.

Terug naar overzicht
92,168x gelezen

Op de fiets, in de trein, op de wc en zelfs in de lucht: we gebruiken onze smartphone tegenwoordig overal. Helaas zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Wij vroegen ons af op onze Facebook-pagina: wat is het bizarre verhaal achter jouw gebarsten telefoonscherm? De top 5 presenteren we hier. Ook leggen we uit hoe jij ervoor zorgt dat er geen barst in je scherm komt.

Wat zijn de 5 opmerkelijkste barsten?

1. Auto-mobiel: slechte combi
De gekste barst komt van een 15-jarige. Op een rotonde gleed zijn iPhone uit zijn broekzak. Net toen hij opgelucht ademhaalde omdat de schade leek mee te vallen, moest hij met lede ogen aanzien hoe er een auto overheen reed. Dat is pas pech hebben.

2. Oefening baart barsten
Wat te denken van de fitnessfreak die zich zo hard aan het uitleven was met een fitnessapp, dat hij niet doorhad dat zijn telefoon door een stel binnenkomende WhatsAppjes van het fitnessbankje trilde? Barst! Extra zuur: deze sportieveling had net een screenprotector besteld, die tijdens het ongelukje al in de brievenbus lag.

3. Koude kermis
Op nummer 3 een pechvogel die van een koude kermis en met een kapot scherm thuiskwam. Zijn vorige telefoon was net gestolen op een festival. De gloednieuwe telefoon ging aan diggelen toen een medewerker van een kermisattractie de veiligheidsstang te hard omlaag trok.

4. Groen ergeren
Een moeder schrok zich een hoedje toen dochterlief de kamer binnenkwam. Met groen haar. Pardoes liet mama haar telefoon vallen, op de harde vloer. ‘Toch echt iets om je groen aan te ergeren’, schrijft ze op Facebook.

5. Hondsdollen
Ook Mechelse herders met een politiehondenopleiding op zak willen weleens lekker dollen. De kaken van deze hond bleken alleen een stuk sterker.

GIF Simyo_barstverhalen

Schermschade: schering en inslag

Het kan de beste overkomen, een barst. Sterker nog, maar liefst 1 op de 10 Nederlanders loopt rond met een kapot scherm. 40 procent van alle telefoondefecten betreft schermschade. Soms heeft het vervelende gevolgen. Bijvoorbeeld omdat bepaalde knoppen op het touchscreen het niet meer doen, je geen foto’s meer kunt maken of het scherm niet meer kunt ontgrendelen. Maar in veel gevallen blijft een telefoon gewoon werken. Bijna de helft van de mensen neemt de barst voor lief en laat het toestel niet repareren.

Ban de barst

Of je je scherm nu laat repareren of ermee blijft rondlopen: een barst blijft vervelend. Gelukkig zijn de meeste schermbarsten te voorkomen. Een telefoonhoesje werkt als een soort helm voor je telefoon en biedt de beste bescherming. Zelfs de meest eenvoudige covers bieden al veel uitkomst, maar met een wat beter hoesje kan je telefoon ook zwaardere klappen weerstaan. Bij een directe slag op het scherm kan een screen protector helpen. Verwacht niet te veel wonderen, maar zo’n extra beschermlaagje heeft wel degelijk wat incasseringsvermogen. ZAGG-screenprotectors zijn relatief goedkoop en scoren goed in tests van techblogs.

Niet te breken: het Moto-Shattershield-scherm

Smartphoneschermen zijn tegenwoordig een stuk sterker dan vroeger. Met name de Gorilla Glass-schermtypen, die voor veel populaire telefoons worden gebruikt, zijn een grote sprong voorwaarts. Ben jij, zelfs met Gorilla Glass, een onverbeterlijke schermbrokkenmaker? Dan is de Moto Z Force smartphone van Motorola misschien iets voor jou. Motorola garandeert je dat het Moto ShatterShield-scherm iet kan breken. Maar let op: het is geen vrijbrief om met het toestel te gooien. Android Central nam de proef op de som en liet de telefoon herhaaldelijk vallen. Het scherm breekt inderdaad niet. Toch is het geen aanrader. Na een paar fikse klappen stopt je smartphone er namelijk mee.

https://www.youtube.com/watch?v=V_P9ktlwi0c&feature=youtu.be

 

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.