Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Android Pie Sim Only Simyo
Terug naar overzicht
864x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Android Pie: deze telefoons krijgen ‘m en dit is er nieuw

Tijd voor taart! Niet de appeltaart van oma of de slagroomtaart van de banketbakker. Nee, het is tijd voor Android Pie: de allernieuwste Android-versie. Welke verbeteringen heeft deze update voor je smartphone in petto? En welke toestellen krijgen de update? Wij praten je bij.

Android, het populairste besturingssysteem voor smartphones

Android is een besturingssysteem voor je smartphone of tablet. Het is ontwikkeld door Google en is het populairste besturingssysteem voor telefoons. Dit komt onder andere omdat het heel makkelijk werkt, door het grote app-aanbod én omdat Android-telefoons in elke prijscategorie beschikbaar zijn.

Wat is Android Pie?

wat is android pie simyoAndroid Pie is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Google brengt elk jaar een grote update uit en in 2018 is dat Pie. Oftewel: Android Taart! Waarom deze naam? Het is Google’s traditie om Android-versies te vernoemen naar gebakjes en andere zoetigheden, in alfabetische volgorde. Nu is het dus Pie, vorig jaar was het Android Oreo en het jaar daarvoor Android Nougat.

De belangrijkste verbeteringen van Android Pie

Google verbetert Android het hele jaar door, maar met de jaarlijkse grote update komt er een hele verzameling aan verbeteringen naar je smartphone. Hieronder staan de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Android-versie.

Verbeterde veegbewegingen

android pie vegen simyoJe veegt wat af op je smartphonescherm. Naar rechts voor de mogelijke liefde van je leven, van boven naar onder om meldingen te bekijken: één groot veegfestijn. In de update neemt het vegen een extra belangrijke rol in en daardoor werkt het besturingssysteem nog logischer. Zo kun je apps ‘wegvegen’ als je ze wilt afsluiten of als je wilt schakelen tussen apps. Handig, want zo is je telefoon extra snel in gebruik.

Langere batterijduur

android pie verbeterde batterijduurEen andere verbetering is Adaptive Battery. Met deze nieuwe functie schakelt de telefoon apps automatisch af als het merkt dat je ze niet of nauwelijks gebruikt. Hierdoor gebruiken ongebruikte apps op de achtergrond geen batterij. Denk bijvoorbeeld aan de 9292-app die je eventjes gebruikt om te kijken welke bus je moet hebben, om vervolgens er een paar dagen niet meer naar om te kijken. Adaptive Battery zorgt ervoor dat deze app dan niet onnodig energie van de batterij verbruikt, waardoor ‘ie minder snel leeg gaat.

Een andere verbetering op het gebied van batterijduur is de verbeterde automatische aanpassing van schermhelderheid. Van alle componenten en toepassingen verbruikt het scherm de meeste energie. Daar valt dus veel winst te behalen. Slimme software in Android Pie onthoudt wanneer jij het scherm helder én minder helder wilt hebben. Vervolgens past het de schermhelderheid automatisch voor je aan. Zo bespaar je energie.

De juiste functie van een app extra snel gebruiken

Een app gebruiken voordát je ‘m opstart? Het kan met Slices, een van de nieuwe functies in de nieuwe Android-versie. Hiermee kun je via het zoekscherm van je telefoon alvast een functie van een app gebruiken. Bijvoorbeeld om een taxi naar huis te nemen via de Lyft-app. Of om, als je op ‘Frankrijk’ zoekt, in de zoekresultaten van Google Search foto’s van de vakantie in de Ardèche van vorig jaar te bekijken. Hierdoor wordt je telefoon weer iets sneller en slimmer.

Meer controle over je privacy

android pie verbeterde privacy simyoJe digitale privacy, iets om goed bij stil te staan. Android Pie helpt je daar mee. Het is de eerste versie van het besturingssysteem waarbij ongebruikte apps niet je microfoon, camera of andere sensoren of info mogen gebruiken. Ook als je een app hier wél toestemming voor hebt gegeven. Als je de app niet gebruikt, heeft een app geen rechten om iets toch te gebruiken. Een fijne wetenschap, toch?

