.

Terug naar overzicht
7,916x gelezen

De bereikbaarheid van Simyoklanten wordt binnenshuis beter. Dit komt omdat KPN aan het overstappen is op een lagere frequentie, die beter doordringt door muren en daken.

Bereikbaarheid randstad

De kans wordt daarmee kleiner dat je in bepaalde delen van je huis of op kantoor minder of geen bereik hebt. Voor Simyoabonnees in de Randstad, ter hoogte van Den Haag tot Alkmaar, is dat al het geval (zie kaart). In het najaar wil KPN in heel Nederland het bereik binnenshuis verbeterd hebben. Simyo maakt gebruik van KPN’s netwerk.

UMTS 900

Het telecombedrijf besloot halverwege 2013 om UMTS 900 te activeren. Deze frequentie heeft een minder ver bereik dan de huidige, hogere frequentie. Wel is hij een stuk krachtiger, wat de reden is dat het bereik binnenshuis beter wordt.

Gebruik maken nieuwe frequentie

Om gebruik te maken van de nieuwe frequentie hoef je niets aan te passen aan je abonnement of toestel. Je telefoon moet wel geschikt zijn voor UMTS 900. Waarschijnlijk hoef je je hier niet echt zorgen om te maken; vrijwel elke moderne mobiele telefoon is tegenwoordig geschikt voor de lagere frequentie.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.