.

telefoon-vakantiefotos-versturen
Terug naar overzicht
36,662x gelezen

Je weet als geen ander hoe je een goede smartphonecamera herkent en hoe je hiermee mooie foto’s maakt. Maar hoe deel en ‘show’ je al deze mooie foto’s aan familie en vrienden? In dit artikel lees je het!

Foto’s delen en je internetbundel: hoe zit dat?

Simyo onderzoekt vakantiefoto'sVoordat je foto’s via je smartphone deelt met het thuisfront, is het handig om je even in te lezen over mogelijke kosten. Ben je lekker weg in eigen land? Dan kun je gerust foto’s delen met de internetbundel van je Sim Only abonnement. Misschien is het dan wel een ideetje om tijdelijk via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app een grotere internetbundel te nemen. Tenminste, als je van plan bent veel foto’s te delen. Het verschilt per smartphone hoe groot het bestandsformaat van een foto is. Een 7-megapixelfoto is gemiddeld 1,5 MB groot, terwijl een 12-megapixelfoto doorgaans 3 MB groot is.

Ga je op vakantie naar het buitenland? Tegenwoordig kun je in de Europese Unie en een paar andere landen bellen en internetten van uit je bundels. De EU heeft de kosten voor roaming namelijk afgeschaft. De minuten en MB's die je in een ander land verbruikt, gaan dan gewoon van je bundel af en daar betaal je dus niet extra voor. Wel verbruik je misschien meer MB's dan normaal. We raden daarom aan dat je in het buitenland foto’s zo veel mogelijk deelt als je verbonden bent met een wifi-netwerk. Tegenwoordig hebben de meeste campings en hotels wel zo’n netwerk. Tip: gebruik de app ‘Wifi Finder’, waarover je in dit artikel meer leest. Met deze app download je van tevoren een database naar je smartphone met de locaties van beschikbare wifi-netwerken.

Hoe deel ik op vakantie mijn foto’s het beste?

Kun jij niet wachten tot je thuis bent om vakantiefoto’s te delen met familie en vrienden? Vanaf je vakantiebestemming kun je dit op verschillende manieren doen.

WhatsApp: Simpel en snel

Simyo Sim Only vakantiefoto's WhatsAppUiteraard is het mogelijk om je foto’s te delen via één van de meest gebruikte smartphone-apps, WhatsApp. Met deze app stuur je gemakkelijk een foto of video naar familie en vrienden die de app ook gebruiken. Het handige aan WhatsApp is dat je foto’s ook kunt delen in een groeps-chat, van bijvoorbeeld je familie. Zo hoef je de foto’s maar één keer te versturen en ziet iedereen ze. Best makkelijk, toch? Nog een voordeeltje: WhatsApp verkleint foto’s automatisch. Hierdoor kost het jou minder data om foto’s te delen en zijn ze sneller verstuurd. Ja, de kwaliteit van de verkleinde foto is minder dan het origineel, maar daar zie je op een smartphonescherm niets van.

E-mail: Voor familie zonder smartphone

Simyo Sim Only vakantiefoto's E-mailWil je foto’s sturen naar iemand die geen smartphone heeft of WhatsApp niet gebruikt? Dan heeft diegene vast wel een e-mailadres waarnaar je de foto’s kunt sturen. Dit doe je met een e-mail-app, zoals Gmail, Outlook of de mail-app die door de fabrikant van je smartphone wordt meegeleverd. Het mailen van foto’s heeft wél een nadeel: bij sommige mailproviders mag de bijlage maar een bepaalde grootte hebben. Er zit dan een maximum aan het aantal foto’s dat je per e-mail kan versturen.

Flickr: Makkelijk de mooiste foto’s selecteren en delen

Simyo Sim Only vakantiefoto's FlickrFlickr is een fotografie-app waarmee je foto’s uploadt naar je persoonlijke Yahoo-cloud. Het mooie aan de app is dat je zelf bepaalt wie je foto’s mogen zien. Je kunt Flickr ook gebruiken om je mooiste vakantiefoto’s in een apart fotoalbum te plaatsen. Dat scheelt weer uitzoekwerk voor thuis! Het linkje van dit fotoalbum deel je vervolgens via WhatsApp of e-mail met vrienden en familie. Tip: als je met je vakantiegenoten hetzelfde Yahoo-account gebruikt, kan iedereen zijn mooiste vakantiefoto’s toevoegen aan het fotoalbum. Het aanmaken van een account is gratis.  Een groot pluspunt aan Flickr is dat je aan ruimte geen gebrek hebt, want de gratis opslagruimte is 1000 GB.

