Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Android Oreo
Terug naar overzicht
1,623x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Alles over Android Oreo, de nieuwe Android-versie

Tegelijkertijd twee verschillende apps gebruiken, meldingen van apps beheren en aanpassen én een verbeterde accuduur van je Android-smartphone. Het is slechts een kleine greep uit de nieuwe functies en verbeteringen van Android Oreo. Dit is de allernieuwste versie van het Android-besturingssysteem en we vertellen je er graag alles over!

Android OreoWat is Android?

Eerst even kort over wat Android ook alweer is. Android is het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones en tablets, en wordt in steeds meer verschillende elektronische apparaten toegepast. Een besturingssysteem stuurt de hardware aan en regelt alles wat je met een toestel kan, zoals bijvoorbeeld bellen, apps gebruiken en foto’s maken. Het wordt ontwikkeld door Google en mag door elke fabrikant worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van Android?

Android heeft een aantal voordelen waardoor het een zeer populair besturingssysteem is. Allereerst mag, zoals gezegd, elke fabrikant het gebruiken en op eigen manier inrichten. Hierdoor heb je voor vrijwel elke prijs wel een Android-telefoon. Ook betaalbare smartphones draaien op Android, waarmee het ideaal voor een Sim Only abonnement is waarbij je zelf de telefoon koopt.

Veel mensen vinden het fijn dat ze Android naar eigen smaak kunnen aanpassen. Je kunt de schermachtergrond aanpassen en met thema’s het uiterlijk van Android compleet aanpassen naar iets wat je zelf mooi vindt. Bovendien heeft Android het grootste app-aanbod van alle besturingssystemen. Hier lees je precies wat de verschillen tussen Android en andere besturingssystemen zijn.

Wat is Android Oreo?

Android krijgt elk jaar minimaal één grote update en dat is nu Android Oreo. Het versienummer is officieel Android 8.0, maar de roepnaam is Android Oreo. Het is Google’s traditie om een Android-versie naar een zoete lekkernij te vernoemen. Het begon in 2009 met 1.5 Cupcake en sindsdien is telkens de eerstvolgende letter uit het alfabet aan de beurt. Na Android Nougat was dus de ‘O’  aan de beurt en koos Google voor de smakelijke naam Android Oreo, vernoemd naar de beroemde koekjes.

Android OreoKrijgt mijn telefoon Android Oreo?

Met Android is het niet zo dat elke telefoon de update naar Android Oreo krijgt. Het hangt van de fabrikant van de telefoon af of deze een software-update maakt die de telefoon geschikt maakt voor Android Oreo. Dit is ook de verklaring waarom Android zo veel verschillende gezichten heeft.

Deze telefoons krijgen Android Oreo

Van de volgende toestellen is door de fabrikant bevestigd dat ze op korte termijn van een update naar Android Oreo worden voorzien.

Beschikbaar in Q4 2017:

 • Google Nexus 5X
 • Google Nexus 6P
 • Google Pixel
 • Google Pixel C
 • Google Pixel XL
 • HTC U11

Deze telefoons krijgen de update ook binnenkort, al is nog onbekend wanneer precies:

 • Samsung Galaxy S8
 • Samsung Galaxy S8 Plus
 • Asus Zenfone 3
 • Asus Zenfone 4
 • OnePlus 3
 • OnePlus 3T
 • OnePlus 5
 • Nokia 3
 • Nokia 5
 • Nokia 6
 • Nokia 8
 • Motorola Moto G5s
 • Motorola Moto G5s Plus
 • Motorola Moto Z2 Play
 • Motorola Z2 Force:
 • Motorola Moto X4
 • Honor 6X
 • Honor 8 Pro
 • Honor 9
 • HTC U Ultra
 • HTC 10

Android OreoDeze vernieuwingen brengt Android Oreo met zich mee

Ook dit jaar bevat de update weer veel vernieuwingen. Tijd om de belangrijkste voor je op een rij te zetten!

