.

nieuwjaarswens Simyo
Terug naar overzicht
31,674x gelezen

Oud & Nieuw staat nu toch écht voor de deur. Het is bijna 2018 en daarmee komt de periode er weer aan van elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Wil jij na middernacht de snelste zijn met het versturen van een nieuwjaarswens via je smartphone? Met deze apps kun je veel sneller typen dan normaal en ben je absoluut de snelste van iedereen, ook de rest van het jaar. Vuurwerk op je telefoon!

De verschillende toetsenborden van Android en iOS

nieuwjaarswens toetsenborden android ios simyoAndroid en iOS hebben elk hun eigen toetsenbord. Bij Android is dat vaak een toetsenbord die door de fabrikant van de telefoon is ontwikkeld. Op Android-smartphones is ook het standaard toetsenbord van Google beschikbaar.

Welk standaard toetsenbord je voor Android en iOS ook hebt: ze hebben zo hun verschillen, maar hebben eenvoud als overeenkomst. Ze zijn duidelijk, werken makkelijk en zijn meestal gebruiksvriendelijk. Is het echter jouw goede voornemen om een echte typepro te worden? Met een paar handigheden, tips en apps andere apps verhoog je binnen de kortste keren jouw maximale aanslagen per minuut!

De beste apps om snel een nieuwjaarswens te typen

Met een paar apps en ‘hacks’ kun je veel sneller typen.

Autocorrect optimaal benutten

nieuwjaarswens autocorrect SimyoElke smartphone heeft een autocorrectiefunctie die je spel- en typefouten automatisch verbetert zodra je het woord ‘af’ hebt. Staat er in het woord een spellingsfout, dan kun je erop vertrouwen dat de autocorrectie deze in de meeste gevallen er wel uitvist. In dat geval verbetert hij automatisch het woord. Hiermee voorkom je dat de taalpurist van jouw familie niet een opmerking maakt over de typefout in je nieuwjaarswens!

Swiftkey: zelflerende type-app die je standaard toetsenbord vervangt

nieuwjaarswens swiftkey SimyoEén van de beste smartphonetoetsenborden is Swiftkey. Deze app vervangt het standaard toetsenbord van je smartphone. Het slimme aan Swiftkey is dat hij onder andere de manier waarop je typt ‘leert’ en op die manier weet wanneer hij je wel én niet moet verbeteren. Het is dus een zelflerende app, zonder dat hij daarvoor MB’s van je Sim Only internetbundel verbruikt. Met Swiftkey is, kortom, het snel typen van een foutloze nieuwjaarswens gegarandeerd!

Broadcast Messenger: nieuwjaarswens breed verspreiden

nieuwjaarswens broadcast messenger Simyo‘Typ, verstuur, zend’, ‘Typ, verstuur, zend’… enzovoort! Het versturen van een nieuwjaarswens naar verschillende mensen is een herhalend taakje. Met de Broadcast-app verstuur je het bericht in een keer persoonlijk naar verschillende mensen. Niet alleen handig voor het versturen van een boel nieuwjaarswensen, ook ideaal als je vrienden los van elkaar hetzelfde wil vragen.

Adaptxt: uitwerken

nieuwjaarswens adaptxt SimyoAdaptxt pakt het iets anders aan. Dit toetsenbord geeft je heel snel woordsuggesties. Je hoeft dan maar een paar letters van een woord te typen. Adaptxt komt vervolgens met suggesties en de kans is groot dat jouw woord er tussen staat. Hiermee hoef je dus niet langer woorden volledig uit te schrijven. Jouw nieuwjaarswens is zo dus met een paar drukken op de juiste knoppen getikt! Net als die scherpe reactie in je favoriete groeps-app.

Afkortingen instellen

Gebruik je vaak een woord waarmee je taaltechnisch nog weleens de mist in gaat? Schrijf je ‘entoushiast’ in plaats van ‘enthousiast’ of ‘pannekoek’ in plaats van ‘pannenkoek’? Elke iPhone en Android-telefoon heeft een mooie, haast verborgen functie: tekstvervanging. Met deze functie kun je zelf afkortingen instellen. Het toetsenbord zet dit vervolgens automatisch om in het volledig uitgeschreven woord. Dit is óók handig voor het snel typen van je e-mailadres. Stel in dat geval de afkorting in als bijvoorbeeld ‘mmail’, je telefoon maakt er – zodra je het in het vervolg typt – ‘jouwemailadres@mailprovider.com’ van. En het mooie is: je stelt de afkorting heel makkelijk in!

Afkortingen instellen voor Android

Per Android-telefoon kan het verschillen hoe de tekstvervanging werkt. Voor deze uitleg gaan we uit van Android op een Samsung-telefoon, omdat dit de meest gebruikte Android-telefoons zijn.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Algemeen beheer’.
 • Druk op ‘Taal en invoer’.
 • Druk op ‘Virtueel toetsenbord’.
 • Druk op ‘Samsung-toetsenbord’.
 • Druk op ‘Voorspellende tekst’.
 • Druk op ‘Sneltoetsen tekst’
 • Druk rechtsboven op ‘Voeg toe’.
 • Vul bij ‘Sneltoets’ de afkorting in die je wil gebruiken’.
 • Vul bij ‘Uitgebreide zin’ het woord of de zin in waarmee je de mist in gaat.
 • Druk op ‘Voeg toe’ en je bent klaar!

Afkortingen instellen voor iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Toetsenbord’.
 • Druk op ‘Tekstvervanging’.
 • Druk rechtsboven op het plusje
 • Vul bij ‘Zin’ correct geschreven het woord of de zin in waarmee je de mist in gaat.
 • Vul bij ‘Trefwoord’ de afkorting in die je hiervoor wil gebruiken.
 • Druk op ‘Bewaar’ en klaar is Kees!

Ook slim: zelf dicteren!

Is je motoriek even niet meer wat het moet zijn op het moment dat jij een nieuwjaarswens wil versturen? Je kunt het typen dan ook links laten liggen. In plaats daarvan kun je de nieuwjaarswens dicteren. Je smartphone heeft een goed gehoor en kan jouw gesproken bericht omzetten in geschreven tekst. Hiervoor moet je wél in een – redelijk – stille omgeving. Zo verstaat je telefoon jou het beste. De dicteren-functie zit bij veel telefoons in het toetsenbord verwerkt. Je herkent ‘m aan het icoon van een microfoontje.

Hoe verzin je een leuke nieuwjaarswens?

nieuwjaarswens origineel SimyoGoed, je hebt nu écht alle handigheidjes in huis om supersnel een nieuwjaarswens te typen. Maar eh… Hoe kom je nou op het idee van een écht leuke nieuwjaarswens? Onze zuiderburen hebben een leuke website waar je inspiratie kunt opdoen voor bijvoorbeeld een grappig gedichtje. Zo gaan jouw vrienden, familie en collega’s lachend het nieuwe jaar in!

Veel plezier met Oud & Nieuw!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.