Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
14,817x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slimme tips voor een grote digitale schoonmaak van al je gadgets

Kun je nooit iets vinden op je laptop? Staat je telefoon propvol nutteloze bestanden en apps? Dan is dit een perfect moment om je gadgets en toebehoren te organiseren en je digitale leven te stroomlijnen. En met onze opruimtips wordt dat een stuk makkelijker.

Weg met die overtollige gigabytes 

Foto's, video's, muziek, notities, games, apps.... Als je veel leuke dingen doet, raken je gadgets al snel vol met gigabytes aan bestanden. Dat komt je productiviteit niet ten goede. Je bent steeds meer tijd kwijt met zoeken en je telefoon, tablet of laptop gaat alsmaar trager werken. Het kost tijd én geld en kan bovendien voor stress zorgen. Dus is het tijd voor een grote digitale schoonmaak. Alleen digi-dingen waar je gelukkig van wordt, mogen blijven.

rommel_desk

Digitale schoonmaak Top 7

 1. Verzamel al je gadgets en apparaten op één vaste plek. Want als je je externe harde schijf, USB-stick of kabeltjes al niet kunt vinden...
 2. Ook je digitale bestanden en apps breng je het liefst onder in zo min mogelijk hoofdmappen. In plaats van alles los op je bureaublad of startscherm te gooien, zorgen een paar mappen al voor veel overzicht.
 3. Behandel je muziek, video's, foto's, documenten en contacten als kleding. Past het nog? Trek je het nog regelmatig aan? Word je er blij van?
 4. Data kun je (online) back-uppen en vervolgens zorgeloos wissen. Denk aan opslag in de cloud (Dropbox, iCloud etc.) of een externe harde schijf. Je vakantiefoto's hoeven bijvoorbeeld niet per se op Facebook én op je telefoon.
 5. Als je niet uitkijkt, krijg je iedere dag stapels e-mails van apps als Instagram, Facebook en Twitter. En dat terwijl je die meldingen perfect dáár kunt lezen. Check de instellingen van je favoriete apps en kies van welke meldingen je e-mails wil ontvangen.
 6. Heb je meerdere e-mailadressen? Kijk dan of je deze kunt doorschakelen naar één hoofdaccount als Gmail of Outlook. Zo hoef je niet dagelijks meerdere inboxen te checken. Mails direct afhandelen, geeft trouwens ook bijzonder veel rust.
 7. Ontvolg alles waar je niet gelukkig van wordt. Meld je bijvoorbeeld af voor nieuwsbrieven die je zelden of nooit leest. Dat kan meestal via een linkje onderaan de nieuwsbrief.

IMG_7281

Alle kabels uit de knoop

Bij een digitale schoonmaak pak je uiteraard ook je kabels aan. Want wat zijn het er toch veel. En ze raken voortdurend in de knoop. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei handige kabelorganizers, als de CableDrops van Bluelounge. Die houden de verschillende snoertjes van al je gadgets keurig uit de war. Heb je trouwens nog wat LEGO in huis? Veel kabeltjes passen precies in de handen van de poppetjes. Probeer maar eens.

14910205755_9bb871198c_k

Apps voor een georganiseerde smartphone

Minder is meer. Zeker op je tablet of smartphone. Met één app voor al je notities, herinneringen, to-do-list en interessante linkjes houd je de boel bijvoorbeeld extra makkelijk geordend. Hieronder vind je twee van zulke slimme organiseerapps.

 1. Evernote (gratis). Maak notities, houd to-do lists bij en sla alles op wat je online gevonden hebt. Evernote synchroniseert alles automatisch tussen je telefoon, tablet en computer.
 2. Simplenote (gratis). Een uitgeklede variant van Evernote. Heel simpel en aangenaam in gebruik, maar je kunt alleen geen afbeeldingen opslaan.

Wil je vooral minder apps? Bekijk dan ook onze AppSchoonweek-challenge.

Leestip: Marie Kondo – Opgeruimd!

Heb je de smaak te pakken? Dan moet je vooral ook het boek Opgeruimd! van de Japanse Marie Kondo lezen. Ze heeft er een ware schoonmaakrage mee ontketend. De basisgedachte van het boek is dat je alleen spullen bewaart die je vreugde geven. Het helpt je stap voor stap je huis en je leven op orde te krijgen. En soms gaat dat met drastische keuzes en veel weggooien, want dat geeft volgens Kondo de meeste voldoening.

Zo, wat is het eerste dat jij nu gaat opruimen? En heb jij nog goede tips voor een grondige digitale schoonmaak?

Ron de Bruijn is reporter voor Simyo en wordt dolgelukkig van het 'hoe?' en 'waarom?' achter dingen. Voor Simyo probeert hij voor allerlei onderwerpen antwoorden op die vragen te krijgen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.