.

Veelgestelde vragen Simyo Forum vernieuwd
Terug naar overzicht
35,824x gelezen

‘Help, mijn internet doet het niet!’, ‘Ik zoek een nieuwe telefoon, welke moet ik kiezen?’, ‘Ik ben mijn pincode kwijt, wat nu?’ Stuk voor stuk vragen die voorbijkomen op het Simyo Forum en waarvan de antwoorden voor iedereen te bekijken zijn. Omdat het Simyo Forum vernieuwd is, vinden wij dit hét moment om het forum en zijn forumgebruikers in het zonnetje te zetten. Dit doen we aan de hand van drie échte veelgestelde vragen op het forum.

Dit willen wij met het Simyo Forum

Veelgestelde vragen Simyo Forum SimyoHet Simyo Forum is een plek waar wij onze klanten service bieden en ze hun vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Het is niet alleen de plek voor het stellen van je vraag over je telefoon of Sim Only abonnement, maar óók om gezellig met elkaar te kletsen. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord. Daarnaast is het forum een goede plek voor het geven van feedback aan Simyo. Veel van de verbeteringen komen van suggesties van het forum.

Ontelbare vragen beantwoord

Inmiddels is het Simyo Forum alweer een paar jaar online en zijn ontelbare vragen beantwoord. Hierdoor is het forum uitgegroeid tot een enorme database aan beantwoorde vragen. Het gebeurt regelmatig dat een gebruiker zijn vraag niet hoeft te stellen, omdat hij op het forum het antwoord al vond. En dat is precies wat wij met het forum willen! In die paar jaar krijgen we bovendien een goed beeld van de veelgestelde vragen.

Een nieuw jasje voor het Simyo Forum

Veelgestelde vragen Simyo Forum vernieuwdMisschien heb je het al gezien, maar het Simyo Forum is onlangs vernieuwd! Het oude ontwerp ging alweer een tijdje mee en geniet nu van een welverdiend pensioen. Het Simyo Forum is dus in een nieuw, fris jasje gestoken.

Hierdoor is het platform overzichtelijker geworden, zodat je jouw vraag makkelijker stelt en een antwoord sneller vindt. Daarnaast is het ontwerp ook geschikt om op je mobiel of tablet te bekijken. We hopen hierdoor nóg meer mensen te kunnen helpen.

Verder zijn er wat aanpassingen gedaan die het forum nóg leuker maken. Zo kun je elkaar ‘mentionen’, emoji’s in je posts plaatsen en zien welke mede forumgebruikers je post liken. Bonus: je kunt foto’s, screenshots en GIF’s uploaden vanaf je telefoon. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld bepaalde instellingen op je smartphone delen. Hierdoor is het makkelijker om een antwoord te krijgen op jouw vraag.

Veelgestelde vragen Simyo Forum vernieuwd

Drie veelgestelde vragen van het Simyo Forum

We zijn best wel trots op het vernieuwde forum én het feit dat zoveel mensen er terechtkunnen voor hun vragen. Een mooi moment om drie veelgestelde vragen uit te lichten.

Waarom doet mobiel internet het niet?

Veelgestelde vragen waarom mobiel internet niet Zal je net zien: wil je even je mail checken of een WhatsApp-berichtje versturen, lukt het niet om mobiel te internetten. Het is een vraag die best vaak op het Simyo Forum terugkomt. Gelukkig is zoiets doorgaans makkelijk op te lossen. Daar kwam ‘KDe vries’ ook achter. Deze gebruiker had een Prepaid-internetbundel gekocht, maar kon vervolgens niet internetten.

Vaak komt dit omdat één van de instellingen op je smartphone of op Mijn Simyo niet goed is ingesteld. Dankzij Friesian kwam KDe vries erachter dat ’Internet op je mobiel in Nederland’ op zijn Mijn Simyo niet aan stond. Hoe je dit zelf oplost? Heel gemakkelijk:

  • Ga op je computer naar Mijn Simyo.
  • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Druk op ‘Netwerkinstellingen’.
  • Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in Nederland’ naar rechts.

Ontgrendelingscode vergeten? Simyo-gebruikers helpen elkaar uit de brand!

Veelgestelde vragen ontgrendelingscode vergeten SimyoOp het Simyo Forum hoef je lang niet altijd te wachten tot een moderator van de klantenservice je vraag beantwoordt, die je herkent aan het Simyo-logo. Het barst namelijk van de actieve users die moderators regelmatig te snel af zijn met het geven van een goed antwoord. Dit draagt eraan bij dat je vraag altijd binnen 24 uur wordt beantwoord.

Hier kwam forumgebruiker ‘villadique’ ook achter. Zijn vrouw had een ontgrendelingscode ingesteld voor haar Huawei P10 Lite, maar was die daarna vergeten. Tja, dat is niet zo fijn natuurlijk. Wat moet je dan in hemelsnaam doen?

Gelukkig kwamen twee trouwe forumgebruikers, Ray en Friesian, ‘to the rescue’. Zij weten hoe je dit oplost, namelijk met een harde reset. Hiermee raak je weliswaar de bestanden op je telefoon kwijt, maar het is de enige mogelijkheid om de telefoon weer te kunnen gebruiken. Hoe je dat doet? Lees vooral het topic na. Tip voor de vrouw van villadique: noteer de ontgrendelingscode en berg ‘m veilig op. Zo gebeurt het niet nog een keer!

Ik kan niet gebeld worden, wat nu?

Veelgestelde vragen niet gebeld wordenEén van de veelgestelde vragen op het Simyo Forum is de vraag waarom een gebruiker opeens niet meer gebeld kan worden. Lastig, zeker als je bijvoorbeeld een belletje van het sollicitatiegesprek verwacht of met een vriend wil bijkletsen.

Vera06 had dit laatst nog. Ze kon wél bellen, maar gebeld worden? Ho maar. Vera06 vond uiteindelijk zelf de oplossing die voor haar werkte: ##002# bellen, want zo schakel je alle doorschakelingen uit.

Kom je ook langs op het forum?

Zoals je hierboven ziet, is het Simyo Forum een handig platform om een antwoord te krijgen op je vraag. Je hoeft er gelukkig niet alleen te komen voor serieuze zaken. We vinden het namelijk ook ontzettend leuk om met elkaar over gemeenschappelijke interesses te praten.

Het forum is dus ook een heel gezellige plek, waar iedereen welkom is. Voorbeeld daarvan is het voorstelrondje! Hier mag elke gebruiker zichzelf voorstellen en je leert er ook de Simyo-moderators kennen. Kom jij ook langs om je voor te stellen? Daarnaast zijn we stiekem wel benieuwd: heb jij een van de bovenstaande drie veelgestelde vragen weleens opgezocht?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.