.

Simyo test de Periscope-app
Terug naar overzicht
9,279x gelezen

Bij Simyo vinden we het belangrijk dat we voor iedereen goed bereikbaar zijn. Dit kan al via Twitter, het Simyo Forum, e-mail en de telefoon. We onderzoeken nu of de livestream-app Periscope ook een geschikt klantcontactkanaal zou kunnen zijn.

Wat is Periscope?

Periscope-appPeriscope is een livestream-app van Twitter. Een livestream is een live-uitzending die via internet wordt bekeken. Met Periscope is een smartphone of tablet de camera van de livestream. Volgers op Periscope ontvangen op hun smartphone een melding als een livestream bezig is en kunnen deze via de app bekijken. Twitter-volgers ontvangen een link naar de livestream. Zij kunnen deze bekijken via hun browser op de smartphone of computer. Leuk element: via Periscope kunnen kijkers meepraten tijdens de livestream. Via de computer kan een livestream wel worden bekeken, maar is meepraten niet mogelijk.

Waarom test Simyo Periscope?

Simyo test de Periscope-appVanuit Simyo denken wij dat apps zoals Periscope geschikt kunnen zijn om vragen van Simyo bellers op een persoonlijke manier te beantwoorden. Bijvoorbeeld hoe een simkaart wordt geactiveerd. Periscope zien we niet als een vervanging van onze bestaande klantcontactkanalen, maar als een aanvulling.

Voor we een nieuw klantcontactkanaal beginnen, moeten we het natuurlijk eerst goed testen. Voor de eerste test met Periscope waren we benieuwd of de app geschikt was om vragen van onze gebruikers live te beantwoorden. Dit is jammer genoeg nog niet het geval, hierover later meer.

Hoe werkt Periscope in de praktijk?

Er zijn een paar dingen die moeten gebeuren om een livestream op Periscope te bekijken. Die staan hieronder op een rijtje.

Periscope via de app en computer: het verschil

Periscope is een app voor smartphones. Via een computer zijn Periscope-livestreams ook te zien. Dit kan via een link op Twitter. Het nadeel is dat deze kijkers niet kunnen chatten én een livestream niet terug kunnen kijken. Kijkers via de Periscope-app kunnen dat allemaal wel.

Download de app

Periscope kan gedownload worden via de App Store van Apple. Helaas is er alleen nog maar een Periscope-app voor de iPhone en niet voor Android-telefoons.

Inloggen

Een Twitter-account is vereist om in te loggen in de Periscope-app. Gebruikers van de app kunnen elkaar volgen. Wanneer een livestream start, ontvangen volgers een melding op hun smartphone.

Wat hebben we geleerd?

Simyo test de Periscope-appTijdens onze eerste test met Periscope kwamen we erachter dat de app nog niet bruikbaar is om live vragen te beantwoorden. Helaas verdwijnen vragen in Periscope’s chatbox al na vijf seconden. Dit kan nog niet handmatig worden aangepast. Het Simyo Social Team kan op die manier niet zorgvuldig alle vragen beantwoorden, wat voor ons natuurlijk wel een ‘must’ is.

Tegelijkertijd kwamen we erachter dat Periscope wél een handige app is om veel gestelde vragen duidelijk én persoonlijk uit te leggen. Bovendien kan iedereen een livestream bekijken, maar ook terugkijken op zijn smartphone. Nadeel is wel dat dit nog niet op de computer kan. Een voordeel van Periscope is dat we vragen via een privéstream kunnen beantwoorden. Dit zou in de toekomst ingezet kunnen worden om individueel vragen te beantwoorden. Wij denken dat Simyo gebruikers dankzij Periscope een nóg beter en persoonlijker antwoord kunnen krijgen van het Simyo Social Team.

Periscope is een relatief nieuwe app. Dat betekent dat er nog veel functies ontbreken. Zo kunnen vragen alleen via de smartphone-app van Periscope worden gesteld en niet via de computer. Een ander groot nadeel: er is nog geen Periscope-app is voor Android. De Simyo gebruikers die een Android-telefoon hebben, willen we natuurlijk ook graag helpen.

Hieronder hebben we voor de duidelijkheid de voor- en nadelen van Periscope naar aanleiding van onze eerste test op een rijtje gezet.

Voordelen van Periscope

  • Vragen worden via Periscope duidelijk én persoonlijker uitgelegd
  • Iedereen kan een Periscope-livestream bekijken en via de Periscope-app terugkijken
  • Simyo bellers krijgen een beter beeld van de mensen achter Simyo
  • Er zijn privésessies mogelijk tussen Simyo en één of meerdere Simyo gebruikers

Nadelen van Periscope

  • (Nog) geen Android-app
  • (Nog) niet geschikt om live vragen te beantwoorden, wel voor uitlegvideo’s
  • Kijkers via de computer kunnen geen vragen stellen

Getest, en nu?

De eerste test met Periscope is ons goed bevallen. Het gaf ons direct nieuwe ideeën hoe we de app eventueel in kunnen zetten als extra klantcontactkanaal. Een nieuw idee is bijvoorbeeld om de app voor uitlegvideo’s te gebruiken. Hiervoor willen we een extra beeldscherm gebruiken waarop Simyo gebruikers duidelijk de instructies zien van het Simyo Social Team.

We bekijken nu of we echt een livestream met Simyo gebruikers gaan houden. Hou daarvoor ons blog in de gaten!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.