Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,918x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Hallo Halloween! Meer griezelplezier met deze Halloween apps

Hallo Halloween! Op 31 oktober wordt er weer massaal gegriezeld, gehuiverd, gelachen en gefeest. In navolging van de VS is Halloween de laatste jaren ook in Nederland heel populair geworden. Met deze 5 Halloween apps beleef jij nog meer griezelplezier. Maar eerst duiken we in de historie van Halloween!

Halloween: een geschiedenislesje

Héél ver voordat er Halloween apps waren – al zo’n 2.000 jaar geleden – vierden de Kelten jaarlijks op 31 oktober hun oogstfeest. Ze dachten dat de deur van de onderwereld dan open stond en de doden konden terugkomen. Maar niet alleen overleden mensen zouden terugkeren, ook demonen. Om die demonen af te schrikken, verkleedden de Kelten zich. De naam Halloween is pas zo’n 400 jaar oud en komt uit Schotland. Het christelijke feest Allerheiligen, dat plaatsvindt op 1 november en ook in Nederland wordt gevierd, mengde destijds met het Keltische oogstfeest. Het (oogst)feest op de avond vóór Allerheiligen noemden de Schotten All Hallows’ Eve (‘Allerheiligenavond’), dat later werd verbasterd tot Halloween. In de negentiende eeuw namen Schotse en Ierse immigranten het feest mee naar de VS, waar het uitgroeide tot een gigantisch groot feest. Hallo, Halloween!

Het Halloween-woordenboek

Bij Halloween horen een hoop moeilijke Engelse termen. Ben jij straks aan het feesten met je kostuum aan? Dan moet je natuurlijk wel weten wat er om je heen gebeurt. Lees daarom ons Halloween-woordenboek. Mooi meegenomen: je kunt je vrienden aftroeven met deze triviale kennis.

 • Apple bobbing: Spel dat vaak met Halloween wordt gespeeld. De spelers moeten een appel uit een bak met water happen met hun armen op de rug.
 • Banshee: Een Keltische fee-vampier die de dood van een mens aankondigt. Geliefd Halloween-kostuum onder vrouwen.
 • Día de Muertos: Halloween-achtig feest op 1 en 2 november dat grootschalig wordt gevierd in Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen. Op het feest worden schedels getoond om de doden te eren.
 • Grim Reaper: Magere Hein, oftewel de verbeelding van de dood. Deze ‘man met de zeis’ is één van de populairste Halloween-outfits. Ook de moordenaar in de film Scream draagt het.
 • Jack-o’-lantern: De uitgeholde pompoen met een lichtje erin en uitgesneden gezicht is hét symbool van Halloween. Ooit werd het gebruikt om de boze geesten weg te jagen.
 • Trick-or-treat: Betekent zoveel als ‘je snoep of je leven’. Met name in Noord-Amerika gaan kinderen met Halloween verkleed langs de huizen. Zeggen ze ‘trick-or-treat’ (‘ik lever je een streek of geef me een snoepje’)? Dan kan de bewoner dit ‘dreigement’ afkopen met een snoepje.

Halloween? Apps-o’-lutely!

Staat de jack-o-lantern in de vensterbank, heb je je kostuum al aan en je schmink op, maar moet je de tijd nog een paar uur doden voordat het Halloween-feest begint? Of ben je gewoon gek op griezelen? Beleef meer Halloween-plezier met deze 5 horror Halloween apps!

Dead Yourself

Geloof jij niet in zombies? Download dan de app Dead Yourself maar eens. De makers van de populaire zombietelevisieserie The Walking Dead laten jou – of nou ja: een selfie van jou – veranderen in één van de zombies uit deze serie. Een soort Snapchat- of Facebook-filter dus, maar dan grrriezelig realistisch!

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS

Limbo

Een spookachtig spelletje om van te drom… euh… nachtmerries van te krijgen! Zwart-witte, bloedstollende griezelgame waarbij de dood nooit ver weg is. Je speelt een jonge jongen die zijn zus kwijt is en ontwaakt in de mysterieuze plek ‘Limbo’. Vind je weg door een diep, duister woud waar de monsters en andere schepsels je niet altijd evengoed gezind zijn (=understatement). Deze 2D-game is in één woord adembenemend.

Verkrijgbaar voor Android (5,30 euro) en iOS (4,49 euro)

Zombies, Run!

Is het een game? Is het een spannend verhaal? Is het een fitnessapp? Het is alle drie in één! Tijdens het hardlopen hoor je in een bloedstollend verhaal van de schrijfster Naomi Alderman hoe de zombies achter je aan zitten. Voorkomen dat die uit de dood herrezen engerds in je nek springen? Dat kan, mits je blijft rennen. Goed voor je conditie, je Engels én voor kippenvel! (Maar de app is misschien wat te hoog gegrepen als je Engels slechts op basisniveau is.)

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS (de eerste verhalen zijn gratis, daarna moet je per maand of seizoen betalen)

Craftsy

Heb jij twee rechterhanden? Maak dan de blits – of beter nog: de schrik – met je eigen Halloween-outfit! Het kan met de app Craftsy. Met de app krijg je videolessen in het ontwerpen en maken van outfits en kun je de designs van anderen zien. Is Halloween voorbij, ligt je outfit weer op zolder en verveel je je? Craftsy biedt ook videolessen aan in quilten, breien, haken, borduren, cake versieren, koken, tekenen, schilderen, fotografie, papierkunst, tuinieren en houtbewerking.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS

Ghost Lens 

Is bij jou tijdens Halloween de geest uit de fles op griezelgebied? Met de app Ghost Lens jaag jij je vrienden en familie geheid de stuipen op het lijf. In een handomdraai maak jij foto’s of video’s waarin je ziel uit je lichaam treedt, je jezelf kloont of een geest wordt. Geestig, toch? Is je filmpje nog niet eng genoeg? Plaats er dan angstaanjagende achtergrondmuziek onder. Tip: Tubular Bells van Mike Oldfield werkt altijd erg goed. Kijk maar naar The Exorcist. Of Bassie & Adriaan.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS

Wat is jouw favoriete Halloween app?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.