.

wifi-strand-tips
Terug naar overzicht
13,365x gelezen

Drie populaire Nederlandse badplaatsen, negen strandtenten... In de Smartphone Aan Zee Challenge gaan drie bloggers op zoek naar dé hotspot aan onze kust. Alles draait om ontspannen genieten van de zon. Maar ook de gratis wifi en andere praktische zaken voor je mobieltje worden getest; voor iedereen die écht niet zonder kan.

Voor onze Smartphone Aan Zee Challenge trokken drie populaire Nederlandse blogs met een smartphone en laptop in de tas richting het strand. One Hand in my Pocket bezocht het Zwarte Pad in Scheveningen, Barts Boekje ging naar Zandvoort en Always w/ verkende het Zeeuwse Domburg. Het doel? Uitzoeken waar je het best kunt ontspannen en eventueel toch nog wat mobiel kunt internetten. Benieuwd naar alle bevindingen? Hieronder lees je samenvattingen van de verschillende tests. Voor de volledige verslagen ga je naar hun blogs.

One Hand in my Pocket – “Is dit echt Nederland? Yep…”

One Hand in my Pocket is in 2014 bedacht door Bonnie. Ze schrijft over al haar interesses. Van reizen, gezond eten tot gadgets en het ouderschap. Voor onze Challenge ging ze via het Zwarte Pad in Scheveningen naar de strandtenten Patagonia, Barbarossa en Indigo. “Het valt me op dat veel strandtenten hier nog de charmes hebben van de echte houten strandpaviljoens van vroeger. Geen mega restaurants, geen ID&T-gedoe, eerder een vriendelijke, gezellige en pittoreske sfeer. Wat vind ik het hier leuk zeg!” Qua sfeer zat het in alle drie de tenten wel goed dus. Maar de draadloze verbindingen dan? Nou, bij Patagonia zat dat wel goed. “Ik kan zelfs een stukje 30 Degrees in February kijken, mijn favoriete Netflix-serie van het moment.”

wifi-strand-scheveningen

 

Barts Boekje – “Zandvoort is één van de fijnste badplaatsen van het land”

Al jaren is Barts Boekje dé plek voor de leukste adresjes. Zoek je een hip tentje of juist een golden oldie, Bart is altijd up-to-date als het om uitstapjes gaat. In Zandvoort maakten de bloggers van BB er een lange wandeling met veel tussenstops van. “Zandvoort is één van de fijnste badplaatsen van het land. Omdat het er zo lekker easy going is en bovenal omdat je geen badplaats in Nederland zo gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken.” Uiteindelijk werd er in Tent 6, Ubuntu en Tijn Akersloot nog een echte wifi strand-test gedaan. Met een gemeten downloadsnelheid van 2398,4 Kbyte/sec kun je bij Ubuntu, als je dat wilt, supersnel mobiel internetten. Bij Tent 6 kun je best een mailtje versturen. En bij Tijn Akersloot? Tja, daar berg je je gadgets op en geniet je van lekker eten en die klassieke strandtentsfeer.

wifi-strand-zandvoort

 

Always w/ – “Toerist in eigen land spelen, is het leukste wat er is”

Het Zeeuwse Domburg is niet een plek waar Nina, hoofdredactrice van techwebsite Always w/, meteen aan zou denken voor een dagje strand. “Geheel buiten mijn comfortzone, maar dit pittoreske dorpje is zeker de moeite waard als je even wilt ontsnappen van de drukte in de stad. Je waant je even in Frankrijk en aangezien er een hoop toeristen (lees: Duitsers) rondlopen, voelt het absoluut niet alsof je nog in Nederland bent!” Op het gebied van wifi ontdekte Nina grote verschillen. Bij Oase was de verbinding meer off- dan online, maar bij strandpaviljoen De Stenen Toko was de wifi zelfs op het terras prima te doen. Bij Strand 90 was de wifi niet meer dan okay, maar kun je wél je smartphone opladen in een kluisje. Heb je meteen je handen vrij voor een lekkere cocktail.
wifi-strand-domburg

Conclusie

De Smartphone Aan Zee Challenge heeft eigenlijk één ding duidelijk gemaakt. Ons land kent talloze geweldige strandtenten. Bij sommige kun je prima internetten. In enkele paviljoens is het zelfs mogelijk om in het zonnetje naar je favoriete Netflix-serie te kijken of al je werkzaamheden af te maken. Maar bij de meeste strandtenten draait het toch vooral om de sfeer, het lekkere eten en drinken. En zeg nou zelf: internet aan zee is een fantastische luxe, maar even die smartphone uit en ontspannen toch ook?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.