.

Terug naar overzicht
9,660x gelezen

Net zoals een opgeruimde kamer, geeft een opgeruimde smartphone rust in je leven. Een overzichtelijke smartphone zorgt ervoor dat je sneller dingen terugvindt. In deze blog vertellen wij over apps die je helpen om je smartphone te organiseren.

Wil jij al je social media beheren met één app?

Social media apps behoren tot de meest gebruikte apps op een smartphone. De meeste mensen hebben ook meer dan één social media account. De bekendste zijn Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram. Gebruikers van social media zetten vaak hetzelfde bericht op zowel Facebook als Twitter.

Er zijn verschillende apps die je een overzicht geven van al je social media accounts. Onze favoriet hierin is Hootsuite. Met deze app is het niet meer nodig om elk social media account apart te openen om actief te zijn op je accounts. Je kunt dus heel eenvoudig alle updates van je (favoriete) vrienden in één oogopslag zien. Ook kun je met Hootsuite jouw bericht direct op al je social media accounts plaatsen. Bovendien is het mogelijk om berichten in te plannen. Dit komt goed uit wanneer je het account van bijvoorbeeld je vereniging beheert.

Download Hootsuite hier voor iOS & Android.

Sorteer al je foto’s

We gebruiken de smartphone steeds meer als camera. Er zijn al veel apps die je helpen om professionele foto’s te maken. Deze worden allemaal achter elkaar opgeslagen in de map met afbeeldingen. Hierdoor ontbreekt vaak het overzicht. My-Roll helpt je om op een slimme en persoonlijke manier je afbeeldingen te sorteren. De app selecteert ze op datum en tijd en kijkt naar je agenda-items die samenvielen met de gemaakte foto’s. De app scant ook naar lachende gezichten op foto’s om zo de foto’s af te stemmen op een bepaald moment. Zo komen deze foto’s meer centraal te staan in het album. De overige foto’s zullen meer naar de achtergrond van het album worden geplaatst.

De app verbindt ook met je social accounts zoals Facebook en Twitter. Zo kan je eenvoudig een leuke foto delen met je vrienden. Het is een slimme app. Zo houdt My-Roll bij welke foto vaak wordt bekeken en deze plaatst de app centraal in je album. In de app voorwaarden wordt duidelijk aangegeven dat er geen kopieën of dergelijke van je foto’s gemaakt of bewaard worden. Je kan de app dus veilig toegang geven tot je foto’s. Met deze app is het dus niet meer nodig om al je afbeeldingen door te spitten op zoek naar die éne foto.

Download de App hier voor iOS & Android

Beheer je contacten

Het adresboek op je smartphone wordt steeds groter en uitgebreider met verschillende telefoonnummers, e-mailadressen en social media accounts per persoon. De Simpler Contacts-app helpt je om je contacten op een eenvoudige manier te beheren. Heb jij ook veel contacten dubbel in je contactenlijst staan? Vaak staat een contact in je lijst met zijn/haar telefoonnummer en staat dezelfde persoon er een tweede keer in met een mailadres.

Een aantal Android-telefoons biedt al de mogelijkheid om deze contacten automatisch samen te voegen en groepen te maken. Mocht jouw smartphone dit nog niet aanbieden dan is Simpler Contacts een uitkomst voor jou. Deze app voegt deze dubbele contacten samen tot één contactpersoon. Ook laat deze app het toe om groepen aan te maken. Dit is erg handig voor als je één bericht naar meerdere personen wil verzenden.

Een ander groot voordeel van deze app is de mogelijkheid om een back-up van je contactenlijst te maken. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld van smartphone wisselt en je contacten wil overzetten.

Download hier de app voor iOS & Android.

Wil je een handig inzicht in je verbruik en tegoed?

Wil jij altijd inzicht in je verbruik en overal de controle hebben over je belkosten? Dan is de Mijn Simyo app wat voor jou! Deze gratis app biedt je een overzicht van je bel en dataverbruik en daarnaast heb je de mogelijkheid om je bundels eenvoudig naar boven en beneden aan te passen. Heb je nog nieuwe ideeën voor onze app? Help ons dan om de app beter te maken en laat het ons weten op het forum.

Heb jij nog meer handige en vooral overzichtelijke apps? Laat het ons hieronder via een reactie weten.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.