.

Handige apps voor in de sneeuw Simyo
Terug naar overzicht
7,406x gelezen

De winter komt eraan! Dat worden weer korte dagen, waar niet iedereen even gek op is. Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je met je smartphone optimaal kunt genieten tijdens deze donkere dagen.

Het is weer de tijd van sneeuw, ijzel en vorst, speculatie over de Elfstedentocht, lekkernij en Sinterklaas. Files worden langer en in het openbaar vervoer zijn er meer vertragingen. Vervelend, want de kans is groot dat je met dit weer de deur uit moet om familie te bezoeken. Een tripje van een uur kan dan opeens twee keer zo lang duren.

Soms is dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door je vooraf én onderweg te laten assisteren door een paar apps. Welke dat zijn? Lees dan snel verder en bekijk onderstaande tips, als je files en andere ijzige probleempjes wil vermijden.

Hou het weer in de gaten met deze apps

Simyo mogelijkheden voor slechtzienden en slechthorendenHet weer in de winter doet soms rare dingen. Van miezerregen tot vrieskou en van zacht weer tot een dik pak sneeuw. Met deze apps weet je waar je aan toe bent vóór je eropuit trekt. Dat scheelt verrassingen! Gebruik een wifi-verbinding om zo geen MB’s van je internetbundel te verbruiken.

Het weer in Nederland: voor als er een weeralarm is

Deze app toont op een kaart van Nederland waar er een weeralarm is. Bij jou is het misschien mooi weer, maar dat gaat niet automatisch op voor de rest van het land. Voorkom dat je onderweg verrast wordt door stortbuien, sneeuw en ijzel door op deze app te kijken.

Android-app

iOS-app

Buienalarm: alle buien op één kaartje

buienalarmAchter het stuur mag je natuurlijk niet je smartphone gebruiken. Het is daarom lastig om onderweg weersberichten door te krijgen, aangezien het weerbericht op de radio vaak redelijk algemeen blijft. Verhelp dit dilemma met Buienalarm. Deze app meldt het wanneer het gaat regenen. Buienalarm toont de meldingen op het vergrendelscherm van je iPhone of Android-smartphone. Tip: koop een houdertje voor je smartphone zodat je in de auto in een oogopslag de meldingen ziet. Er zijn houders die voor elke smartphone geschikt zijn.

Android-app

iOS-app

SneeuwRadar: de beste sneeuwvoorspeller

Sneeuw radarMet een laagje sneeuw op het wegdek tóch de auto instappen: ideaal is het niet. Zeker als je niet weet hoeveel sneeuw er ligt bij je eindbestemming. Moeten die sneeuwkettingen om, of niet? SneeuwRadar is hiervoor de ideale assistent. Deze app toont waar én hoeveel sneeuw er valt.

Android-app

De weg op: weet wat je te wachten staat

Simyo microfoonJe bent inmiddels bijna klaar voor vertrek. Voor de zekerheid heb je de sneeuwkettingen in de kofferbak gelegd, weet je precies waar er wél en geen sneeuw ligt en of het nog gaat regenen. Een optimale voorbereiding, zou je zeggen. In de decembermaand is de kans alleen groot dat het druk op de weg is. Je bent ongetwijfeld niet de enige die op weg is naar gezelligheid, familie en lekker eten. De volgende apps helpen je de drukte te vermijden, maar verbruiken wel MB’s. Ga je deze apps onderweg vaak gebruiken? Neem dan een internetbundel met genoeg MB’s.

File Flits: blijf uit de chaos

File Flits appOmzeil files met File Flits. In de app stel je in waar je naar toe moet rijden. File Flits laat dan weten hoeveel vertraging je onderweg kunt verwachten. Je weet dan vooraf waar je aan toe bent. Je kunt natuurlijk ook kijken hoe je drukte op de weg vermijdt om op tijd aan te schuiven bij het kerstdiner!

iOS-app

Google Maps: navigatie-app met actuele verkeersinformatie

Google MapsMet Google Maps maak je van je smartphone een navigatiesysteem. Het handige aan de app is dat hij onderweg voor jou de verkeerssituatie in de gaten houdt. Is er file op komst? Dan stippelt Google Maps voor jou een nieuwe, snellere route uit.

