Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Handige apps voor in de sneeuw Simyo
Terug naar overzicht
784x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Tips en smartphonetrucjes voor in de winter

De winter komt eraan! Dat worden weer korte dagen, waar niet iedereen even gek op is. Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je met je smartphone optimaal kunt genieten tijdens deze donkere dagen.

Het is weer de tijd van sneeuw, ijzel en vorst, speculatie over de Elfstedentocht, lekkernij en Sinterklaas. Files worden langer en in het openbaar vervoer zijn er meer vertragingen. Vervelend, want de kans is groot dat je met dit weer de deur uit moet om familie te bezoeken. Een tripje van een uur kan dan opeens twee keer zo lang duren.

Soms is dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door je vooraf én onderweg te laten assisteren door een paar apps. Welke dat zijn? Lees dan snel verder en bekijk onderstaande tips, als je files en andere ijzige probleempjes wil vermijden.

Hou het weer in de gaten met deze apps

Simyo mogelijkheden voor slechtzienden en slechthorendenHet weer in de winter doet soms rare dingen. Van miezerregen tot vrieskou en van zacht weer tot een dik pak sneeuw. Met deze apps weet je waar je aan toe bent vóór je eropuit trekt. Dat scheelt verrassingen! Gebruik een wifi-verbinding om zo geen MB’s van je internetbundel te verbruiken.

Het weer in Nederland: voor als er een weeralarm is

Het weer in Nederland appDeze app toont op een kaart van Nederland waar er een weeralarm is. Bij jou is het misschien mooi weer, maar dat gaat niet automatisch op voor de rest van het land. Voorkom dat je onderweg verrast wordt door stortbuien, sneeuw en ijzel door op deze app te kijken.

Android-app

iOS-app

Buienalarm: alle buien op één kaartje

buienalarmAchter het stuur mag je natuurlijk niet je smartphone gebruiken. Het is daarom lastig om onderweg weersberichten door te krijgen, aangezien het weerbericht op de radio vaak redelijk algemeen blijft. Verhelp dit dilemma met Buienalarm. Deze app meldt het wanneer het gaat regenen. Buienalarm toont de meldingen op het vergrendelscherm van je iPhone of Android-smartphone. Tip: koop een houdertje voor je smartphone zodat je in de auto in een oogopslag de meldingen ziet. Er zijn houders die voor elke smartphone geschikt zijn.

Android-app

iOS-app

SneeuwRadar: de beste sneeuwvoorspeller

Sneeuw radarMet een laagje sneeuw op het wegdek tóch de auto instappen: ideaal is het niet. Zeker als je niet weet hoeveel sneeuw er ligt bij je eindbestemming. Moeten die sneeuwkettingen om, of niet? SneeuwRadar is hiervoor de ideale assistent. Deze app toont waar én hoeveel sneeuw er valt.

Android-app

De weg op: weet wat je te wachten staat

Simyo microfoonJe bent inmiddels bijna klaar voor vertrek. Voor de zekerheid heb je de sneeuwkettingen in de kofferbak gelegd, weet je precies waar er wél en geen sneeuw ligt en of het nog gaat regenen. Een optimale voorbereiding, zou je zeggen. In de decembermaand is de kans alleen groot dat het druk op de weg is. Je bent ongetwijfeld niet de enige die op weg is naar gezelligheid, familie en lekker eten. De volgende apps helpen je de drukte te vermijden, maar verbruiken wel MB’s. Ga je deze apps onderweg vaak gebruiken? Neem dan een internetbundel met genoeg MB’s.

File Flits: blijf uit de chaos

File Flits appOmzeil files met File Flits. In de app stel je in waar je naar toe moet rijden. File Flits laat dan weten hoeveel vertraging je onderweg kunt verwachten. Je weet dan vooraf waar je aan toe bent. Je kunt natuurlijk ook kijken hoe je drukte op de weg vermijdt om op tijd aan te schuiven bij het kerstdiner!

iOS-app

Google Maps: navigatie-app met actuele verkeersinformatie

Google MapsMet Google Maps maak je van je smartphone een navigatiesysteem. Het handige aan de app is dat hij onderweg voor jou de verkeerssituatie in de gaten houdt. Is er file op komst? Dan stippelt Google Maps voor jou een nieuwe, snellere route uit.

