Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

nieuwjaarswens Simyo
Terug naar overzicht
4,471x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Supersnel een nieuwjaarswens typen op je telefoon

Oud & Nieuw staat nu toch écht voor de deur. Het is bijna 2018 en daarmee komt de periode er weer aan van elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Wil jij na middernacht de snelste zijn met het versturen van een nieuwjaarswens via je smartphone? Met deze apps kun je veel sneller typen dan normaal en ben je absoluut de snelste van iedereen, ook de rest van het jaar. Vuurwerk op je telefoon!

De verschillende toetsenborden van Android en iOS

nieuwjaarswens toetsenborden android ios simyoAndroid en iOS hebben elk hun eigen toetsenbord. Bij Android is dat vaak een toetsenbord die door de fabrikant van de telefoon is ontwikkeld. Op Android-smartphones is ook het standaard toetsenbord van Google beschikbaar.

Welk standaard toetsenbord je voor Android en iOS ook hebt: ze hebben zo hun verschillen, maar hebben eenvoud als overeenkomst. Ze zijn duidelijk, werken makkelijk en zijn meestal gebruiksvriendelijk. Is het echter jouw goede voornemen om een echte typepro te worden? Met een paar handigheden, tips en apps andere apps verhoog je binnen de kortste keren jouw maximale aanslagen per minuut!

De beste apps om snel een nieuwjaarswens te typen

Met een paar apps en ‘hacks’ kun je veel sneller typen.

Autocorrect optimaal benutten

nieuwjaarswens autocorrect SimyoElke smartphone heeft een autocorrectiefunctie die je spel- en typefouten automatisch verbetert zodra je het woord ‘af’ hebt. Staat er in het woord een spellingsfout, dan kun je erop vertrouwen dat de autocorrectie deze in de meeste gevallen er wel uitvist. In dat geval verbetert hij automatisch het woord. Hiermee voorkom je dat de taalpurist van jouw familie niet een opmerking maakt over de typefout in je nieuwjaarswens!

Swiftkey: zelflerende type-app die je standaard toetsenbord vervangt

nieuwjaarswens swiftkey SimyoEén van de beste smartphonetoetsenborden is Swiftkey. Deze app vervangt het standaard toetsenbord van je smartphone. Het slimme aan Swiftkey is dat hij onder andere de manier waarop je typt ‘leert’ en op die manier weet wanneer hij je wel én niet moet verbeteren. Het is dus een zelflerende app, zonder dat hij daarvoor MB’s van je Sim Only internetbundel verbruikt. Met Swiftkey is, kortom, het snel typen van een foutloze nieuwjaarswens gegarandeerd!

Broadcast Messenger: nieuwjaarswens breed verspreiden

nieuwjaarswens broadcast messenger Simyo‘Typ, verstuur, zend’, ‘Typ, verstuur, zend’… enzovoort! Het versturen van een nieuwjaarswens naar verschillende mensen is een herhalend taakje. Met de Broadcast-app verstuur je het bericht in een keer persoonlijk naar verschillende mensen. Niet alleen handig voor het versturen van een boel nieuwjaarswensen, ook ideaal als je vrienden los van elkaar hetzelfde wil vragen.

Adaptxt: uitwerken

nieuwjaarswens adaptxt SimyoAdaptxt pakt het iets anders aan. Dit toetsenbord geeft je heel snel woordsuggesties. Je hoeft dan maar een paar letters van een woord te typen. Adaptxt komt vervolgens met suggesties en de kans is groot dat jouw woord er tussen staat. Hiermee hoef je dus niet langer woorden volledig uit te schrijven. Jouw nieuwjaarswens is zo dus met een paar drukken op de juiste knoppen getikt! Net als die scherpe reactie in je favoriete groeps-app.

Afkortingen instellen

Gebruik je vaak een woord waarmee je taaltechnisch nog weleens de mist in gaat? Schrijf je ‘entoushiast’ in plaats van ‘enthousiast’ of ‘pannekoek’ in plaats van ‘pannenkoek’? Elke iPhone en Android-telefoon heeft een mooie, haast verborgen functie: tekstvervanging. Met deze functie kun je zelf afkortingen instellen. Het toetsenbord zet dit vervolgens automatisch om in het volledig uitgeschreven woord. Dit is óók handig voor het snel typen van je e-mailadres. Stel in dat geval de afkorting in als bijvoorbeeld ‘mmail’, je telefoon maakt er – zodra je het in het vervolg typt – ‘jouwemailadres@mailprovider.com’ van. En het mooie is: je stelt de afkorting heel makkelijk in!

Afkortingen instellen voor Android

Per Android-telefoon kan het verschillen hoe de tekstvervanging werkt. Voor deze uitleg gaan we uit van Android op een Samsung-telefoon, omdat dit de meest gebruikte Android-telefoons zijn.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Algemeen beheer’.
 • Druk op ‘Taal en invoer’.
 • Druk op ‘Virtueel toetsenbord’.
 • Druk op ‘Samsung-toetsenbord’.
 • Druk op ‘Voorspellende tekst’.
 • Druk op ‘Sneltoetsen tekst’
 • Druk rechtsboven op ‘Voeg toe’.
 • Vul bij ‘Sneltoets’ de afkorting in die je wil gebruiken’.
 • Vul bij ‘Uitgebreide zin’ het woord of de zin in waarmee je de mist in gaat.
 • Druk op ‘Voeg toe’ en je bent klaar!

Afkortingen instellen voor iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Toetsenbord’.
 • Druk op ‘Tekstvervanging’.
 • Druk rechtsboven op het plusje
 • Vul bij ‘Zin’ correct geschreven het woord of de zin in waarmee je de mist in gaat.
 • Vul bij ‘Trefwoord’ de afkorting in die je hiervoor wil gebruiken.
 • Druk op ‘Bewaar’ en klaar is Kees!

Ook slim: zelf dicteren!

Is je motoriek even niet meer wat het moet zijn op het moment dat jij een nieuwjaarswens wil versturen? Je kunt het typen dan ook links laten liggen. In plaats daarvan kun je de nieuwjaarswens dicteren. Je smartphone heeft een goed gehoor en kan jouw gesproken bericht omzetten in geschreven tekst. Hiervoor moet je wél in een – redelijk – stille omgeving. Zo verstaat je telefoon jou het beste. De dicteren-functie zit bij veel telefoons in het toetsenbord verwerkt. Je herkent ‘m aan het icoon van een microfoontje.

Hoe verzin je een leuke nieuwjaarswens?

nieuwjaarswens origineel SimyoGoed, je hebt nu écht alle handigheidjes in huis om supersnel een nieuwjaarswens te typen. Maar eh… Hoe kom je nou op het idee van een écht leuke nieuwjaarswens? Onze zuiderburen hebben een leuke website waar je inspiratie kunt opdoen voor bijvoorbeeld een grappig gedichtje. Zo gaan jouw vrienden, familie en collega’s lachend het nieuwe jaar in!

Veel plezier met Oud & Nieuw!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.