Android-app

iOS-app

ANWB Onderweg: Tanken, parkeren en hulp bij schade

ANWB Onderweg appANWB Onderweg is de ideale co-piloot. Deze app weergeeft verkeersinformatie, weet waar je de auto kunt parkeren en waar tankstations zijn. Ook bij pech komt de app van pas. Je weet zo direct welk nummer je voor hulp moet bellen bij pech, schade of ruitschade. Dat scheelt uitzoekwerk op het moment dat je daar waarschijnlijk écht geen zin in hebt.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

First Aid: eerste hulp bij ongelukken

First Aid appDeze Engelstalige app is van het Witte Kruis en helpt je bij eerste hulp bij ongelukken. Je weet het maar nooit, maar het kan geen kwaad om deze app op je smartphone te zetten. Voor het geval dat. De kans op ongelukken op de weg is met slecht weer namelijk groter dan wanneer het zonnetje schijnt. Met video’s, icoontjes en foto’s ‘vertelt’ de app je wat je in het geval van een ongeluk moet doen. De app heeft veel kennis. Het weet raad van het behandelen van wonden tot het reanimeren van mensen en van het helpen van baby’s tot volwassenen.

Android-app

iOS-app

De voordelen van een gekoppelde smartphone

extra kostenOndanks de hulp van alle apps kan het tóch gebeuren dat je in de file komt te staan. Een rit naar de andere kant van het land kan dan lang duren. Daar verander je, als je eenmaal in de file staat, niets aan. Je kunt de reis wél zo aangenaam mogelijk maken.

Je smartphone kan hierbij helpen als je hem aan je auto koppelt. Dit werkt via Bluetooth en kost geen MB’s. Omdat de mogelijkheden per autofabrikant verschillen, is het aan te raden om in de gebruiksaanwijzing van je auto op te zoeken of je smartphone aan de auto gekoppeld kan worden. Het koppelen van je smartphone aan een auto heeft een aantal voordelen.

Muziek luisteren

Spotify appStaat er muziek op je smartphone of heb je een streaming-app zoals Spotify? Dan kun je deze muziek afspelen via de geluidsinstallatie van je auto. Zo hoor je alleen maar je favoriete muziek, vaak zonder reclames. Pas wel op met streaming-apps. Deze verbruiken namelijk veel data. Download de nummers van tevoren naar je smartphone om geen data te verbruiken. Neem een internetbundel van 2000 MB of meer als je van plan bent veel muziek te streamen.

Spraakopdrachten

SiriVia Siri kun je praten met je iPhone. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld door te praten een sms’je versturen. Zo weet je familie dat je door de file wat later aanschuift.

Dit werkt op de iPhone als volgt. Hou de startknop even ingedrukt. Siri wordt dan geactiveerd. Zeg dan ‘stuur een berichtje naar’, waarop je de naam zegt van degene die je een berichtje wil sturen. Daarna dicteer je het bericht dat je wil versturen. Siri zet dit om in tekst en leest het bericht ter controle voor. Bij goedkeuring verstuurt Siri het bericht.

Het alternatief voor Android-smartphones is Google Now. Dit werkt nog niet zo uitgebreid als Siri, maar je kunt wel je smartphone de opdracht geven om iemand te bellen. Zowel Apple als Google zijn druk bezig met verdere verbetering van spraakassistenten.

Veilig bellen

Je mag natuurlijk niet bellen achter het stuur. Handsfree bellen mag wél. En dat kun je doen als je smartphone is gekoppeld aan de auto. Een voordeel is dat je extra goed hoort wat je gesprekspartner zegt. Je hoort zijn of haar stem via de geluidsinstallatie van je auto.

Extraatje: de leukste spelletjes voor in de winter

Twee kenmerken die horen bij een winter zijn gezelligheid en sport. De drie spelletjes hieronder passen daar helemaal bij.

Monopoly: het klassieke familiespel

Monopoly appHét ultieme gezelligheidsspel voor na het kerstdiner is ook beschikbaar als app. Bewijs op die manier dat jij het beste zakelijke inzicht hebt door de andere deelnemers failliet te spelen. Hoewel de app het op een smartphone goed doet, is het prettiger om het grotere scherm van een tablet te gebruiken.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app (2,99 dollar)

Ski Champion: virtuele lange latten

Ski Champion appDenk je aan wintersport, dan denk je waarschijnlijk aan skiën. Trek je niet richting de Alpen om zelf op de lange latten te staan? Installeer dan dit spelletje op je smartphone. Zo onderhoud je in ieder geval virtueel je ski-kwaliteiten!

iOS-app

Curling 3D: jeu des boules ‘on ice’

Curling 3D appCurling is een soort jeu des boules, maar dan op ijs. Dit spelletje, mét de voor jou misschien bekende vegertjes, is niet alleen lastiger maar óók leuker dan je denkt. Probeer het dus snel uit.

Android-app

iOS-app

Gezelligheid, daar heb je geen app voor nodig!

Simyo lekker bezigVeilig bij familie of vrienden aangekomen om samen te zijn? Mooi! Dan is het ook tijd om je smartphone wat rust te gunnen. Die heb je immers niet nodig tijdens Sinterklaas of het kerstdiner.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.