Wachtwoordbeheerder

‘Huh, wat was mijn wachtwoord voor deze app ook alweer?’ Het gebeurt jou vast ook wel eens dat je een wachtwoord niet meer weet. Android Oreo heeft daar een mooie oplossing voor: een wachtwoordbeheerder! Hierin kun je jouw wachtwoorden veilig opslaan. De functie onthoudt welk wachtwoord bij welke gebruikersnaam en app of website hoort. Zo log je snel én makkelijk in en sta je niet meer voor een dichte digitale deur. Goed om te weten: je bepaalt zelf of de wachtwoordbeheerder je wachtwoord onthoudt. Als je ‘m niet wil gebruiken, kan dat natuurlijk ook.

Multitasken

Telefoons met Android Oreo kunnen standaard twee apps tegelijkertijd op het scherm laten zien. Sommige smartphones konden dit al omdat de fabrikant hiervoor aanpassingen aan Android deed, maar nu kan dat dus op elke telefoon met Android Oreo. En dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd een mailtje typen en aantekeningen bekijken. Of tegelijkertijd een video kijken en een WhatsApp-bericht beantwoorden. Kortom: handig als je twee dingen tegelijkertijd wil doen! Android is hiermee weer iets veelzijdiger.

Meldingen van apps sneller bekijken en beter beheren

Per app kun je precies bepalen op wat voor manier je een melding krijgt. Wil je bijvoorbeeld dat je telefoon alleen bij een WhatsApp-berichtje trilt? Dan kan je dat zelf regelen. Je hebt hierover nu de volledige controle. Ander nieuwigheidje: Op het startscherm zie je bij een app-icoon een klein bolletje als deze app een melding heeft. Dit is vergelijkbaar met hoe iOS op het startscherm meldingen toont.

Verbeterde batterijduur

Ontwikkelaars van besturingssystemen zoeken altijd naar manieren om hun systeem zuiniger te maken. Dit zit ‘m in piepkleine verbeteringen die je zelf waarschijnlijk niet door hebt. Hierdoor wordt de inhoud van een smartphonebatterij steeds beter benut. Ook Android Oreo bevat weer allerlei optimalisaties waardoor je jouw telefoon straks nog langer meegaat. Apps die op de achtergrond draaien verbruiken nu bijvoorbeeld minder energie dan voorheen.

Slimmere wifi-assistentie

Het kan handig zijn om wifi uit te zetten als je onderweg bent. Je gebruikt deze functie dan toch niet en het bespaart energie. Nadeel is dat je dan misschien weleens vergeet wifi op je telefoon weer aan te zetten zodra je thuis bent. Je blijft dan MB’s verbruiken uit je Sim Only internetbundel. Zonde, toch? Gelukkig is de wifi-assistentie van Android Oreo slimmer geworden en maakt hij automatisch verbinding met je wifi-modem zodra je thuis bent. Ook als je wifi zelf op je telefoon hebt uitgezet. Natuurlijk kun je de wifi-assistentie ook uitzetten als je dat niet wil.

Updaten van Android blijft mogelijk ondanks ruimtegebrek

Het gebeurt mensen weleens dat ze een update niet kunnen installeren vanwege ruimtegebrek. Ze moeten dan eerst apps of foto’s verwijderen om voldoende opslagruimte voor de update te hebben. Met Android Oreo is dat verleden tijd. Zodra je deze versie hebt, kun je updates in het vervolg ‘streamen’ vanaf de servers van Google. De software-update wordt dan direct vanaf het internet op je telefoon geïnstalleerd.

Hoe installeer ik Android Oreo?Android Oreo

Je krijgt een melding zodra de update voor jouw telefoon beschikbaar is. De smartphone downloadt de update dan als hij verbonden is met wifi. Het installeren kan vervolgens even duren. Daarna kun je genieten van het moois dat Android Oreo te bieden heeft.

Naar welke functie kijk jij het meeste uit?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.