.

Android Pie Sim Only Simyo
Terug naar overzicht
48,340x gelezen

Tijd voor taart! Niet de appeltaart van oma of de slagroomtaart van de banketbakker. Nee, het is tijd voor Android Pie: de allernieuwste Android-versie. Welke verbeteringen heeft deze update voor je smartphone in petto? En welke toestellen krijgen de update? Wij praten je bij.

Android, het populairste besturingssysteem voor smartphones

Android is een besturingssysteem voor je smartphone of tablet. Het is ontwikkeld door Google en is het populairste besturingssysteem voor telefoons. Dit komt onder andere omdat het heel makkelijk werkt, door het grote app-aanbod én omdat Android-telefoons in elke prijscategorie beschikbaar zijn.

Wat is Android Pie?

wat is android pie simyoAndroid Pie is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Google brengt elk jaar een grote update uit en in 2018 is dat Pie. Oftewel: Android Taart! Waarom deze naam? Het is Google’s traditie om Android-versies te vernoemen naar gebakjes en andere zoetigheden, in alfabetische volgorde. Nu is het dus Pie, vorig jaar was het Android Oreo en het jaar daarvoor Android Nougat.

De belangrijkste verbeteringen van Android Pie

Google verbetert Android het hele jaar door, maar met de jaarlijkse grote update komt er een hele verzameling aan verbeteringen naar je smartphone. Hieronder staan de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Android-versie.

Verbeterde veegbewegingen

android pie vegen simyoJe veegt wat af op je smartphonescherm. Naar rechts voor de mogelijke liefde van je leven, van boven naar onder om meldingen te bekijken: één groot veegfestijn. In de update neemt het vegen een extra belangrijke rol in en daardoor werkt het besturingssysteem nog logischer. Zo kun je apps ‘wegvegen’ als je ze wilt afsluiten of als je wilt schakelen tussen apps. Handig, want zo is je telefoon extra snel in gebruik.

Langere batterijduur

android pie verbeterde batterijduurEen andere verbetering is Adaptive Battery. Met deze nieuwe functie schakelt de telefoon apps automatisch af als het merkt dat je ze niet of nauwelijks gebruikt. Hierdoor gebruiken ongebruikte apps op de achtergrond geen batterij. Denk bijvoorbeeld aan de 9292-app die je eventjes gebruikt om te kijken welke bus je moet hebben, om vervolgens er een paar dagen niet meer naar om te kijken. Adaptive Battery zorgt ervoor dat deze app dan niet onnodig energie van de batterij verbruikt, waardoor ‘ie minder snel leeg gaat.

Een andere verbetering op het gebied van batterijduur is de verbeterde automatische aanpassing van schermhelderheid. Van alle componenten en toepassingen verbruikt het scherm de meeste energie. Daar valt dus veel winst te behalen. Slimme software in Android Pie onthoudt wanneer jij het scherm helder én minder helder wilt hebben. Vervolgens past het de schermhelderheid automatisch voor je aan. Zo bespaar je energie.

De juiste functie van een app extra snel gebruiken

Een app gebruiken voordát je ‘m opstart? Het kan met Slices, een van de nieuwe functies in de nieuwe Android-versie. Hiermee kun je via het zoekscherm van je telefoon alvast een functie van een app gebruiken. Bijvoorbeeld om een taxi naar huis te nemen via de Lyft-app. Of om, als je op ‘Frankrijk’ zoekt, in de zoekresultaten van Google Search foto’s van de vakantie in de Ardèche van vorig jaar te bekijken. Hierdoor wordt je telefoon weer iets sneller en slimmer.

Meer controle over je privacy

android pie verbeterde privacy simyoJe digitale privacy, iets om goed bij stil te staan. Android Pie helpt je daar mee. Het is de eerste versie van het besturingssysteem waarbij ongebruikte apps niet je microfoon, camera of andere sensoren of info mogen gebruiken. Ook als je een app hier wél toestemming voor hebt gegeven. Als je de app niet gebruikt, heeft een app geen rechten om iets toch te gebruiken. Een fijne wetenschap, toch?

