.

Terug naar overzicht
23,083x gelezen

Wat hebben een gorilla en Gorilla Glass met elkaar gemeen? Ze zijn allebei heel sterk. Wij gingen de straat op om mensen te vragen wat zij weten van Gorilla Glass. Eén ding kunnen we al verklappen: er zitten originele antwoorden tussen!

In de video legt ook de expert van AllAboutPhones.nl, Bouke, uit wat Gorilla Glass precies is en waarvoor het dient.

Wil je nog even rustig nalezen wat Gorilla Glass precies is? Hieronder leggen we het graag voor je uit en beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen.

Gorilla Glass: minder snel krassen en barsten op je smartphonescherm

Gorilla Glass schermGorilla Glass is gehard glas dat op het scherm van je smartphone is geplaatst. Het zorgt ervoor dat het touchscreen van je mobiele telefoon beter is beschermd tegen krassen. Ook zal een scherm minder snel barsten als je ‘m een keer laat vallen. Ook is het hierdoor geen ramp als je de telefoon per ongeluk in dezelfde jaszak als je sleutels stopt. Gorilla Glass zorgt ervoor dat je smartphonescherm minder snel krasjes krijgt.

Zit Gorilla Glass ook op mijn smartphone?

Gorilla Glass in mijn smartphoneWaarschijnlijk wel, want tegenwoordig is vrijwel elke smartphone ermee uitgerust. Er zijn verschillende types Gorilla Glass. De nieuwste variant is Gorilla Glass 5, dat op de duurste smartphones van dit moment zit. Wees gerust: ook een telefoon met Gorilla Glass 3 of 4 is al zeer goed beschermd tegen barsten en krassen.

Is Gorilla Glass onverwoestbaar?

Gorilla Glass maakt het onverwoestbaar?Helaas is het een mythe dat Gorilla Glass onverwoestbaar is. Het glas kan wel degelijk stuk, Gorilla Glass verkleint alleen de kans dat dit gebeurt. Jij kent vast ook wel iemand met een barst in zijn of haar smartphone. Ook met Gorilla Glass raden we aan dat je voorzichtig met je smartphone omgaat. Een schermreparatie kan immers al snel honderd euro of meer kosten. Voorzichtigheid is geboden en het kan natuurlijk nooit kwaad om een beschermhoesje voor je smartphone te kopen!

De volgende stap: smartphones met onverwoestbare displays

Gorilla Glass volgende stap onverwoestbaar schermEr zijn een paar telefoons die saffierglas hebben, maar deze zijn niet of nauwelijks te koop. Dit glastype zit ook op dure horloges en is zo goed als onverwoestbaar. Saffierglas is zó sterk dat er in principe geen krassen op kunnen komen. In ieder geval niet met je huissleutel of een scherp voorwerp.

Fabrikanten willen hun telefoons graag een scherm van saffierglas geven. Op dit moment is het voor hen alleen nog te duur om op grote schaal saffierschermen te produceren. Daarnaast duurt het nog te lang om een saffierscherm te produceren. En tijd is geld, zeker voor telefoonfabrikanten. Er wordt nu druk aan gewerkt om de productietijd te verkorten, maar het is nog onbekend wanneer er smartphones met saffierschermen beschikbaar zullen zijn.

Nog even geduld dus. Tot die tijd ‘moet’ je het doen met het toch al ijzersterke Gorilla Glass. Nu zijn wij natuurlijk benieuwd wanneer Gorilla Glass jouw mobiele telefoon beschermde. Wat gebeurde er waardoor jouw telefoon een klapper maakte? We lezen het graag in de reacties!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.