Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon-vakantiefotos-versturen
Terug naar overzicht
1,454x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Vakantiefoto’s versturen en presenteren: zo pak je dat aan!

Je weet als geen ander hoe je een goede smartphonecamera herkent en hoe je hiermee mooie foto’s maakt. Maar hoe deel en ‘show’ je al deze mooie foto’s aan familie en vrienden? In dit artikel lees je het!

Foto’s delen en je internetbundel: hoe zit dat?

Simyo onderzoekt vakantiefoto'sVoordat je foto’s via je smartphone deelt met het thuisfront, is het handig om je even in te lezen over mogelijke kosten. Ben je lekker weg in eigen land? Dan kun je gerust foto’s delen met de internetbundel van je Sim Only abonnement. Misschien is het dan wel een ideetje om tijdelijk via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app een grotere internetbundel te nemen. Tenminste, als je van plan bent veel foto’s te delen. Het verschilt per smartphone hoe groot het bestandsformaat van een foto is. Een 7-megapixelfoto is gemiddeld 1,5 MB groot, terwijl een 12-megapixelfoto doorgaans 3 MB groot is.

Ga je op vakantie naar het buitenland? Tegenwoordig kun je in de Europese Unie en een paar andere landen bellen en internetten van uit je bundels. De EU heeft de kosten voor roaming namelijk afgeschaft. De minuten en MB's die je in een ander land verbruikt, gaan dan gewoon van je bundel af en daar betaal je dus niet extra voor. Wel verbruik je misschien meer MB's dan normaal. We raden daarom aan dat je in het buitenland foto’s zo veel mogelijk deelt als je verbonden bent met een wifi-netwerk. Tegenwoordig hebben de meeste campings en hotels wel zo’n netwerk. Tip: gebruik de app ‘Wifi Finder’, waarover je in dit artikel meer leest. Met deze app download je van tevoren een database naar je smartphone met de locaties van beschikbare wifi-netwerken.

Hoe deel ik op vakantie mijn foto’s het beste?

Kun jij niet wachten tot je thuis bent om vakantiefoto’s te delen met familie en vrienden? Vanaf je vakantiebestemming kun je dit op verschillende manieren doen.

WhatsApp: Simpel en snel

Simyo Sim Only vakantiefoto's WhatsAppUiteraard is het mogelijk om je foto’s te delen via één van de meest gebruikte smartphone-apps, WhatsApp. Met deze app stuur je gemakkelijk een foto of video naar familie en vrienden die de app ook gebruiken. Het handige aan WhatsApp is dat je foto’s ook kunt delen in een groeps-chat, van bijvoorbeeld je familie. Zo hoef je de foto’s maar één keer te versturen en ziet iedereen ze. Best makkelijk, toch? Nog een voordeeltje: WhatsApp verkleint foto’s automatisch. Hierdoor kost het jou minder data om foto’s te delen en zijn ze sneller verstuurd. Ja, de kwaliteit van de verkleinde foto is minder dan het origineel, maar daar zie je op een smartphonescherm niets van.

E-mail: Voor familie zonder smartphone

Simyo Sim Only vakantiefoto's E-mailWil je foto’s sturen naar iemand die geen smartphone heeft of WhatsApp niet gebruikt? Dan heeft diegene vast wel een e-mailadres waarnaar je de foto’s kunt sturen. Dit doe je met een e-mail-app, zoals Gmail, Outlook of de mail-app die door de fabrikant van je smartphone wordt meegeleverd. Het mailen van foto’s heeft wél een nadeel: bij sommige mailproviders mag de bijlage maar een bepaalde grootte hebben. Er zit dan een maximum aan het aantal foto’s dat je per e-mail kan versturen.

Flickr: Makkelijk de mooiste foto’s selecteren en delen

Simyo Sim Only vakantiefoto's FlickrFlickr is een fotografie-app waarmee je foto’s uploadt naar je persoonlijke Yahoo-cloud. Het mooie aan de app is dat je zelf bepaalt wie je foto’s mogen zien. Je kunt Flickr ook gebruiken om je mooiste vakantiefoto’s in een apart fotoalbum te plaatsen. Dat scheelt weer uitzoekwerk voor thuis! Het linkje van dit fotoalbum deel je vervolgens via WhatsApp of e-mail met vrienden en familie. Tip: als je met je vakantiegenoten hetzelfde Yahoo-account gebruikt, kan iedereen zijn mooiste vakantiefoto’s toevoegen aan het fotoalbum. Het aanmaken van een account is gratis.  Een groot pluspunt aan Flickr is dat je aan ruimte geen gebrek hebt, want de gratis opslagruimte is 1000 GB.

