageBand of Music Maker Jam 

Ben je van plan om als beginner eigen muziek te produceren, dan krijg je vaak als eerste tip een audio-montagesysteem aan te schaffen. Je vindt al snel door de bomen het bos niet meer. Het aanbod in deze audiobewerkingsprogramma’s (DAW’s) is groot. LO-FI LE-VI geeft je twee tips over applicaties (voor iOS en Android) waarmee je kunt starten.

GarageBand (iOS)

LO-FI LE-VI raadt je aan om als jonge producer muziek te maken in Garageband. Deze applicatie staat standaard op je iPhone of is gratis te downloaden via je App Store. Met GarageBand verandert je slaapkamer in een opnamestudio, omdat je met je iPhone elektronisch muziekinstrumenten bespeelt en muziekfragmenten (loops) maakt. Zelfs als je nog nooit een noot hebt gespeeld.

Music Maker Jam (Android)

Als Android-gebruiker val je naast de muzikale boot als het gaat om de applicatie Garageband. Gelukkig heeft ook de Playstore genoeg muziekapps om uit te kiezen. De Magix Music Maker Jam kun je gratis downloaden. En is zeer waardevol als je geweldige beats wilt maken, remixen en delen op je smartphone. Je creëert je eigen nummers. Door duizenden loops en ingebouwde fragmenten van studiokwaliteit toe te passen.

Raak de juiste snaar met GuitarTuna

Toch blijft voor sommige mensen het spelen van een echt muziekinstrument belangrijk. Zo kan LO-FI LE-VI niet zonder zijn eigen gitaar. Als gitarist gebruikt hij vaak de GuitarTuna app op zijn smartphone. Met deze gratis app voor iOS en Android kun je gemakkelijk je gitaar en vele andere populaire snaarinstrumenten stemmen. Snoeren zijn hier overbodig. Je tikt je snaren aan en je telefoon detecteert het geluid met behulp van je mobiele microfoon. Direct ontvang je visuele feedback in de app. Je hoeft nooit meer vals te spelen.

Een extra tip voor alle pro muziekproducers: je kunt opnames van fysieke instrumenten toevoegen in GarageBand of Music Maker Jam. GarageBand ondersteunt maximaal tweeëndertig sporen en Music Maker Jam is goed voor acht in de gratis versie.

Geef je muzikale geest de ruimte met Notities

Je muziek is geproduceerd. Het is tijd om je songtekst te schrijven. Je notities helpen hierbij, omdat je in de notitie-app op je telefoon zowel songteksten kunt schrijven als opslaan. Zelfs kun je in deze applicatie audiobestanden opslaan van de nummers waar je aan hebt gewerkt. LO-FI LE-VI moet toegeven dat het wat flauw klinkt om deze tip te benoemen. Maar zo draag je altijd en overal al je eigen geproduceerde muziek met je mee. Want de telefoon is toch voor iedereen onmisbaar?

Audiofiles toevoegen aan je notities

We leggen uit hoe je eigen gemaakte nummers toevoegt aan je notitie:

1. Open je opgeslagen muziekbestanden in de applicatie GarageBand, druk op selecteer en tik op delen.

muziek produceren met Garageband

2. Kies bij je deelopties voor ‘zet in Notities’. Je nummer wordt nu geëxporteerd.

3. En klaar is Kees! Je vindt je eigen muziek nu in je notities op je iPhone.

Helaas is deze functie niet te gebruiken op Android-toestellen en kun je geen audio bestanden toevoegen in je notitieblok. Je kunt wel aan een songtekst werken waar of wanneer je maar wilt, terwijl je eventueel naar je eigen geproduceerde muziek luistert.

Welke handige tips heb jij voor het produceren van muziek op je telefoon?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.