Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
6,244x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Black Friday en Cyber Monday: hoe profiteer je in Nederland?

Je hebt de termen vast al eens voorbij zien komen: Black Friday en Cyber Monday. Dit jaar valt Black Friday op 24 november: traditiegetrouw een dag dat Amerikanen massaal kerstinkopen gaan doen en winkels hoge kortingen geven. Als antwoord op Black Friday hebben webwinkels Cyber Monday gelanceerd, de maandag ná Black Friday dus. Maar doet Nederland ook mee? En hoe maak je er optimaal gebruik van?

Shop till you drop: wat is Black Friday en Cyber Monday?

Om Black Friday uit te leggen, moeten we eerst even stilstaan bij Thanksgiving. Dit is een Amerikaanse feestdag, ooit ontstaan om dankbaarheid te tonen voor de oogst van het najaar. Inmiddels is het een dag die vooral draait om samen zijn met familie en lekker eten. Op Thanksgiving zijn alle winkels dicht. Maar wat gebeurt er op de dag ná Thanksgiving? Dan staan mensen in de rij bij alle grote winkelketens om een goede deal te scoren: Black Friday. Sommigen overnachten zelfs voor de deur in hun auto of een slaapzak. Kerstdecoratie, kerstcadeaus, kerstpyjama’s: het vliegt over de toonbank en dit is hét moment voor winkeliers om vanuit de rode cijfers weer in de ‘zwarte’ te komen. Of hier de naam ook vandaan komt, is trouwens niet zeker. Bus- en taxichauffeurs noemden deze dag ook vaak een ‘zwarte dag’ vanwege de enorme files. En toen shoppen online eenmaal opkwam (rond 2005), bleek dat veel mensen de maandag ná Black Friday op hun werk nog even doorgingen met winkelen. Vooral omdat het internet thuis vaak stukken minder snel was dan op het werk. En zo is Cyber Monday ontstaan. Op deze dag vind je de beste deals online – en inmiddels wordt er zelfs meer verkocht dan op Black Friday.

Black Friday en Cyber Monday in Nederland: hoe profiteer je ervan?

Nederland kon natuurlijk niet achterblijven. Zoals veel andere Amerikaanse tradities - denk aan Valentijnsdag, of Halloween - sluipen ook Black Friday en Cyber Monday er bij ons langzaam in. En tja, dit is vooral uit commerciële overwegingen; want het is een extra gelegenheid om mensen naar je (online) winkel te trekken. Maar, hier kun je natuurlijk slim gebruik van maken als je écht iets nodig hebt. Grote winkelketens zoals bol.com, MediaMarkt en BCC geven vaak vier dagen lang, van Black Friday tot en met Cyber Monday, hoge kortingen. Je hoeft dus niet zoals in Amerika acuut te beslissen. (Of voor de deur te slapen – mag wel natuurlijk.)

Coolblue: “We gaan zeker weer iets doen dit jaar”

We vroegen een aantal grote winkelketens of ze dit jaar (weer) hoge kortingen geven op Black Friday en Cyber Monday. Het blijkt dat veel winkels pas op het laatste moment beslissen, of ze willen in ieder geval deze indruk wekken. Bij BCC wist woordvoerder Chantal nog niet zeker of er hoge kortingen komen. Coolblue is gelukkig wél een stuk zekerder van zijn zaak. “We gaan absoluut iets doen op deze dagen. In 2016 zagen we op Black Friday een omzetstijging van meer dan 50% vergeleken met dezelfde dag in 2015. Op Cyber Monday zagen we eenzelfde groei”, aldus Emanuel van Coolblue.

Hoe vind je de beste deals?

Tussen Black Friday en Cyber Monday vind je zowel in de winkels als online goede deals. Traditiegetrouw verklappen online webshops pas een dag van tevoren welke goede deals er op Cyber Monday online komen. Houd de websites dus goed in de gaten en zorg dat je klaar zit!

4 tips: hoe maak je zoveel mogelijk kans op goede deals? 

 • Bedenk van tevoren in welke categorie - elektronica, witgoed, kleding - je écht iets nodig hebt en zoek vooral daarop.
 • Op de website Black Friday Nederland vind je een handig overzicht met alle winkels die meedoen. Ook voor Cyber Monday.
 • Probeer een beetje vroeg op te staan als je niet het risico wil lopen dat jouw product uitverkocht is, of de webshop te veel bezoekers krijgt. In Amerika pieken de verkopen vaak rond 10 uur ’s morgens. Even doorbijten dus en, hup, die wekker op half zeven.
 • Lees voordat je gaat shoppen ook onze blog over Slim en snel online shoppen en onze blog over Online keurmerken, zodat je veilig shopt.

Ga jij koopjes jagen op een van deze dagen?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.