Extra makkelijk je scherm draaien

android pie schermrotatie simyoHet is een instelling die je zelf misschien ook wel vaak aanpast: automatische schermrotatie. Ideaal om in de trein van staand beeld over te schakelen op liggend beeld bij het kijken van een video. Niet zo ideaal als je op de bank ligt en een berichtje wil typen. In Android Pie regel je met een druk op de navigatieknop makkelijker de automatische schermrotatie. Een kleine, maar voor veel mensen slimme vernieuwing.

Welke telefoons krijgen Android Pie?

android pie telefoons simyoVan een aantal toestellen is het al bekend dat ze de Android Pie-update krijgen. Het is nog onbekend wanneer de update per toestel wordt uitgerold. Van de onderstaande telefoons is bekend dat ze sowieso de update krijgen. Waarschijnlijk krijgen toptelefoons van onder andere Samsung ook de update.

 • Alle Google Pixel-toestellen
 • Android One-telefoons, zoals:
  • De Nokia 1, 2, 2.1, 3, 3.1, 5, 5.1, 6, 6.1, 7 Plus, 8 en 8 Sirocco
  • Xiaomi Mi A1, Mi A2, Mi A2 Lite
  • HTC U11 Life
  • Motorola X4, Android One en Android Power
  • LG G7
  • General Mobile GM5, GM5+, GM6 en GM8
  • Ymobile S1, S2 en X1
 • Essential Phone
 • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 en P20 Pro
 • OnePlus 6, 3, 3T, 5 en 5T
 • Oppo R15 Pro
 • Sony Xperia XZ2
 • Xiaomi Mi Mix 2S
 • Vivo X21 en X21 UD

Waarom krijgen niet alle telefoons de update voor Android Pie?

android pie update simyoNiet alle telefoons krijgen de update. Dit komt omdat Android-updates niet centraal worden ‘uitgerold’ vanuit Google, de ontwikkelaar. Android is op elke telefoon weer anders, omdat elke telefoon zélf ook anders is. De fabrikant van een smartphone maakt Android op maat voor dit toestel. Daarom hangt het van de fabrikant af of jouw Android-toestel de update krijgt.

Is je smartphone twee jaar of ouder? Of is het een betaalbare telefoon? Dan is de kans kleiner dat je de update krijgt. Van de toptelefoons van 2017 en 2018 is het heel waarschijnlijk dat ze een update voor de nieuwe Android-versie krijgen. Wil je in de toekomst zeker zijn dat je telefoon de nieuwste update krijgt? Ga dan voor een Android One-smartphone. De fabrikant van een telefoon met dit keurmerk is verplicht om twee jaar lang de nieuwste updates door te voeren.

Hoe installeer ik Android Pie?

android pie installeren simyoZodra Android Pie voor jouw toestel beschikbaar is, krijg je op je telefoon een melding. Je kunt de update alleen via wifi downloaden. Scheelt weer onnodig dataverbruik! Wel zo fijn, want zo kom je ook niet in de verleiding om heel veel MB’s van je Sim Only internetbundel te verbruiken. Het installeren kan even duren en kan soms ook alleen als je telefoon wordt opgeladen. Voer de update dus niet uit als je druk bent of een telefoontje verwacht.

Android, de beste vriend van Sim Only

android pie sim only simyoOmdat je voor zo ongeveer elk bedrag wel een Android-telefoon kunt kopen, is het het ideale besturingssysteem als je een telefoon zoekt voor bij je Sim Only abonnement. Je hoeft namelijk niet de hoofdprijs te betalen voor een Android-telefoon die goed is. Zo is er voor minder dan honderd euro al een goede Android Go-telefoon en ook smartphones met het eerder genoemde Android One-keurmerk zijn vaak betaalbaar. Ideaal als jij je smartphone jaren wilt gebruiken.

Wat vind jij de beste verbetering aan Android Pie?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.