Android-app

iOS-app

ANWB Onderweg: Tanken, parkeren en hulp bij schade

ANWB Onderweg appANWB Onderweg is de ideale co-piloot. Deze app weergeeft verkeersinformatie, weet waar je de auto kunt parkeren en waar tankstations zijn. Ook bij pech komt de app van pas. Je weet zo direct welk nummer je voor hulp moet bellen bij pech, schade of ruitschade. Dat scheelt uitzoekwerk op het moment dat je daar waarschijnlijk écht geen zin in hebt.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

First Aid: eerste hulp bij ongelukken

First Aid appDeze Engelstalige app is van het Witte Kruis en helpt je bij eerste hulp bij ongelukken. Je weet het maar nooit, maar het kan geen kwaad om deze app op je smartphone te zetten. Voor het geval dat. De kans op ongelukken op de weg is met slecht weer namelijk groter dan wanneer het zonnetje schijnt. Met video’s, icoontjes en foto’s ‘vertelt’ de app je wat je in het geval van een ongeluk moet doen. De app heeft veel kennis. Het weet raad van het behandelen van wonden tot het reanimeren van mensen en van het helpen van baby’s tot volwassenen.

Android-app

iOS-app

De voordelen van een gekoppelde smartphone

extra kostenOndanks de hulp van alle apps kan het tóch gebeuren dat je in de file komt te staan. Een rit naar de andere kant van het land kan dan lang duren. Daar verander je, als je eenmaal in de file staat, niets aan. Je kunt de reis wél zo aangenaam mogelijk maken.

Je smartphone kan hierbij helpen als je hem aan je auto koppelt. Dit werkt via Bluetooth en kost geen MB’s. Omdat de mogelijkheden per autofabrikant verschillen, is het aan te raden om in de gebruiksaanwijzing van je auto op te zoeken of je smartphone aan de auto gekoppeld kan worden. Het koppelen van je smartphone aan een auto heeft een aantal voordelen.

Muziek luisteren

Spotify appStaat er muziek op je smartphone of heb je een streaming-app zoals Spotify? Dan kun je deze muziek afspelen via de geluidsinstallatie van je auto. Zo hoor je alleen maar je favoriete muziek, vaak zonder reclames. Pas wel op met streaming-apps. Deze verbruiken namelijk veel data. Download de nummers van tevoren naar je smartphone om geen data te verbruiken. Neem een internetbundel van 2000 MB of meer als je van plan bent veel muziek te streamen.

Spraakopdrachten

SiriVia Siri kun je praten met je iPhone. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld door te praten een sms’je versturen. Zo weet je familie dat je door de file wat later aanschuift.

Dit werkt op de iPhone als volgt. Hou de startknop even ingedrukt. Siri wordt dan geactiveerd. Zeg dan ‘stuur een berichtje naar’, waarop je de naam zegt van degene die je een berichtje wil sturen. Daarna dicteer je het bericht dat je wil versturen. Siri zet dit om in tekst en leest het bericht ter controle voor. Bij goedkeuring verstuurt Siri het bericht.

Het alternatief voor Android-smartphones is Google Now. Dit werkt nog niet zo uitgebreid als Siri, maar je kunt wel je smartphone de opdracht geven om iemand te bellen. Zowel Apple als Google zijn druk bezig met verdere verbetering van spraakassistenten.

Veilig bellen

Smartphone AutoJe mag natuurlijk niet bellen achter het stuur. Handsfree bellen mag wél. En dat kun je doen als je smartphone is gekoppeld aan de auto. Een voordeel is dat je extra goed hoort wat je gesprekspartner zegt. Je hoort zijn of haar stem via de geluidsinstallatie van je auto.

Extraatje: de leukste spelletjes voor in de winter

Twee kenmerken die horen bij een winter zijn gezelligheid en sport. De drie spelletjes hieronder passen daar helemaal bij.

Monopoly: het klassieke familiespel

Monopoly appHét ultieme gezelligheidsspel voor na het kerstdiner is ook beschikbaar als app. Bewijs op die manier dat jij het beste zakelijke inzicht hebt door de andere deelnemers failliet te spelen. Hoewel de app het op een smartphone goed doet, is het prettiger om het grotere scherm van een tablet te gebruiken.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app (2,99 dollar)

Ski Champion: virtuele lange latten

Ski Champion appDenk je aan wintersport, dan denk je waarschijnlijk aan skiën. Trek je niet richting de Alpen om zelf op de lange latten te staan? Installeer dan dit spelletje op je smartphone. Zo onderhoud je in ieder geval virtueel je ski-kwaliteiten!

iOS-app

Curling 3D: jeu des boules ‘on ice’

Curling 3D appCurling is een soort jeu des boules, maar dan op ijs. Dit spelletje, mét de voor jou misschien bekende vegertjes, is niet alleen lastiger maar óók leuker dan je denkt. Probeer het dus snel uit.

Android-app

iOS-app

Gezelligheid, daar heb je geen app voor nodig!

Simyo lekker bezigVeilig bij familie of vrienden aangekomen om samen te zijn? Mooi! Dan is het ook tijd om je smartphone wat rust te gunnen. Die heb je immers niet nodig tijdens Sinterklaas of het kerstdiner.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.