Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo prepaid simkaart
Terug naar overzicht
1,717x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Prepaid biedt keuzevrijheid en kostenbeheersing

Er bestaan drie soorten telefoonabonnementen: een contract met meegeleverde telefoon, een goedkoper Sim Only abonnement zonder telefoon, en prepaid. Van deze drie vormen wordt de laatste vaak onterecht vergeten, want voor veel mensen kan prepaid juist zeer aantrekkelijk zijn. Keuzevrijheid en kostenbeheersing, daar draait het om bij  prepaid.

Bij de afweging wat het handigst en het goedkoopst is, geeft het belgedrag de doorslag. Prepaid bellen is voordelig voor mensen die zelf weinig bellen, maar wel bereikbaar willen zijn op hun mobiele telefoon.

Prepaid is ook uiterst handig om de telefoonkosten van kinderen in de hand te houden. Het is minder handig voor mensen die veel bellen; die kunnen beter overschakelen op een Sim Only abonnement. Vuistregel is dat iedereen die ongeveer een half uur per maand mobiel belt en weinig gebruik maakt van internet, voordeliger uit zal zijn met prepaid.

Geen maandelijkse kosten

simkaartenBij prepaid worden geen vaste maandelijkse kosten betaald, zoals bij de andere twee abonnementsvormen. Prepaid is precies wat het woord zegt: je betaalt van tevoren. Het bestaat uit een simkaart die in elke telefoon kan worden gestoken, met een beltegoed dat langzamerhand wordt opgemaakt door telefoontjes, sms’jes en het gebruik van mobiel internet. Als het geld op is, kan nieuw beltegoed worden bijgekocht.

‘Weinig-bellers’

Prepaid is vooral aantrekkelijk voor mensen die niet veel bellen of mobiel internetten. Zeker wie minder dan een half uur per maand belt, kan prepaid overwegen. Voor deze groep is het niet zo handig om maandelijks vaste kosten te betalen, zoals bij een Sim Only abonnement.

Wie met een vast abonnement altijd minder belminuten gebruikt dan er worden betaald, kan ook gaan denken over prepaid. Met behoud van telefoonnummer is het mogelijk om over te stappen en zo flink wat kosten te besparen, doordat er geen vaste maandelijkse lasten meer zijn. Je betaalt nooit meer voor ongebruikte belminuten, zoals bij een (Sim Only) contract. Bel of internet je juist meer met je mobiele telefoon, dan is het tarief van prepaid juist wat minder voordelig. In dat geval kun je beter een Sim Only abonnement overwegen.

Eenvoudig opwaarderen

Mijn Simyo app prepaidBij prepaid heb je alles in eigen hand. Zie je een periode aankomen waarin veel mobiel zal worden gebeld, dan is het handig om wat meer beltegoed aan te schaffen. En is er een rustige periode, dan hoeft er helemaal niets te worden bijgekocht. Het bezit van de mobiele telefoon kost dan niets. De eigenaar is echter wel bereikbaar voor anderen.

Prepaid is de laatste tijd wat minder populair geworden. Consumenten vonden het lastig om steeds opnieuw beltegoed te moeten aanschaffen. Je moest daar vaak voor naar een winkel. Dit is echter allang niet meer nodig aangezien je nu gemakkelijk veilig online beltegoed kunt bijkopen, of automatisch tegoed kan laten opwaarderen.

Opwaarderen kan via apps en persoonlijke pagina’s op de website van de provider. Daar is tevens het verbruik van de huidige maand in te zien. Zo kan precies worden bijgehouden hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s er zijn verbruikt. Op de website ontstaat op die manier een archief. Via de site kan ook worden gekozen voor maandelijks opwaarderen. Dat is handig voor wie duidelijk wil budgetteren.

Dé keuze voor kinderen

Brugklassers met telefoonNiet alleen voor weinig-bellers is prepaid handig, ook voor kinderen. Met prepaid kun je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Is het beltegoed op, dan kan je geen verdere kosten maken. Veel ouders geven hun kind als eerste telefoon een toestel met een prepaid-simkaart. Dan is het kind bereikbaar en liggen de kosten vast.

Uit een onderzoek onder vijfhonderd Nederlandse ouders blijkt dat prepaid favoriet is als abonnementsvorm voor kinderen die net aan een mobiele telefoon beginnen. Kinderen met een prepaid abonnement hebben lagere telefoonkosten dan kinderen met een vast abonnement. Kinderen tot een jaar of vijftien kunnen met een prepaid abonnement goed uit de voeten.

Altijd bereikbaar

Het is met prepaid zaak om het aantal gebruikte belminuten in de gaten te houden, want als het op is dan kan er niet meer worden gebeld. Totdat er weer  beltegoed wordt gekocht. Overigens is een telefoon zonder beltegoed nog wel te bellen door anderen. Dus bereikbaar blijf je altijd met een prepaid abonnement, ook als het tegoed helemaal op is.

Mobiel internet

Simyo internetsnelheid meterEen veelgehoord misverstand is dat je met een prepaid telefoon niet kan internetten. Dat kan wel, als je een smartphone hebt. Het nieuwste telefoonmodel heb je daar echt niet voor nodig. Ook goedkopere smartphones zijn geschikt voor mobiel internet.

Slimme prepaidpakketten voor mobiel dataverkeer kunnen daarnaast ook apart worden aangeschaft. Met zo’n pakket kun je naar keuze bijvoorbeeld voor 20, 100 of 250 MB verbruiken. De kosten hiervan liggen bij de meeste providers op enkele euro’s. Met prepaid heb je daar volledige keuzevrijheid in. Deze internetpakketten zijn via een app op de telefoon zelf aan en uit te zetten zodat er alleen data wordt gebruikt als het nodig is.

Keuzevrijheid

Simyo baas in eigen bundelKeuzevrijheid en kostenbeheersing, daar draait het om met prepaid. Wie kiest voor prepaid om deze redenen, kiest ook vaak voor een telefoon die minder kost. Onder de honderd euro zijn er verschillende goede mobiele telefoons te koop, en onder de twee- of driehonderd euro zijn er degelijke smartphones die voorzien zijn van alle functies.

Alle voor- en nadelen van prepaid op een rij:

De voordelen van prepaid:

 • Keuzevrijheid
 • Altijd bereikbaar
 • Nooit onverwachte kosten
 • Niet vast aan een contract
 • Nooit betalen voor ongebruikte belminuten
 • Geschikt voor kinderen
 • Ook met mobiel internet
 • Online of via app inzicht in tegoed

De nadelen van prepaid ten opzichte van een ‘gewoon’ abonnement:

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.