Zo bewerk je gemakkelijk en snel je foto’s

Is die foto van dat ene mooie uitzicht of onvergetelijke moment een beetje onscherp of donkerder dan je hoopte? Niet getreurd: met de onderstaande apps kun je ‘m altijd verbeteren, zodat de foto het écht waard is om uit te printen of te delen.

Instagram: Veel meer dan alleen een sociaal netwerk

Simyo Sim Only vakantiefoto's InstagramMet Instagram maak en bewerk je foto’s, die je deelt op je persoonlijke pagina. Oorspronkelijk kon je met Instagram alleen filters over een foto plaatsen, maar nu is de app ook ideaal voor het nauwkeurig bewerken van foto’s. Van helderheid tot witbalans en van contrast tot verzadiging: de nabewerkingsmogelijkheden lijken met Instagram eindeloos te zijn. Wel moet je foto’s die je met Instagram bewerkt, uploaden naar je persoonlijke pagina, zodat andere mensen deze kunnen bekijken. In het instellingenmenu van de app is het mogelijk om deze pagina af te schermen, zodat jij bepaalt wie toegang heeft tot je persoonlijke pagina.

Photo Editor: Prima aanvulling op Instagram

Simyo Sim Only vakantiefoto's Photo EditorPhoto Editor is goed in het verwijderen van rode ogen en imperfecties. Daarnaast is het mogelijk om met Photo Editor achteraf de focus van een foto aan te passen, zodat je het mooie uitzicht waarvan je een foto nam nóg beter op beeld hebt. Je kunt er dus lekker mee ‘hobbyen’!

Photo Grid: Zelf collages maken

Simyo Sim Only vakantiefoto's Photo GridMet deze app maak je fotocollages. Dit zijn afbeeldingen waarin meerdere foto’s staan. Het leuke aan Photo Grid is dat je zelf de lay-out bepaalt en de collages kunt opleuken met teksten, stickers en zelfgemaakte tekeningen. Dit leidt tot unieke collages die je kunt delen met familie en vrienden.

Zo presenteer jij je vakantiefoto’s het beste!

Je vakantiefoto’s presenteren aan familie en vrienden: vroeger was dat vaste prik met een diavoorstelling. Nu kan het op meer manieren dan je denkt.

Chromecast: je televisie als fotoalbum

Vakantiefoto's Simyo Sim Only ChromecastMet een Chromecast maak je van je televisiescherm een digitaal fotoboek. Het is een apparaatje dat je in de HDMI-poort van je televisie plaatst. De Chromecast maakt verbinding met het wifi-netwerk waar je smartphone, computer of tablet ook mee is verbonden. Hierdoor staan de Chromecast en het apparaat waarop je foto’s staan in verbinding met elkaar. Je kunt zo de foto’s die op je smartphone, computer of tablet tonen op je televisiescherm. Ideaal voor als je op een gezellig avondje even snel de mooiste kiekjes wil laten zien. Easy!

Albelli: online je fotoalbum maken en écht laten printen

Vakantiefoto's Simyo Sim Only AlbelliAlbelli.nl is een handige website waarop je mooie fotoalbums samenstelt. Op de site kies je het type fotoalbum en de indeling hiervan uit en vervolgens upload je jouw foto’s. Je bepaalt zelf waar in het boek welke foto komt te staan. Tot slot reken je digitaal af. Albelli print het fotoboek dan voor je uit en stuurt het naar je op. Daarmee heb je een tastbare herinnering aan je vakantie!

Zelf een écht fotoalbum maken: napret en uniek

Vakantiefoto's Simyo Sim Only fotoalbumWil jij je vakantie opnieuw beleven? Misschien is het zelf maken van een fotoalbum daarvoor wel de leukste manier: fijne napret met je partner of een leuke activiteit met je kinderen!

Het leuke aan het zelf maken van een fotoalbum, is dat je ‘m helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Hema leuke extraatjes kopen om het fotoalbum helemaal ‘af’ te maken. Wat te denken van letterstempels waarmee je toont waar bepaalde foto’s zijn genomen? Ter aanvulling kun je ook de kaartjes, folders en bonnetjes van musea die je bezocht, toevoegen aan het album. Een eigen fotoalbum wordt daarmee een mooie en unieke herinnering. Ook is het voor anderen dan extra leuk om de foto’s te bekijken en heb je er zelf later ook nog plezier van.

Genoeg manieren om napret te beleven aan je vakantie: op naar het volgende tripje!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.