Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,217x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slim en snel online shoppen? Zorg dat je deze tips eerst leest!

Geen gesjouw met tassen en dozen in de vrieskou, maar gewoon bij een knapperend haardvuurtje wachten op de postbode: tijdens de feestdagen is online shoppen extra handig. Maar hoe weet je snel of de webshops en reviews betrouwbaar zijn? En wat is de beste betaalmethode? Met deze tips shop je slim en snel online!

Review de review: 4 tips

Vol goede moed ga je online op zoek naar een nieuwe braadpan om je kerstmaaltijd in te bereiden. Of naar een draagbare speaker om cadeau te geven. Maar al snel zie je letterlijk sterretjes; een vijf sterren review, dan weer een twee sterren review - de een noemt het ‘de beste speaker ooit’, de ander is niet te spreken over de kwaliteit van de bassen… En al die positieve reviews: komen ze wel van consumenten?

Het ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft in mei dit jaar een breed onderzoek opgezet naar reviews op Nederlandse websites. Conclusie? Er vindt in Nederland geen grootschalige fraude plaats als het om reviews gaat. Maar bij het reviews scannen helpt het wel om op de volgende dingen te letten: 4 tips van de Consumentenbond bij reviews.

 1. Datum: zijn de reviews recent, of al heel oud?
 2. Aantal reviews: Is het totaaloordeel gebaseerd op heel veel reviews? Of maar een paar? Veel sites hanteren geen, of een laag minimum, van bijvoorbeeld drie reviews. Daar kun je niet echt een conclusie uittrekken. Als er 30 reviews zijn, en het merendeel is positief, is dat al een stuk betrouwbaarder.
 3. Check de afzender: Kom je dezelfde daverende review op meer plaatsen tegen? Dan zit er mogelijk een fabrikant achter.
 4. Google zelf: Lees reviews op verschillende sites. Zoek in een zoekmachine naar het product of de aanbieder samen met de term ‘klacht’ of kijk op Klachtenkompas: een website waar klachten over webshops en producenten verzameld worden. Dat gaat een stuk sneller!

Extra tip: in onze Slimme Dingen Gids vind je handige gadgets, met betrouwbare reviews (want getest door ons), allemaal onder de honderd euro en met link naar de verkopende webshop. Misschien vind je daar wel het perfecte cadeau voor een vriend of een familielid!

Hoe en waarmee reken je veilig af?

In een smoezelig steegje ga je niet zo snel met je portemonnee zwaaien. Maar hoe reken je online veilig af? En met welke manier van betalen krijg je de meeste aankoopbescherming? Let op de volgende dingen:

 • Shop nooit terwijl je bent verbonden met een openbaar netwerk, maar doe dit alleen via een beveiligd netwerk (bijvoorbeeld thuis). Let er ook op dat de website beveiligd is en een keurmerk heeft. Hier lees je meer over in ons artikel over online keurmerken.
 • Kies de beste betaalmethode. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar de manier waaróp je betaalt, kan een groot verschil maken als het gaat om aankoopbescherming en retourrecht. We zetten drie populaire manieren op een rij.

1.  iDeal

iDeal is een veilige betaalmethode, maar heeft ook een aantal nadelen. Zo betaal je via iDeal meestal vooraf, terwijl je het product nog niet hebt gezien. Webshops moeten wettelijk ook een optie geven om achteraf te betalen. Daarnaast krijg je via iDeal geen aankoopbescherming. Heb je te maken met een nep-webwinkel en wordt je bestelling nooit geleverd? Dan ben je je geld kwijt.

2.  Creditcard

Het voordeel van betalen met een creditcard is dat je je geld terugkrijgt als je bestelling nooit geleverd wordt, een product beschadigd is bij aankomst, of als je iets krijgt wat je niet besteld hebt. Nadeel? Het bedrag dat openstaat op je creditcard, betaal je aan het einde van de maand. Houd wel in de gaten of het bedrag niet te hoog oploopt. Bij sommige transacties een extra fee bovenop reguliere bedrag, toch? Volgens mij heeft iDeal dat ook overigens…

3.  Paypal

Met Paypal betaal je online, kun je geld verzenden en ontvangen zonder dat je financiële gegevens bekend worden gemaakt. Koppel je creditcard of bankrekening aan je PayPal-rekening en je betaalt eenvoudig door in te loggen. Paypal rondt het betaalproces veilig af, zonder dat jij je financiële gegevens met de verkoper hoeft te delen. Paypal biedt ook aankoopbescherming. Het nadeel van Paypal is dat accounts soms ‘gehackt’ worden. Zorg dus voor een sterk wachtwoord en gebruik Paypal, net als bij de andere methodes, niet op een openbaar netwerk.

Spijt! En nu?

Een artikel is niet altijd wat je er van verwacht had. Maar je hebt als consument veel rechten als het gaat om retourneren.

 • Bedenktijd
  Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd als je ‘iets’ koopt binnen de EU. Binnen deze 14 dagen mag je het product terugsturen en krijg je altijd je geld terug, óók als je het product uit de verpakking hebt gehaald. Je moet het product eerlijk kunnen beoordelen; schoenen probeer je immers ook aan je voeten voordat je tot kopen overgaat. Deze regels worden helaas niet altijd nageleefd door webshops, dus let hier extra goed op. Houd ook in de gaten dat je het hele bedrag terugkrijgt, inclusief de verzendkosten. (Als je alleen een deel terugstuurt krijg je de verzendkosten niet terug.)
 • Wie betaalt de verzendkosten voor het retoursturen?
  Deze moet je helaas wel zelf betalen, tenzij de webshop aanbiedt om de kosten te dekken.
 • Over de grens shoppen
  Koop je iets op een Amerikaanse of Chinese website? Dan gelden deze regels niet. Je betaalt ook bijna altijd invoerrechten over producten uit het buitenland. Hoeveel dit is verschilt per product, maar de consumentenbond heeft een handige ‘invoercalculator’ die voor jou een schatting maakt van de bijkomende kosten. Meer tips over winkelen bij Chinese webwinkels vind je onderaan in dit artikel over online keurmerken.

Black Friday en Cyber Monday

Ben je inmiddels helemaal klaar voor een rondje snel en veilig online shoppen? Dat komt goed uit: aanstaande vrijdag is het Black Friday en de maandag erop Cyber Monday. Tijdens deze twee dagen - een traditie overgewaaid uit de VS - geven (web)winkels hoge kortingen. Hoe profiteer je er in Nederland van? Dat lees je in ons artikel over Black Friday en Cyber Monday.

Wat koop jij online? En waarvoor ga je juist liever naar het winkelcentrum?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.