Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,497x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Meer dan genoeg aan 30m²

Ken je de tiny house beweging al? Wonen op 30m²: niet als studentenkamer of tijdelijke woning, maar omdat je hier simpelweg genoeg aan hebt als permanent huis. De trend is overgewaaid uit Amerika en de Nederlandse Marjolein Jonker (40) was meteen fan. Zij wil verhuizen en bouwt op dit moment een klein huisje.

Een zelfgebouwd - of zelfontworpen - huisje van maximaal 30m², vaak op wielen, voor zo’n 38.000 dollar en het liefst zonder hypotheek. Dit is de Amerikaanse tiny house-beweging in een notendop. In Amerika, waar de huizen gemiddeld tweeënhalf keer groter zijn dan in Nederland, kreeg een steeds grotere groep mensen na de crisis in 2008 behoefte aan een kleiner huis. Geen hoge maandlasten, constant drie verdiepingen stofzuigen of een garage vol onnodige spullen. Ze vroegen zich af: hebben we al deze ruimte echt nodig?

Als je nu ‘tiny house’ intikt in je zoekmachine vind je duizenden foto’s en Pinterest pagina’s vol inspiratie: poppige huisjes in het bos, moderne exemplaren of een boomhut voor volwassenen. In de Verenigde Staten staan naar schatting 10.000 tiny homes. Er zijn honderden websites en boeken met tips, bedrijven die complete bouwpakketten aanbieden en elk jaar een beurs - dit jaar trok het event 40.000 bezoekers.

Afbeelding1

“Wat is mijn genoeg?”

Ook de Nederlandse Marjolein Jonker (40) kwam deze trend een jaar geleden tegen op internet. Marjolein: “Ik was meteen verliefd. Hier in Nederland is het nog vrij onbekend en een paar moeten de eersten zijn. Toen dacht ik: waarom ik niet? Er zijn inmiddels een tiental mensen in Nederland een huisje aan het bouwen of hebben dat net gedaan. Jelte Glas van de Woonpioniers is nog zo’n enthousiasteling, zijn huisje is net af en hij wil er ook permanent in wonen.” 

Marjolein: “Ik woon al veertien jaar in hetzelfde rijtjeshuis in Langedijk en wil graag weg. Het liefst naar een huisje met een mooi stukje grond eromheen. Maar in mijn eentje kan ik dat niet betalen. Een tiny house in Nederland kost zo’n 30.000 euro. Zou ik een ander huurhuis zoeken, dan ben ik meer geld kwijt voor minder ruimte. Maar, hoeveel heb ik eigenlijk nodig? En waarom zou ik dertig jaar krom liggen voor een hypotheek, om alsnóg in een huis te wonen dat niet helemaal naar mijn wens is?”

Afbeelding2 Afbeelding3

“Al maanden ben ik wensen aan het opschrijven voor mijn huisje. Ik ga terug naar de basis; wat is genoeg voor mij? Er komt sowieso een houtkachel in en de keuken moet het hart van het huisje worden. En dat is gelijk zo leuk aan een tiny house; iedereen ontwerpt het naar eigen smaak en er komt veel creativiteit bij kijken.”

Parkeren

“Een tiny house is een betaalbare manier om een woning te bouwen die is zoals ik dat wil. Om ook de grond betaalbaar te houden, praat ik nu met andere tiny house-fans: we willen samen een stuk grond kopen en daar meerdere tiny homes op parkeren. Met de gemeente Bergen zijn we hierover in gesprek en zij zijn heel enthousiast. Maar het voordeel van een mobiel huis, is dat ik ‘m ook eerst ergens anders kan parkeren als dit nog niet rond is.

Genoeg met véél minder

Marjolein is inmiddels druk aan het bouwen aan haar tiny house. Het ontwerp is af, en de trailer waar haar huis op komt ook. “Als alles volgens plan verloopt is het huisje in april 2016 klaar. Ik ga helemaal off-grid, dus zonder aansluiting op een riool, waternet of elektriciteit. Dat is wel zo handig als je af en toe wilt verplaatsen. Eerst denk je; hoe ga ik een wasje draaien? Al snel ontdekte ik dat overal een oplossing voor is, zoals een campingwasmachinetje dat je met de hand bedient. Knop om en gewoon doen.”

Zou jij het kunnen, wonen op 30m²? En wat zou je het meest missen?

Wil je Marjolein volgen? Dat kan via haar blog!

Is een tiny house legaal?

Een plafond van minstens 2.40 meter, altijd een halletje tussen het toilet en de woonkamer – zomaar een paar bouweisen waar je in Nederland aan moet voldoen en die niet haalbaar zijn met een tiny house. Gaat je huis door voor recreatiewoning, dan mag je er niet permanent in wonen.

Lena van der Wal, medeoprichter van het eerste architectenbureau voor kleine huisjes: „Het is een grijs gebied waarbinnen wij ook nog aan het experimenteren zijn. Mensen die bijvoorbeeld in een caravan wonen worden door gemeentes gedoogd, zolang de buren niet klagen. En een huis op wielen, of een tent, kun je makkelijk verplaatsen, mocht je weg moeten.”

Waar kan het allemaal?

In verschillende gemeentes wordt nu geëxperimenteerd met plekken voor tiny homes. Almere loopt voorop en wil in de zomer van 2016 tiny homes plaatsen op het bouwveld bij Almere Poort tijdens de BouwEXPO 2016-2017 Tiny Housing. Ook Marjolein beschrijft op haar blog een aantal nieuwe initiatieven in Nederland om tiny homes te verwelkomen. “Er zit veel beweging in”, aldus Marjolein

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.