Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,645x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Nieuw geld met oude spullen: tips en relevante apps

De lente is het seizoen van verandering. Zin om weer naar buiten te gaan, de zon op te zoeken, maar ook om schoon schip te maken. Tijd om die volle kasten en lades op te ruimen en kritisch alles te bekijken. Welke spullen kunnen plaatsmaken voor iets anders? Met deze tips verdien je nieuw geld met oude spullen.

There’s an app for that

Na het uitruimen van alle kasten, kan het verkopen beginnen. Voor de verkoop van items gebruik je tegenwoordig je smartphone. Met deze handige apps verkoop jij snel kleding (en andere spullen). Onderstaande apps zijn geschikt voor zowel Android als iOS.

Marktplaats en 2dehands.nl zijn ‘klassiekers’ op het gebied van het verkopen van spullen en je kan hier terecht voor veel categorieën. Vooral de Marktplaats app is gemakkelijk in gebruik als je vanaf je mobiel foto’s wil uploaden en een advertentie wil plaatsen. United Wardrobe (UW) en Fashmob zijn alleen gericht op kleding en accessoires. Bij UW kunnen zowel vrouwen als mannen terecht. Fashmob richt zich voornamelijk op vrouwen waarbij de nadruk ligt op het volgen van andere mensen (en hun kledingkast). Zo doe je ook inspiratie op.

Verschil in de apps?

Het verschil in de apps zit hem vooral in de manier waarop je de spullen aanbiedt en ook de manier waarop het geld van de oude naar de nieuwe eigenaar wordt overgemaakt. Bij Marktplaats en 2dehands.nl bepaal je zelf of je spullen wil opsturen of dat ze afgehaald worden. Daarnaast kan je kiezen voor een vaste prijs of biedingen en kan je ook een ondergrens qua biedingen aanbrengen. De financiële afhandeling moet je zelf regelen.

Bij UW is dat anders, daar gaat het financiële gedeelte via de app (iDeal) en worden alle spullen verzonden. Doordat UW het geld tijdelijk beheerd, ben je verzekerd van betaling als het product is ontvangen door de koper. Na ontvangst wordt door UW na twee weken de vergoeding overgemaakt. Je betaalt voor deze service een percentage over het verkoopbedrag. Als het pakketje niet aankomt of niet is verstuurd, krijgt de verkoper geen geld.

Tip: zorg dat je verzendkosten verwerkt in de prijs waarvoor je jouw kledingstuk aanbiedt op UW. De verkoopprijs waarvoor jij het op de app zet is namelijk inclusief verzendkosten. Vooral de prijzen van het verzenden van een pakketje liggen hoog. Denk ook bij de andere apps goed na over verzendkosten. Als je de optie biedt om schoenen op te halen aan de deur, worden ze waarschijnlijk sneller verkocht.

Week19_simyo_blog_spullen_article image1


Alles in één keer

Teveel gedoe om via een app te verkopen of te laten afhalen? Huur een kraam op een populaire vlooienmarkt, zoals de IJhallen in Amsterdam of één van de Snuffelmarkten in Rotterdam. Dit is een handige manier om alles in één keer kwijt te raken en overschotten te doneren aan het vaak aanwezige goede doel. Voordeel van een vlooienmarkt is dat je al je overtollige spullen kan verkopen, want de aanwezige snuffelaars zijn op zoek naar van alles. Dus mest vooral ook je boekenkast, keuken en zolder uit. Prijzen liggen vaak laag op vlooienmarkten. Voordeel is dat je alles snel kwijt raakt en het minder tijd in beslag neemt doordat je niet hoeft te fotograferen en versturen, maar mogelijk verdien je wel iets minder geld.

Tip: er is ook een erg handige app als je het liefst alles direct naar het goede doel wil brengen, namelijk die van iKringloop.

Week19_simyo_blog_spullen_article image2


Ruilhandel

Van ruilen komt huilen, is een bekende uitdrukking. Alleen het ruilen van een shirt waar je echt op bent uitgekeken, is toch net even anders dan het wegdoen van fijnste schoenen. ls je behoefte hebt aan nieuwe items in jouw kast, ruil ze dan om voor jouw oude stukken. Ook wat betreft het ruilen, is de keuze weer reuze.

Op Facebook zijn er voor bijna elke regio Facebook-groepen te vinden waarin spullen worden geruild of eventueel verkocht. Zoek een groep door in de zoekbalk van Facebook relevante zoekwoorden in te vullen, zoals ‘ruilen’ en de naam van jouw woonplaats of regio.

Er zijn ook steeds meer ondernemers die zich bezighouden met het ruilen van kleding. Zo organiseert Little Green Dress veel events door het hele land. Deelnemers kunnen kleding inleveren en voor het aantal ingeleverde stukken (max. 10) weer nieuwe items uitzoeken. Woonachtig in Amsterdam of dagje erop uit in de hoofdstad? Breng dan eens een bezoekje aan kledingbibliotheek LENA. Check eerst de site als je kleding wil inbrengen, want er kan een tijdelijke stop op de inname zitten. Het is ook zeker een aanrader als je voor een feest een outfit nodig hebt en geen zin hebt om hier veel aan uit te geven voor een enkele keer dragen.

Wat doe jij?

Welke manier voor jou het beste werkt om kleding en spullen te verkopen, is afhankelijk van wat jij een prettige manier van handelen vindt. Als jouw smartphone zich bijna continue in jouw rechterhand bevindt, dan zijn de verschillende apps een handige en snelle oplossing. Hou je niet zo van foto’s maken of beschrijvingen typen? Ga dan eens op zoek naar een vlooienmarkt of tweedehands winkel in de buurt. Zo raak je snel je oude spullen kwijt, maar verdien je wel iets minder. En mocht je toch stiekem dat lege hangertje weer willen vullen met iets nieuws, ruil jouw oude kledingstuk dan om voor iets anders door nieuwerwetse ruilhandel. Succes met opruimen!

Welke manier van het wegdoen van spullen heeft jouw voorkeur?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.