.

Simyo prepaid simkaart
Terug naar overzicht
11,147x gelezen

Er bestaan drie soorten telefoonabonnementen: een contract met meegeleverde telefoon, een goedkoper Sim Only abonnement zonder telefoon, en prepaid. Van deze drie vormen wordt de laatste vaak onterecht vergeten, want voor veel mensen kan prepaid juist zeer aantrekkelijk zijn. Keuzevrijheid en kostenbeheersing, daar draait het om bij  prepaid.

Bij de afweging wat het handigst en het goedkoopst is, geeft het belgedrag de doorslag. Prepaid bellen is voordelig voor mensen die zelf weinig bellen, maar wel bereikbaar willen zijn op hun mobiele telefoon.

Prepaid is ook uiterst handig om de telefoonkosten van kinderen in de hand te houden. Het is minder handig voor mensen die veel bellen; die kunnen beter overschakelen op een Sim Only abonnement. Vuistregel is dat iedereen die ongeveer een half uur per maand mobiel belt en weinig gebruik maakt van internet, voordeliger uit zal zijn met prepaid.

Geen maandelijkse kosten

Bij prepaid worden geen vaste maandelijkse kosten betaald, zoals bij de andere twee abonnementsvormen. Prepaid is precies wat het woord zegt: je betaalt van tevoren. Het bestaat uit een simkaart die in elke telefoon kan worden gestoken, met een beltegoed dat langzamerhand wordt opgemaakt door telefoontjes, sms’jes en het gebruik van mobiel internet. Als het geld op is, kan nieuw beltegoed worden bijgekocht.

‘Weinig-bellers’

Prepaid is vooral aantrekkelijk voor mensen die niet veel bellen of mobiel internetten. Zeker wie minder dan een half uur per maand belt, kan prepaid overwegen. Voor deze groep is het niet zo handig om maandelijks vaste kosten te betalen, zoals bij een Sim Only abonnement.

Wie met een vast abonnement altijd minder belminuten gebruikt dan er worden betaald, kan ook gaan denken over prepaid. Met behoud van telefoonnummer is het mogelijk om over te stappen en zo flink wat kosten te besparen, doordat er geen vaste maandelijkse lasten meer zijn. Je betaalt nooit meer voor ongebruikte belminuten, zoals bij een (Sim Only) contract. Bel of internet je juist meer met je mobiele telefoon, dan is het tarief van prepaid juist wat minder voordelig. In dat geval kun je beter een Sim Only abonnement overwegen.

Eenvoudig opwaarderen

Mijn Simyo app prepaidBij prepaid heb je alles in eigen hand. Zie je een periode aankomen waarin veel mobiel zal worden gebeld, dan is het handig om wat meer beltegoed aan te schaffen. En is er een rustige periode, dan hoeft er helemaal niets te worden bijgekocht. Het bezit van de mobiele telefoon kost dan niets. De eigenaar is echter wel bereikbaar voor anderen.

Prepaid is de laatste tijd wat minder populair geworden. Consumenten vonden het lastig om steeds opnieuw beltegoed te moeten aanschaffen. Je moest daar vaak voor naar een winkel. Dit is echter allang niet meer nodig aangezien je nu gemakkelijk veilig online beltegoed kunt bijkopen, of automatisch tegoed kan laten opwaarderen.

Opwaarderen kan via apps en persoonlijke pagina’s op de website van de provider. Daar is tevens het verbruik van de huidige maand in te zien. Zo kan precies worden bijgehouden hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s er zijn verbruikt. Op de website ontstaat op die manier een archief. Via de site kan ook worden gekozen voor maandelijks opwaarderen. Dat is handig voor wie duidelijk wil budgetteren.

Dé keuze voor kinderen

Brugklassers met telefoonNiet alleen voor weinig-bellers is prepaid handig, ook voor kinderen. Met prepaid kun je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Is het beltegoed op, dan kan je geen verdere kosten maken. Veel ouders geven hun kind als eerste telefoon een toestel met een prepaid-simkaart. Dan is het kind bereikbaar en liggen de kosten vast.

Uit een onderzoek onder vijfhonderd Nederlandse ouders blijkt dat prepaid favoriet is als abonnementsvorm voor kinderen die net aan een mobiele telefoon beginnen. Kinderen met een prepaid abonnement hebben lagere telefoonkosten dan kinderen met een vast abonnement. Kinderen tot een jaar of vijftien kunnen met een prepaid abonnement goed uit de voeten.

Altijd bereikbaar

Het is met prepaid zaak om het aantal gebruikte belminuten in de gaten te houden, want als het op is dan kan er niet meer worden gebeld. Totdat er weer  beltegoed wordt gekocht. Overigens is een telefoon zonder beltegoed nog wel te bellen door anderen. Dus bereikbaar blijf je altijd met een prepaid abonnement, ook als het tegoed helemaal op is.

Mobiel internet

Simyo internetsnelheid meterEen veelgehoord misverstand is dat je met een prepaid telefoon niet kan internetten. Dat kan wel, als je een smartphone hebt. Het nieuwste telefoonmodel heb je daar echt niet voor nodig. Ook goedkopere smartphones zijn geschikt voor mobiel internet.

Slimme prepaidpakketten voor mobiel dataverkeer kunnen daarnaast ook apart worden aangeschaft. Met zo’n pakket kun je naar keuze bijvoorbeeld voor 20, 100 of 250 MB verbruiken. De kosten hiervan liggen bij de meeste providers op enkele euro’s. Met prepaid heb je daar volledige keuzevrijheid in. Deze internetpakketten zijn via een app op de telefoon zelf aan en uit te zetten zodat er alleen data wordt gebruikt als het nodig is.

Keuzevrijheid

Simyo baas in eigen bundelKeuzevrijheid en kostenbeheersing, daar draait het om met prepaid. Wie kiest voor prepaid om deze redenen, kiest ook vaak voor een telefoon die minder kost. Onder de honderd euro zijn er verschillende goede mobiele telefoons te koop, en onder de twee- of driehonderd euro zijn er degelijke smartphones die voorzien zijn van alle functies.

Alle voor- en nadelen van prepaid op een rij:

De voordelen van prepaid:

  • Keuzevrijheid
  • Altijd bereikbaar
  • Nooit onverwachte kosten
  • Niet vast aan een contract
  • Nooit betalen voor ongebruikte belminuten
  • Geschikt voor kinderen
  • Ook met mobiel internet
  • Online of via app inzicht in tegoed

De nadelen van prepaid ten opzichte van een ‘gewoon’ abonnement:

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.