.

Terug naar overzicht
9,759x gelezen

Een beetje zoeken op Google is niet zo moeilijk. Iedereen begrijpt inmiddels wel hoe je een zoekterm formuleert en Google is slim genoeg om te voorspellen welke resultaten je waarschijnlijk wil hebben. Maar er zijn ontzettend veel extra handigheden in Google die nog níet zoveel mensen kennen. Daarmee bespaar je een hoop typwerk! We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Filmpje pakken?

Zin om een bioscoopje te pakken maar geen idee wat er draait? Zoek met Google naar ‘films [plaatsnaam]’ om boven je zoekresultaten een handig overzicht te krijgen van alles wat er bij jou in de buurt draait. Als je al weet naar welke film je wil, kun je ook zoeken op ‘[filmtitel] [plaatsnaam]’. Zo zie je snel waar en hoe laat ‘ie draait.

Simyo_Slim-Zoeken_blogimg-bios

Is mijn pakket er al?

Pakketten die zijn verstuurd via UPS, FedEx of USPS kun je eenvoudig volgen door alleen het trackingnummer in het zoekvak in te vullen. Heb je dus een nieuwe telefoon besteld en kan je niet meer wachten? Dan is dit een handige methode om precies op de hoogte te blijven van waar je pakje blijft.

Wie heeft dit geschilderd?

Een hele leuke functionaliteit is het zoeken met de camera van je mobiel. Voor Android is er de aparte app ‘Google Goggles’, voor iPhone zit er een functie ‘selecteer Goggles’ in de app Google Zoeken. Maak een foto van het item waar je naar wil zoeken, bijvoorbeeld de omslag van een boek of een schilderij, en krijg de resultaten zonder dat je hoeft te typen. Geinig extraatje: Goggles kan ook sudoku’s oplossen! Probeer maar eens.

Hoe laat is de wedstrijd?

Snel weten hoeveel het staat bij ADO–Twente of wat het speelschema van de volgende ronde van de Champions League is? Tik simpelweg ‘ado twente’ of ‘champions league’ in voor een handig overzicht. Ook ‘eredivisie’ werkt goed, en als je de naam gebruikt van één club krijg je de uitslag van hun laatste wedstrijd.

Simyo_Slim-Zoeken_blogimg-sport

Wat betekent dat ook al weer?

Ben je alleen op zoek naar de definitie van een bepaald woord? Gebruik dan ‘define: [woord]’ en je krijgt direct de definitie van Wikipedia. Deze functionaliteit werkt nog niet altijd vlekkeloos. Er zijn op Wikipedia soms meerdere definities van een woord te vinden en Google geeft je alleen de eerste in de lijst.

Waar zal ik eens eten?

Flinke trek? Tik ‘[eten] [postcode]’ in en Google schotelt je direct een kaartje voor met restaurants in de buurt. Dus heb je zin in een pizza in Breda? Vul ‘pizza 4825 BC’ in en je hoeft niet de straat op om te zoeken naar lekkere pizzeria’s.

Hoeveel is dat in euro’s?

Je kunt in Google ook allerlei dingen uitrekenen en omrekenen. Tik simpele rekensommen in als ‘378/9’ of ’17,50+8,10+2,40’ en je krijgt je antwoord direct in een rekenmachine te zien. Ook het omrekenen van valuta of andere eenheden is mogelijk bij de zoekmachine. Gebruik bijvoorbeeld ’10 USD naar EUR’ om Amerikaanse dollars naar Euro's om te rekenen, of ’70 km naar mijlen’ om een afstand naar een andere eenheid om te zetten.

Simyo_Slim-Zoeken_blogimg-valuta

Geen zin om te typen?

Als je op je Android-mobiel zoekt en geen zin hebt om te typen, kun je ook in de Google-app op het microfoontje tikken en je zoekopdrachten uitspreken. De zoekknop van je telefoon een paar seconden ingedrukt houden opent ook het ‘Spreek nu’-scherm. Met een iPhone kun je via spraakbesturing Siri voor je op Google laten zoeken.

Met deze tips en trucs moet het lukken om een hoop tijd te besparen. Wil je een echte zoekexpert worden? Bekijk dan eens de volledige lijst aan extra functies! . Welke zoekfunctie vind jij het handigst?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.