.

Terug naar overzicht
11,145x gelezen

De Nederlandse man laat zijn telefoon vaker vallen dan de Nederlandse vrouw. Maar laatstgenoemde heeft juist weer vaker waterschade. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek naar smartphonebezit.
De website smartphonehoesje.nl heeft onderzoek gedaan naar het smartphonebezit van de Nederlanders. Uit het onderzoek zijn meerdere interessante feiten naar voren gekomen.

Samsung vs. iPhone

Zo koopt 45,2 procent van de Nederlanders hun smartphone via het internet en nog maar een derde koopt hun telefoons ‘gewoon’ nog in de winke l. Met een percentage van 43,3 procent is Samsung het merk waarvan de meeste Nederlanders een telefoon hebben. Iets meer dan een kwart, 27,3 procent, is in het bezit van een iPhone. Telefoons van Apple zijn vooral populair bij mensen onder de dertig jaar, terwijl veertigplussers juist weglopen met Samsung. 47 procent van de mensen tussen de 41 en zestig hebben een telefoon van de Koreaanse fabrikant.

Het onderzoek onderstreept nog maar eens de heerschappij van Samsung en Apple. HTC staat op de derde plaats, met een marktaandeel van 9,4 procent. Daarna volgen Sony, Nokia en Blackberry, met allen aandelen van ongeveer 5 procent.

oudere-zuiniger-op-samsung-dan-jongere-op-iphone

Bron: Smartphonehoesje.nl

Schade

Mannen blijken wat slordiger om te gaan met hun smartphone dan de vrouwen. Het verschil luistert echter nauw: 38,2 procent van de mannen heeft wel eens brokken gemaakt, tegenover 36,1 van de vrouwen. In drie van de vier gevallen komt het omdat het toestel is gevallen. Mannen hebben vaker een kapot beeldscherm, maar vrouwen hebben weer vaker waterschade.

iPhone-gebruikers gaan wat onzorgvuldiger met hun telefoon om dan Samsung-users. Of de iPhones zijn misschien wat kwetsbaarder. iPhone-bezitters hebben namelijk vaker schade dan Samsung-gebruikers. Ook blijkt uit de cijfers dat het beeldscherm van een iPhone vaker stuk gaat, dan die van een Samsung-toestel.

Hoe ouder Nederlanders zijn, des te voorzichtiger lijken ze om te gaan met hun telefoon. Ruim zestig procent van de smartphonebezitters tussen de zestien en twintig heeft schade aan zijn toestel. Bij de twintigers is dat al verminderd naar 48,1 procent, terwijl van de zestigplussers maar 9,7 procent schade heeft geleden.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.