.

Data en Sim Only
Terug naar overzicht
13,462x gelezen

Een Sim Only abonnement bestaat uit verschillende bel- en internetbundels. Het is daarom mogelijk om data met Sim Only te nemen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over data in combinatie met Sim Only.

Losse bel- en sms-bundels

Simyo smartphoneSim Only is een abonnementsvorm voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Met Sim Only krijg je de mobiele telefoon of smartphone niet meegeleverd bij je abonnement. Je koopt dus zelf een telefoon, of gebruikt er eentje die je al hebt. Een Sim Only abonnement heeft altijd minimaal een belbundel. Met deze belbundel kun je elke maand een bepaald aantal minuten bellen of sms’en. Eén minuut bellen is gelijk aan één sms’je. Heb je al je minuten van je belbundel verbruikt? Met Sim Only kun je dan blijven bellen. Het tarief is dan wel hoger.

Data met Sim Only bundels

Simyo netwerkBij een Sim Only abonnement kun je een internetbundel nemen. Met je internetbundel verstuur je berichtjes via WhatsApp, kijk je foto’s op Facebook en lees je nieuws op Nu.nl. Data met Sim Only is niet verplicht. Heb je een gewone mobiele telefoon waarmee je niet kunt internetten? Dan betaal je dus geen geld voor iets dat je toch niet gebruikt. De optionele internetbundels verschillen per provider qua formaat. Ook de tarieven verschillen, maar de mobiele netwerken verschillen ook qua kwaliteit van elkaar. De prijs van data bij Sim Only zegt dus niet alles.

Sneller mobiel internetten met 4G en Sim Only

Simyo slim bezigInternetbundels verschillen niet alleen qua formaat en prijs, maar ook qua snelheid. De ene provider biedt Sim Only aan met 3G internet, de andere provider biedt Sim Only aan met 4G-internet. Met 3G en 4G internet kun je dezelfde data binnenhalen. Het enige verschil is dat data met 4G sneller laadt. Dit type mobiel internet is dus sneller dan 3G internet. 4G internet heeft als nadeel dat je sneller meer MB’s van je internetbundel verbruikt. Zo is een YouTube-video met 4G internet sneller op je smartphone geladen dan met 3G internet. De kans is groot dat je met 4G meer video’s kijkt. Bij Simyo heb je met Sim Only standaard 4G internet, met Prepaid 3G internet.

Simyo: flexibel met Sim Only

Simyo tipsSim Only van Simyo heeft als voordeel dat je nergens aan vast zit. Simyo biedt een Sim Only abonnement aan dat maandelijks opzegbaar is. Je kunt bij Simyo ook een Sim Only abonnement van een jaar afsluiten. Van tevoren weet je de hoogte van je telefoonrekening. Je telefoonrekening is alleen hoger als je meer belt, sms’t of internet dan dat je belminuten of MB’s hebt. Simyo stuurt je een berichtje als je alle MB’s van je internetbundel hebt verbruikt.

De hoogte van de bel- en internetbundels zijn bij Simyo maandelijks gratis aanpasbaar. Naar boven én beneden. Dit doe je met Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Je ziet hier ook je verbruik. Zo weet je precies hoeveel belminuten en MB’s je nog kunt verbruiken. Kom je MB’s tekort? Dan is het mogelijk om een internetbundel bij te kopen om te blijven internetten. Deze bundel is 500 MB groot en kost vijf euro.

Hieronder zie je de formaten van de bel- en internetbundels van Simyo.

Sim Only nieuwe bundels Simyo

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.