Zo bewerk je gemakkelijk en snel je foto’s

Is die foto van dat ene mooie uitzicht of onvergetelijke moment een beetje onscherp of donkerder dan je hoopte? Niet getreurd: met de onderstaande apps kun je ‘m altijd verbeteren, zodat de foto het écht waard is om uit te printen of te delen.

Instagram: Veel meer dan alleen een sociaal netwerk

Simyo Sim Only vakantiefoto's InstagramMet Instagram maak en bewerk je foto’s, die je deelt op je persoonlijke pagina. Oorspronkelijk kon je met Instagram alleen filters over een foto plaatsen, maar nu is de app ook ideaal voor het nauwkeurig bewerken van foto’s. Van helderheid tot witbalans en van contrast tot verzadiging: de nabewerkingsmogelijkheden lijken met Instagram eindeloos te zijn. Wel moet je foto’s die je met Instagram bewerkt, uploaden naar je persoonlijke pagina, zodat andere mensen deze kunnen bekijken. In het instellingenmenu van de app is het mogelijk om deze pagina af te schermen, zodat jij bepaalt wie toegang heeft tot je persoonlijke pagina.

Photo Editor: Prima aanvulling op Instagram

Simyo Sim Only vakantiefoto's Photo EditorPhoto Editor is goed in het verwijderen van rode ogen en imperfecties. Daarnaast is het mogelijk om met Photo Editor achteraf de focus van een foto aan te passen, zodat je het mooie uitzicht waarvan je een foto nam nóg beter op beeld hebt. Je kunt er dus lekker mee ‘hobbyen’!

Photo Grid: Zelf collages maken

Simyo Sim Only vakantiefoto's Photo GridMet deze app maak je fotocollages. Dit zijn afbeeldingen waarin meerdere foto’s staan. Het leuke aan Photo Grid is dat je zelf de lay-out bepaalt en de collages kunt opleuken met teksten, stickers en zelfgemaakte tekeningen. Dit leidt tot unieke collages die je kunt delen met familie en vrienden.

Zo presenteer jij je vakantiefoto’s het beste!

Je vakantiefoto’s presenteren aan familie en vrienden: vroeger was dat vaste prik met een diavoorstelling. Nu kan het op meer manieren dan je denkt.

Chromecast: je televisie als fotoalbum

Vakantiefoto's Simyo Sim Only ChromecastMet een Chromecast maak je van je televisiescherm een digitaal fotoboek. Het is een apparaatje dat je in de HDMI-poort van je televisie plaatst. De Chromecast maakt verbinding met het wifi-netwerk waar je smartphone, computer of tablet ook mee is verbonden. Hierdoor staan de Chromecast en het apparaat waarop je foto’s staan in verbinding met elkaar. Je kunt zo de foto’s die op je smartphone, computer of tablet tonen op je televisiescherm. Ideaal voor als je op een gezellig avondje even snel de mooiste kiekjes wil laten zien. Easy!

Albelli: online je fotoalbum maken en écht laten printen

Vakantiefoto's Simyo Sim Only AlbelliAlbelli.nl is een handige website waarop je mooie fotoalbums samenstelt. Op de site kies je het type fotoalbum en de indeling hiervan uit en vervolgens upload je jouw foto’s. Je bepaalt zelf waar in het boek welke foto komt te staan. Tot slot reken je digitaal af. Albelli print het fotoboek dan voor je uit en stuurt het naar je op. Daarmee heb je een tastbare herinnering aan je vakantie!

Zelf een écht fotoalbum maken: napret en uniek

Vakantiefoto's Simyo Sim Only fotoalbumWil jij je vakantie opnieuw beleven? Misschien is het zelf maken van een fotoalbum daarvoor wel de leukste manier: fijne napret met je partner of een leuke activiteit met je kinderen!

Het leuke aan het zelf maken van een fotoalbum, is dat je ‘m helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Hema leuke extraatjes kopen om het fotoalbum helemaal ‘af’ te maken. Wat te denken van letterstempels waarmee je toont waar bepaalde foto’s zijn genomen? Ter aanvulling kun je ook de kaartjes, folders en bonnetjes van musea die je bezocht, toevoegen aan het album. Een eigen fotoalbum wordt daarmee een mooie en unieke herinnering. Ook is het voor anderen dan extra leuk om de foto’s te bekijken en heb je er zelf later ook nog plezier van.

Genoeg manieren om napret te beleven aan je vakantie: op naar het volgende tripje!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.