Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
2,058x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Een week lang je telefoon niet op tafel

Vind jij het stiekem ook vervelend als tafelgenoten tijdens het eten constant zijn afgeleid door hun telefoon? Ik had er genoeg van en besloot maatregelen te nemen: een week lang geen telefoon op tafel. Gesprekspartners móesten meedoen. Kwam dit de sfeer ten goede?

“Nee, ja, ik luister wel hoor”

Regelmatig gebeurt het: een tafelgenoot kijkt opeens met een half oog naar zijn telefoon terwijl je nog middenin een verhaal zit. “Nee, ja, praat maar door, ik luister wel hoor!” Natuurlijk. Terwijl je tegelijkertijd je Facebook-reacties bekijkt of met iemand anders in een Whatsapp-gesprek verwikkeld zit. De één vindt het ronduit onbeleefd, de ander heeft er een minder gepeperde mening over. Bewezen is dat mensen meer afstand tussen elkaar voelen, zelfs als mobieltjes ómgekeerd op tafel liggen. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als iedereen zijn telefoon wegdoet. Komt er meer diepgang? Ik heb nu een goede reden: een experiment voor Simyo. Alles voor de wetenschap dus!

Omgangsvormen: hoe heurt het?

Voorafgaand aan dit experiment dacht ik: wat zijn de ‘correcte’ omgangsvormen omtrent dit onderwerp eigenlijk? Waar vroeger iedereen precies wist wat wel en niet kon, tasten we nu regelmatig in het duister. Helemaal als het om moderne techniek gaat. Gelukkig is etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema – die voor dagblad Trouw etiquettevragen beantwoordt - heel duidelijk. Zoals in haar antwoord naar een brievenschrijfster over telefoongebruik in gezelschap. Herkenbaar: je zit met mensen gezellig te kletsen en opeens neemt iemand zijn telefoon op en begint een luid gesprek aan tafel. Volgens Beatrijs behoorlijk ongepast: “Mensen die in gezelschap verkeren zouden niet moeten bellen en ook geen berichtjes moeten lezen of versturen. Telefoontjes of berichtjes hebben geen prioriteit boven lopende gesprekken, dus ze hoeven niet geaccepteerd te worden. Tenzij het heel dringend is.”

He_Ik_Luister

Lastig om te vragen

Ik sta volledig in mijn recht tijdens dit experiment dus, dat blijkt. Toch kan het ongemakkelijk aanvoelen om anderen te vragen hun telefoon in hun tas te laten, ondanks dat veel mensen zich er aan storen. Bij de IKEA in Taiwan hebben ze daarom iets grappigs bedacht: een interactieve tafel waar je alleen de gezamenlijke ‘hotpot’ (een soort fonduepan) kunt verwarmen als alle telefoons in de bak onder de hotpot worden gelegd. Pakt één persoon een telefoon eruit, dan wordt de hotpot minder heet. Benieuwd wat de groep belangrijker vindt: het eten of de telefoon? Bekijk het filmpje hier.

Het experiment!

“Jongens, graag alle telefoons van tafel, ik ben bezig met een experiment.” Stiekem vond ik het best lekker dat ik het nu een keer kon vragen onder het mom ‘experiment’. Meteen stopten mijn vriendinnen de telefoons weg, terwijl ze normaal pontificaal op tafel lagen en gesprekken regelmatig onderbroken werden door berichtjes. Maar, dan verschijnt het eten. De drang om er een van foto te maken is bij één vriendin te groot. Ze zwicht. Toch gebeurt er daarna iets opmerkelijks: we hebben een best wel diep gesprek en het voelt knusser dan anders. Zou het dan toch? Een andere vriendin laat tijdens de koffie haar telefoon in de tas, maar helaas piept deze wel af en toe om aandacht. Eenmaal thuis aan tafel las ik ook een schermvrij-uurtje in tijdens het eten. Dit wordt zonder mokken door De Man (alias iPad-verslaafde) geaccepteerd, eureka!

4 tips voor een telefoonvrij etentje

Best een verademing, deze week. Uit onderzoek van Simyo blijkt ook dat bellen tijdens het eten hoog in de top tien ‘Telefoongedrag waar Nederland genoeg van heeft’ staat: namelijk op vijf. Toch is anderen vragen hun telefoon weg te leggen best lastig. Deze tips helpen wellicht:

 1. Doe aan ‘Phone Stacking’, overgewaaid uit de VS: leg vooraf aan het etentje allemaal de telefoons bij elkaar in één pot. Wie als eerste zijn telefoon eruit pakt moet de rekening betalen. Kondig het aan als een ‘nieuwe trend’ uit Amerika, dan wil vast iedereen meedoen.
 2. Vertel aan je gesprekspartner(s) dat je zelf probeert minder op je telefoon te kijken. Grote kans dat de rest spontaan besluit om mee te doen.
 3. Heb je een gezin en wil je eten zonder piepjes? Trek de stekker van je internetverbinding eruit. Het is wat radicaal (en ouders moeten dus ook meedoen!) maar wel effectief.
 4. IKEA kwam vorig jaar met een placemat met hierop een speciaal zakje voor je smartphone. Zo zijn de telefoons in ieder geval uit het zicht. Deze is niet meer te koop, maar kun je natuurlijk ook zelf maken (of vraag iemand die handig is met de naaimachine).

blog_2_klein (1)

Nog een laatste tip

Geef je tafelgenoten een extra goede reden om telefoons niet op tafel te leggen als je lekker op een terrasje zit. Volgens cijfers van overheid (van juni vorig jaar) werden er in dat kwartaal bijna 3.000 telefoons gestolen, en daar gaat het bij zo’n 10% om straatroof. In de zomer zijn terrasjes populaire plekken om smartphones van tafel te graaien.

Positieve draai

Pizzabedrijf Dolmio gaf letterlijk een positieve draai aan het ‘probleem’ met deze geweldige pepermolen. Niet zomaar een pepermolen, maar eentje waarmee je met één draai verse peper alle apparaten uitschakelt. Inclusief de wifi-verbinding. Dit alles om gezinnen weer samen te brengen aan tafel. Helaas is de pepermolen nog niet te koop, maar dat kan niet lang meer duren.

Vind jij het storend als vrienden op hun telefoon kijken als je met ze hebt afgesproken?

Sanny Visser is reporter voor Simyo en wordt dolgelukkig van tweedehands koopjes scoren en boodschappen doen op de markt. Voor Simyo duikt ze in allerlei telefoonvraagstukken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.