Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Android 5.0 Lollipop
Terug naar overzicht
2,283x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Android 5.0 Lollipop, wat is nieuw?

Android 5.0 Lollipop is het nieuwe besturingssysteem van Google waar steeds meer smartphones op draaien. Het is ook de grootste update voor Android in drie jaar tijd. Het uiterlijk van Android heeft een make-over gekregen en er zijn handige nieuwe functies toegevoegd. Lees hieronder welke dat zijn.

Wat is Android?

Android Logo Android is wereldwijd het populairste besturingssysteem voor smartphones en tablets. Een besturingssysteem stuurt de apps op je smartphone aan. Drie van de vier verkochte smartphones draaien volgens Strategy Analytics op Android. De kans is dus groot dat jouw smartphone het besturingssysteem gebruikt. Tenzij je een iPhone hebt, dat op Apple’s iOS draait.

Een voordeel van Android is dat je de instellingen van je telefoon volledig naar je eigen voorkeuren kunt aanpassen. Dit kan onder andere met widgets en thema’s. Widgets zijn kleine apps die je op je startscherm plaatst, waarmee je bijvoorbeeld kunt zien of je nieuwe e-mails hebt. Met de widget van de Mijn Simyo app zie je in één oogopslag de status van je bel- en internetbundel. Met thema’s verander je het uiterlijk van Android, zodat jouw smartphone er uniek uitziet. Het grote app-aanbod voor Android is ook een reden waarom veel mensen voor een Android-telefoon kiezen.

Userinterfaces van fabrikanten

TouchWiz userinterface screenshotAndroid staat dan wel op bijna elke smartphone, maar niet elke Android-telefoon werkt hetzelfde. Dat komt omdat fabrikanten vaak een eigen userinterface op Android installeren. Hiermee willen ze zich onderscheiden van de concurrentie. Voorbeelden van userinterfaces zijn TouchWiz van Samsung en Sense van HTC. Dankzij deze userinterfaces ziet Android er op Samsung- en HTC-telefoons verschillend uit.

Het voordeel van een userinterface is dat Android er uitgebreider door wordt. Fabrikanten voegen eigen slimmigheidjes toe aan het besturingssysteem. Op het scherm van de Galaxy Note-smartphones van Samsung kun je bijvoorbeeld aantekeningen maken met de meegeleverde Stylus-pen. Deze toevoeging werkt alleen op Galaxy Note-smartphones. Je kunt met dezelfde Stylus-pen wel aantekeningen proberen te maken op een HTC-telefoon, maar dat lukt je dan echt niet.

Stock AndroidUserinterfaces hebben ook een nadeel. Je smartphone werkt door de userinterface soms minder snel dan een telefoon die op een standaard versie van Android draait. Dit is de userinterface die Google zelf heeft ontworpen om de optimale prestaties uit een Android-telefoon te halen. Telefoons als de Motorola Moto G en de Nexus-smartphones van Google hebben die standaard Android-versie. In hun prijssegment onderscheiden deze smartphones zich met hun goede prestaties.

De Android 5.0 update

Android 5.0 Lollipop is sinds 3 november 2014 beschikbaar. Voor fabrikanten was dit het startsein om hun eigen userinterface geschikt te maken voor het nieuwe besturingssysteem. Volgens Google heeft inmiddels 1,6% van alle Android-telefoons de Android 5.0 Lollipop-update geïnstalleerd.

Er is heel wat veranderd aan het besturingssysteem. Het nieuwe ontwerp van de userinterface zorgt ervoor dat Android er opeens heel anders uit ziet. Gelukkig is het niet alleen maar uiterlijke schijn, want Android 5.0 Lollipop is ook onder de motorkap verbeterd.

