Sneller typen op je smartphone

Slimme tips

Het toetsenbord is één van de belangrijkste functies op je smartphone. Daarom zijn er steeds meer apps beschikbaar die een alternatief toetsenbord toevoegen aan je smartphone. Allemaal zijn ze bedoeld om de gebruiker sneller te laten typen. Lees meer over externe toetsenborden die interessant voor jou kunnen zijn.

Swiftkey

Eén van de hoogst genoteerde toetsenbord-apps is Swiftkey. Swiftkey is gratis te gebruiken op Android en iOS. Je kunt het Swiftkey toetsenbord in verschillende talen (maximaal 2) gebruiken, bijvoorbeeld Nederlands en Engels. Daarnaast voorkomt Swiftkey het maken van typfouten door de functie ‘auto correct’.

Swiftkey wordt pas écht een toevoeging voor je smartphone door het geheugen van het toetsenbord. Het toetsenbord leert van wat je typt en herkent jouw veelgebruikte woorden. Bijnamen en afkortingen worden snel herkend en zo typ of swipe je steeds sneller je bericht. Swipe is een functie waarmee je met je vinger over de letters veegt om een woord te creëren in plaats van op een letter te tikken. Mocht je geen gebruik willen maken van de swipe functie, dan kun je ook gewoon typen zoals je gewend bent. De snelheid waarmee je een bericht tikt, wordt verhoogd door de handige woordsuggestie-functie. Het toetsenbord geeft mogelijke woordsuggesties, waardoor het woord dat je wil typen al vaak wordt aangevuld.

Swiftkey onderscheidt zich van andere toetsenborden met de Swiftkey-cloud. Met de Swiftkey-cloud neem je jouw persoonlijke toetsenbord mee naar andere apparaten, zodat je ook daar sneller kan typen.

Een nadeel van Swiftkey Cloud is het delen van je gegevens. De handige snelle functies, zoals woordsuggesties, werken namelijk alleen wanneer Swiftkey de data van je toetsenbord mag doorsturen naar een server. Swiftkey verzekert uiteraard dat deze data veilig wordt opgeslagen, maar dat betekent niet dat je dan een 100% garantie hebt.

printscreen_swiftkey

 

 

 

 

 

 

 

Download de Swiftkey app gratis via: App Store of Google Play Store

Toetsenborden alternatieven

Houdt het privacybeleid van Swiftkey je tegen, dan zijn er meerdere toetsenborden alternatieven die veel dezelfde functies bieden.

Adaptxt

Adaptxt is ook een gratis toetsenbord-app voor Android en iOS. Het Adaptxt toetsenbord geeft net als Swiftkey woordsuggesties. Het toetsenbord heeft alleen geen geheugenfunctie, waardoor de woordsuggestie-functie beschikt over een groter aantal woordsuggesties. Hierdoor is het voor veel woorden al voldoende om alleen de eerste letters te tikken. Wanneer je een zin begint met de letter ‘w’, dan geeft het  toetsenbord gelijk de woorden ‘waarom’, ‘wanneer’ en ‘waar’ weer. Naast woordsuggesties beschikt ook Adaptxt over een swipefunctie om sneller te typen.

adaptxt

 

 

 

 

 

 

 

Download de Adaptxt app gratis via: App Store of Google Play Store (Update 15-11-2017: deze app bestaat helaas niet meer)

Flesky

Een ander handig extern toetsenbord is ‘Flesky’. Android gebruikers kunnen een gratis versie installeren. Voor iOS gebruikers kost de app € 0,89. Flesky beschikt over een woordsuggestie- en swipe functie. Alleen het gebruik van de swipe-functie verschilt met die van andere toetsenborden. De app gebruikt de swipe functie namelijk alleen voor het maken van spaties of om letters te verwijderen. Een andere handige functie van Flesky is dat je via het toetsenbord snel en eenvoudig GIF-afbeeldingen kan toevoegen in je tekst. Dit werkt niet in apps die dat niet ondersteunen, zoals Whatsapp. Een groot nadeel van Flesky is dat veel woordsamenstellingen in de Nederlandse taal niet herkend worden door het toetsenbord.

Flesky

 

 

 

 

 

 

 

Download de Flesky app via: App Store of Google Play Store

Conclusie

Swiftkey heeft al veel prijzen gewonnen voor de innovatieve toevoegingen aan het toetsenbord. Met de Swiftkey app maak je het toetsenbord persoonlijk. Het geheugen van de app zorgt voor persoonlijke woordsuggesties, waardoor je berichten sneller kan typen. Naast Swiftkey zijn er ook nog meer andere toetsenbord apps, zoals Adaptxt en Flesky.

Zou jij één van deze externe toetsenborden gebruiken of gebruik jij toch liever het vertrouwde toetsenbord van je smartphone? Laat het ons hieronder weten.

Discussie