Extra makkelijk je scherm draaien

android pie schermrotatie simyoHet is een instelling die je zelf misschien ook wel vaak aanpast: automatische schermrotatie. Ideaal om in de trein van staand beeld over te schakelen op liggend beeld bij het kijken van een video. Niet zo ideaal als je op de bank ligt en een berichtje wil typen. In Android Pie regel je met een druk op de navigatieknop makkelijker de automatische schermrotatie. Een kleine, maar voor veel mensen slimme vernieuwing.

Welke telefoons krijgen Android Pie?

android pie telefoons simyoVan een aantal toestellen is het al bekend dat ze de Android Pie-update krijgen. Het is nog onbekend wanneer de update per toestel wordt uitgerold. Van de onderstaande telefoons is bekend dat ze sowieso de update krijgen. Waarschijnlijk krijgen toptelefoons van onder andere Samsung ook de update.

 • Alle Google Pixel-toestellen
 • Android One-telefoons, zoals:
  • De Nokia 1, 2, 2.1, 3, 3.1, 5, 5.1, 6, 6.1, 7 Plus, 8 en 8 Sirocco
  • Xiaomi Mi A1, Mi A2, Mi A2 Lite
  • HTC U11 Life
  • Motorola X4, Android One en Android Power
  • LG G7
  • General Mobile GM5, GM5+, GM6 en GM8
  • Ymobile S1, S2 en X1
 • Essential Phone
 • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 en P20 Pro
 • OnePlus 6, 3, 3T, 5 en 5T
 • Oppo R15 Pro
 • Sony Xperia XZ2
 • Xiaomi Mi Mix 2S
 • Vivo X21 en X21 UD

Waarom krijgen niet alle telefoons de update voor Android Pie?

android pie update simyoNiet alle telefoons krijgen de update. Dit komt omdat Android-updates niet centraal worden ‘uitgerold’ vanuit Google, de ontwikkelaar. Android is op elke telefoon weer anders, omdat elke telefoon zélf ook anders is. De fabrikant van een smartphone maakt Android op maat voor dit toestel. Daarom hangt het van de fabrikant af of jouw Android-toestel de update krijgt.

Is je smartphone twee jaar of ouder? Of is het een betaalbare telefoon? Dan is de kans kleiner dat je de update krijgt. Van de toptelefoons van 2017 en 2018 is het heel waarschijnlijk dat ze een update voor de nieuwe Android-versie krijgen. Wil je in de toekomst zeker zijn dat je telefoon de nieuwste update krijgt? Ga dan voor een Android One-smartphone. De fabrikant van een telefoon met dit keurmerk is verplicht om twee jaar lang de nieuwste updates door te voeren.

Hoe installeer ik Android Pie?

android pie installeren simyoZodra Android Pie voor jouw toestel beschikbaar is, krijg je op je telefoon een melding. Je kunt de update alleen via wifi downloaden. Scheelt weer onnodig dataverbruik! Wel zo fijn, want zo kom je ook niet in de verleiding om heel veel MB’s van je Sim Only internetbundel te verbruiken. Het installeren kan even duren en kan soms ook alleen als je telefoon wordt opgeladen. Voer de update dus niet uit als je druk bent of een telefoontje verwacht.

Android, de beste vriend van Sim Only

android pie sim only simyoOmdat je voor zo ongeveer elk bedrag wel een Android-telefoon kunt kopen, is het het ideale besturingssysteem als je een telefoon zoekt voor bij je Sim Only abonnement. Je hoeft namelijk niet de hoofdprijs te betalen voor een Android-telefoon die goed is. Zo is er voor minder dan honderd euro al een goede Android Go-telefoon en ook smartphones met het eerder genoemde Android One-keurmerk zijn vaak betaalbaar. Ideaal als jij je smartphone jaren wilt gebruiken.

Wat vind jij de beste verbetering aan Android Pie?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.