Nieuw design

GoogleMaterial Design heeft voor het nieuwe design een term bedacht: ‘Material Design’. Een voorbeeld van Material Design is de vernieuwde bel-app. Hiermee kun je net als bij vorige Android-versies door je contacten scrollen. Het grote verschil is dat de dialer-pictogram nu altijd rechtsonder, als een extra laag in je scherm, boven je contacten blijft ‘drijven’. Als je hierop klikt, kun je direct een nummer intoetsen. Dankzij dit soort handigheidjes van Material Design werkt Android makkelijker en sneller.

Nieuwe functies

Er zijn veel bestaande onderdelen verbeterd en er zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De belangrijkste vernieuwing is misschien wel de komst van de lockscreen-notificaties. Hiermee zie je op het vergrendelscherm of je een WhatsApp-bericht of e-mail hebt ontvangen. Google heeft dit een beetje afgekeken van iOS, het besturingssysteem voor smartphones van Apple. De iPhone heeft al langer deze lockscreen-notificaties.

Lockscreen notificatiesAndroid 5.0 Lollipop heeft meer nieuwe slimmigheidjes, zoals het toevoegen van gastaccounts. Zo kun je je telefoon met een gerust hart aan je moeder geven, zonder dat zij je foto’s van een uit de hand gelopen feestje te zien krijgt. Je kunt namelijk zelf instellen welke apps je beschikbaar stelt voor de gastaccounts.

Een andere slimme toevoeging is Project Volta. Met Project Volta gaat je smartphone langer mee op één batterijlading. Verleng de batterijduur van je smartphone verder door deze tips toe te passen, zodat je telefoon nooit meer uit gaat als je hem nét nodig hebt.

Privacy en beveiliging

Android Smart LockJe smartphone is beter beveiligd dan bij vorige Android-versies. De data op je smartphone is automatisch versleuteld. Bij diefstal is de data hierdoor in veel gevallen onbruikbaar, omdat het eerst nog ontcijferd moet worden. Bovendien is je smartphone met de nieuwe Android-versie nóg beter beschermd tegen virussen.

Een handige toevoeging aan het beveiligingssysteem is Android Smart Lock. Hiermee kun je vooraf geselecteerde veilige zones instellen. Denk hierbij aan je huis of kantoor. Op die locaties hoef je niet telkens een wachtwoord in te voeren om je smartphone te ontgrendelen. Aan de hand van je locatie weet je smartphone dat je in zo’n veilige omgeving bent. Je bepaalt uiteraard zelf of je Smart Lock gebruikt.

Jouw smartphone updaten naar Android 5.0 Lollipop

Welke telefoons hebben het al?

Omdat bijna elke fabrikant een eigen userinterface heeft, hebben ze vaak wat tijd nodig om de nieuwe Android-versie geschikt te maken voor hun smartphones. De meeste Samsung- en HTC-telefoons hebben dus nog geen 5.0 Lollipop, maar een Nexus of een Motorola in veel gevallen wel. Dit komt omdat Samsung en HTC hun eigen userinterfaces hebben en de Nexus- en Motorola-smartphones de standaard userinterface van Google gebruiken. Inmiddels is Android 5.0 Lollipop wél beschikbaar voor de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8, maar nog niet voor de goedkopere smartphones van Samsung en HTC.

Hoe te updaten?

De update naar 5.0 Lollipop is ongeveer 400 MB groot. Je kunt zelf controleren of de update voor jouw smartphone beschikbaar is. Ga in je smartphone naar ‘Instellingen’ en druk dan op ‘Toestelinfo’. Hier klik je op ‘Nu bijwerken’. Is er een update beschikbaar? Download deze dan via de wifi. Anders is het zonde van je databundel! In sommige gevallen kan het zijn dat jouw smartphone niet geschikt is voor de Android 5.0 Lollipop-update.

Updaten, een slimme keuze

Simyo slim bezigJe doet er verstandig aan om je telefoon te updaten naar Android 5.0 Lollipop. Alleen dan is je smartphone veiliger, completer en sneller dan ooit. Check je smartphone dus regelmatig voor nieuwe Android-updates.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.