Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo test de Periscope-app
Terug naar overzicht
693x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws |

Simyo test Periscope-app als nieuw klantcontactkanaal

Bij Simyo vinden we het belangrijk dat we voor iedereen goed bereikbaar zijn. Dit kan al via Twitter, het Simyo Forum, e-mail en de telefoon. We onderzoeken nu of de livestream-app Periscope ook een geschikt klantcontactkanaal zou kunnen zijn.

Wat is Periscope?

Periscope-appPeriscope is een livestream-app van Twitter. Een livestream is een live-uitzending die via internet wordt bekeken. Met Periscope is een smartphone of tablet de camera van de livestream. Volgers op Periscope ontvangen op hun smartphone een melding als een livestream bezig is en kunnen deze via de app bekijken. Twitter-volgers ontvangen een link naar de livestream. Zij kunnen deze bekijken via hun browser op de smartphone of computer. Leuk element: via Periscope kunnen kijkers meepraten tijdens de livestream. Via de computer kan een livestream wel worden bekeken, maar is meepraten niet mogelijk.

Waarom test Simyo Periscope?

Simyo test de Periscope-appVanuit Simyo denken wij dat apps zoals Periscope geschikt kunnen zijn om vragen van Simyo bellers op een persoonlijke manier te beantwoorden. Bijvoorbeeld hoe een simkaart wordt geactiveerd. Periscope zien we niet als een vervanging van onze bestaande klantcontactkanalen, maar als een aanvulling.

Voor we een nieuw klantcontactkanaal beginnen, moeten we het natuurlijk eerst goed testen. Voor de eerste test met Periscope waren we benieuwd of de app geschikt was om vragen van onze gebruikers live te beantwoorden. Dit is jammer genoeg nog niet het geval, hierover later meer.

Hoe werkt Periscope in de praktijk?

Er zijn een paar dingen die moeten gebeuren om een livestream op Periscope te bekijken. Die staan hieronder op een rijtje.

Periscope via de app en computer: het verschil

Periscope is een app voor smartphones. Via een computer zijn Periscope-livestreams ook te zien. Dit kan via een link op Twitter. Het nadeel is dat deze kijkers niet kunnen chatten én een livestream niet terug kunnen kijken. Kijkers via de Periscope-app kunnen dat allemaal wel.

Download de app

Periscope kan gedownload worden via de App Store van Apple. Helaas is er alleen nog maar een Periscope-app voor de iPhone en niet voor Android-telefoons.

Inloggen

Een Twitter-account is vereist om in te loggen in de Periscope-app. Gebruikers van de app kunnen elkaar volgen. Wanneer een livestream start, ontvangen volgers een melding op hun smartphone.

Wat hebben we geleerd?

Simyo test de Periscope-appTijdens onze eerste test met Periscope kwamen we erachter dat de app nog niet bruikbaar is om live vragen te beantwoorden. Helaas verdwijnen vragen in Periscope’s chatbox al na vijf seconden. Dit kan nog niet handmatig worden aangepast. Het Simyo Social Team kan op die manier niet zorgvuldig alle vragen beantwoorden, wat voor ons natuurlijk wel een ‘must’ is.

Tegelijkertijd kwamen we erachter dat Periscope wél een handige app is om veel gestelde vragen duidelijk én persoonlijk uit te leggen. Bovendien kan iedereen een livestream bekijken, maar ook terugkijken op zijn smartphone. Nadeel is wel dat dit nog niet op de computer kan. Een voordeel van Periscope is dat we vragen via een privéstream kunnen beantwoorden. Dit zou in de toekomst ingezet kunnen worden om individueel vragen te beantwoorden. Wij denken dat Simyo gebruikers dankzij Periscope een nóg beter en persoonlijker antwoord kunnen krijgen van het Simyo Social Team.

Periscope is een relatief nieuwe app. Dat betekent dat er nog veel functies ontbreken. Zo kunnen vragen alleen via de smartphone-app van Periscope worden gesteld en niet via de computer. Een ander groot nadeel: er is nog geen Periscope-app is voor Android. De Simyo gebruikers die een Android-telefoon hebben, willen we natuurlijk ook graag helpen.

Hieronder hebben we voor de duidelijkheid de voor- en nadelen van Periscope naar aanleiding van onze eerste test op een rijtje gezet.

Voordelen van Periscope

 • Vragen worden via Periscope duidelijk én persoonlijker uitgelegd
 • Iedereen kan een Periscope-livestream bekijken en via de Periscope-app terugkijken
 • Simyo bellers krijgen een beter beeld van de mensen achter Simyo
 • Er zijn privésessies mogelijk tussen Simyo en één of meerdere Simyo gebruikers

Nadelen van Periscope

 • (Nog) geen Android-app
 • (Nog) niet geschikt om live vragen te beantwoorden, wel voor uitlegvideo’s
 • Kijkers via de computer kunnen geen vragen stellen

Getest, en nu?

De eerste test met Periscope is ons goed bevallen. Het gaf ons direct nieuwe ideeën hoe we de app eventueel in kunnen zetten als extra klantcontactkanaal. Een nieuw idee is bijvoorbeeld om de app voor uitlegvideo’s te gebruiken. Hiervoor willen we een extra beeldscherm gebruiken waarop Simyo gebruikers duidelijk de instructies zien van het Simyo Social Team.

We bekijken nu of we echt een livestream met Simyo gebruikers gaan houden. Hou daarvoor ons blog in de gaten!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.