.

beste examentips leren
Terug naar overzicht
143,497x gelezen

In welk jaar riep president Kennedy “Ich bin ein Berliner”? Wat is het verschil tussen een monopolie en oligopolie? En hoe reken je door middel van de Stelling van Pythagoras de lengte van een schuine zijde uit? Het zijn stuk voor stuk vragen die de komende week misschien gesteld worden. Binnenkort starten de schoolexamens voor vmbo, havo en vwo, de laatste loodjes van de middelbare school. Met deze apps en sites met examen tips maak jij het jezelf een stukje makkelijker.

examen tips SimyoNu denk je misschien: leidt een telefoon tijdens het leren niet af? Ja, dat kan. Toch hoef je niet rigoureus je Sim Only bundel te annuleren en je telefoon achter slot en grendel leggen. Er zijn apps en sites die ervoor zorgen dat een smartphone tijdens de examenperiode een goede assistent is. En nee, dan hebben we het natuurlijk niet over hulp bij het spieken ;-).

De beste examen-apps

Voor de examen tips van dit jaar beginnen we met een paar handige apps die je helpen tijdens de examenperiode. Al deze apps zijn beschikbaar voor zowel iPhone als Android-telefoons.

Class Timetable: voor een duidelijke planning voor het ‘blokken’

examen tips

De examenperiode duurt twee weken. In die periode heb je misschien wel zeven examens af te leggen. Dat ís nogal wat! Zie dan maar eens overzicht te houden in waar je nog voor moet leren. Een app als Class Timetable helpt je daarbij. Hiermee kun een planning maken voor het laatste leerwerk voor je komende examens. Zo weet je precies wanneer je voor welk vak aan de slag moet. Lekker duidelijk!

Self Control: een steuntje in de rug voor het weerstaan van verleidingen

examen tips self control

Eén van de handigste examen tips is misschien wel deze app. Waarom? Zelf snap je misschien ook wel dat het veel leuker is om met vrienden te appen dan te leren. Met een telefoon in de buurt ligt de verleiding snel op de loer. Deze verleidingen verdwijnen met de app Self Control. Hiermee verandert een smartphone in een klassieke mobiele telefoon waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. Apps zijn dan tijdelijk dus niet te gebruiken. Focus!

De officiële Eindexamen-app: ook voor informatie achteraf

Een andere handige app is de officiële Eindexamen-app. Hiermee zie je op welke dag welk examen is. Na een examen zijn via deze app de antwoorden terug te vinden. Je kunt dan meteen kijken of die ene strikvraag goed beantwoord is. Wie onrustig wordt van die onzekerheid kan zo meteen weten of een examen goed of slecht ging en dat neemt stress en onzekerheid weg. Zo kun je dat examen écht achter je laten en weer ontspannen focussen op het volgende examen.

Handige websites

Naast apps zijn er ook een aantal websites die helpen met de examenvoorbereiding. Deze sites werken niet alleen op de computer, maar kun je ook op je smartphone bekijken.

Eindexamendoen.nl: alle leerstof en leertips per examen op een rijtje

examen tips

Op deze site vind je per examenvak bruikbare leerstof en examen tips. Hier zijn niet alleen informatieve samenvattingen te vinden, ook oefenvragen zijn beschikbaar. Daarnaast geeft deze site in een paar video’s tips over het ‘overleven’ van de examenperiode. Zo is er bijvoorbeeld een video over het examendieet. Hierin vertelt een diëtiste van welke snack je lang energie hebt. Ideaal om een ‘powerontbijt’ samen te stellen waardoor je lang je concentratie vasthoudt. Banaantje erbij?

Questbase.com: ideaal om jezelf te overhoren

examen tips overhoren

Eén van de andere handige examen tips is de website Questbase.com. Op basis van de samenvattingen van eindexamendoen.nl kan je oefentoetsen doen. Questbase is een site waarmee je een quiz of vragenlijst kunt maken. Deze is vervolgens ook te delen met anderen. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook je klasgenoten!

Ontspanning, misschien net zo belangrijk als goed leren?

examen tips ontspanning

Naast alle examen tips hebben we nog één laatste suggestie: ontspan. De eindexamenperiode is voor velen een stressvolle tijd. Hard leren en flink presteren. Vergeet niet dat ontspanning een prima methode is om de examenstof te laten bezinken. Tijdens de examenperiode hoeft de boog niet altijd gespannen te zijn. Want daar gaat je niet altijd beter van presteren. Ontspanning is misschien zelfs net zo belangrijk als goed studeren.

Zonder na te denken een film of serie kijken is dan vaak ideaal om te ontspannen. Dit kan onder andere met Netflix of Play van KPN. Deze apps hebben een groot aanbod van on demand films en series. Mooi meegenomen: de apps zijn de eerste maand gratis en daarna ook nog goedkoop. In dit artikel lees je hoe je jouw abonnementen goedkoop afsluit! Tip: kijk via wifi om te besparen op je Sim Only internetbundel!

Succes, hopelijk kan bij jou over een paar weken de vlag uit met daaraan je rugtas!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.