.

Terug naar overzicht
8,671x gelezen

De Simtaart winnaar van deze maand is Raymond (36) uit Zaandam. Bij Simyo zetten we elke maand een beller in het zonnetje die iets bijzonders heeft meegemaakt of gedaan. Raymond is pas sinds een half jaar actief op het Simyo Forum, maar heeft nu al alle badges verdiend. Van Gezelligheidsdier, IJsbreker en Open boek, tot Einstein en vast onderdeel van het forum-meubilair: Raymond is het allemaal!

Raymond – ‘zeg maar Ray’ - jij hebt inmiddels alle vijf de badges te pakken op het Simyo Forum en dat is een taart waard! Sinds wanneer ben jij actief op het forum?

‘In augustus 2014 moest ik tijdelijk stoppen met werken door de ziekte van Crohn. Dan heb je niet zoveel om handen. Toen dacht ik; ik neem eens een kijkje op het forum.’

Wel iets meer dan een kijkje, je bent super actief!

‘Ja, ik ben thuis regelmatig op het forum gaan kijken en dat beviel goed. Zo kun je tenminste iets betekenen voor anderen. Ha, die badges had ik snel verdiend!’

Wat doe je allemaal op het forum?

‘Ik vind het leuk om mensen te helpen, niet alleen op het Simyo Forum maar ook daarbuiten. Pas nog heb ik de moeder van een vriendin geholpen met haar trage computer. Ook vertelde een wat oudere collega dat hij van een simpele telefoon op een smartphone was overgestapt. Om te voorkomen dat hij meteen met een torenhoge rekening zou eindigen heb ik alle instellingen, zoals voor data roaming, goed gezet. Dat doe ik voor de lol, een vriendendienst.’

Je moet maar net weten hoe het allemaal werkt. De Einstein-badge is voor allesweters zoals jij: hoe kom je aan al die kennis?

‘Ik wil weten wat je allemaal met een telefoon kunt doen. Ik heb net zelf een Nokia Lumia gekocht; die haal ik dan helemaal uit elkaar. Nou ja, niet letterlijk, maar ik wil wel precies weten wat er op zit. Soms zijn er op het forum vragen over bepaalde telefoons of besturingssystemen. Ik ben nogal Android-gek, dus daar weet ik best veel van. En als ik het antwoord niet weet, zoek ik het tot op de bodem uit. Kan ik iemand écht niet verder helpen, dan verwijs ik ze door naar de moderators die actief zijn op het Simyo Forum.’

Blijf je dit komende jaar ook nog zo’n helpende hand op het forum?

‘Ik ben langzaam weer begonnen met werken, maar zal zeker ook actief blijven op het Simyo Forum. Als ik thuis kom na een werkdag maak ik een lekker bakje koffie, gaat het uniform uit, het kloffie aan en neem ik gewoon regelmatig een kijkje.’

Gelukkig, we houden je er graag bij en de taart komt jouw kant op! 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.