.

Terug naar overzicht
29,039x gelezen

De lente is het seizoen van verandering. Zin om weer naar buiten te gaan, de zon op te zoeken, maar ook om schoon schip te maken. Tijd om die volle kasten en lades op te ruimen en kritisch alles te bekijken. Welke spullen kunnen plaatsmaken voor iets anders? Met deze tips verdien je nieuw geld met oude spullen.

There’s an app for that

Na het uitruimen van alle kasten, kan het verkopen beginnen. Voor de verkoop van items gebruik je tegenwoordig je smartphone. Met deze handige apps verkoop jij snel kleding (en andere spullen). Onderstaande apps zijn geschikt voor zowel Android als iOS.

Marktplaats en 2dehands.nl zijn ‘klassiekers’ op het gebied van het verkopen van spullen en je kan hier terecht voor veel categorieën. Vooral de Marktplaats app is gemakkelijk in gebruik als je vanaf je mobiel foto’s wil uploaden en een advertentie wil plaatsen. United Wardrobe (UW) en Fashmob zijn alleen gericht op kleding en accessoires. Bij UW kunnen zowel vrouwen als mannen terecht. Fashmob richt zich voornamelijk op vrouwen waarbij de nadruk ligt op het volgen van andere mensen (en hun kledingkast). Zo doe je ook inspiratie op.

Verschil in de apps?

Het verschil in de apps zit hem vooral in de manier waarop je de spullen aanbiedt en ook de manier waarop het geld van de oude naar de nieuwe eigenaar wordt overgemaakt. Bij Marktplaats en 2dehands.nl bepaal je zelf of je spullen wil opsturen of dat ze afgehaald worden. Daarnaast kan je kiezen voor een vaste prijs of biedingen en kan je ook een ondergrens qua biedingen aanbrengen. De financiële afhandeling moet je zelf regelen.

Bij UW is dat anders, daar gaat het financiële gedeelte via de app (iDeal) en worden alle spullen verzonden. Doordat UW het geld tijdelijk beheerd, ben je verzekerd van betaling als het product is ontvangen door de koper. Na ontvangst wordt door UW na twee weken de vergoeding overgemaakt. Je betaalt voor deze service een percentage over het verkoopbedrag. Als het pakketje niet aankomt of niet is verstuurd, krijgt de verkoper geen geld.

Tip: zorg dat je verzendkosten verwerkt in de prijs waarvoor je jouw kledingstuk aanbiedt op UW. De verkoopprijs waarvoor jij het op de app zet is namelijk inclusief verzendkosten. Vooral de prijzen van het verzenden van een pakketje liggen hoog. Denk ook bij de andere apps goed na over verzendkosten. Als je de optie biedt om schoenen op te halen aan de deur, worden ze waarschijnlijk sneller verkocht.

Week19_simyo_blog_spullen_article image1


Alles in één keer

Teveel gedoe om via een app te verkopen of te laten afhalen? Huur een kraam op een populaire vlooienmarkt, zoals de IJhallen in Amsterdam of één van de Snuffelmarkten in Rotterdam. Dit is een handige manier om alles in één keer kwijt te raken en overschotten te doneren aan het vaak aanwezige goede doel. Voordeel van een vlooienmarkt is dat je al je overtollige spullen kan verkopen, want de aanwezige snuffelaars zijn op zoek naar van alles. Dus mest vooral ook je boekenkast, keuken en zolder uit. Prijzen liggen vaak laag op vlooienmarkten. Voordeel is dat je alles snel kwijt raakt en het minder tijd in beslag neemt doordat je niet hoeft te fotograferen en versturen, maar mogelijk verdien je wel iets minder geld.

Tip: er is ook een erg handige app als je het liefst alles direct naar het goede doel wil brengen, namelijk die van iKringloop.

Week19_simyo_blog_spullen_article image2


Ruilhandel

Van ruilen komt huilen, is een bekende uitdrukking. Alleen het ruilen van een shirt waar je echt op bent uitgekeken, is toch net even anders dan het wegdoen van fijnste schoenen. ls je behoefte hebt aan nieuwe items in jouw kast, ruil ze dan om voor jouw oude stukken. Ook wat betreft het ruilen, is de keuze weer reuze.

Op Facebook zijn er voor bijna elke regio Facebook-groepen te vinden waarin spullen worden geruild of eventueel verkocht. Zoek een groep door in de zoekbalk van Facebook relevante zoekwoorden in te vullen, zoals ‘ruilen’ en de naam van jouw woonplaats of regio.

Er zijn ook steeds meer ondernemers die zich bezighouden met het ruilen van kleding. Zo organiseert Little Green Dress veel events door het hele land. Deelnemers kunnen kleding inleveren en voor het aantal ingeleverde stukken (max. 10) weer nieuwe items uitzoeken. Woonachtig in Amsterdam of dagje erop uit in de hoofdstad? Breng dan eens een bezoekje aan kledingbibliotheek LENA. Check eerst de site als je kleding wil inbrengen, want er kan een tijdelijke stop op de inname zitten. Het is ook zeker een aanrader als je voor een feest een outfit nodig hebt en geen zin hebt om hier veel aan uit te geven voor een enkele keer dragen.

Wat doe jij?

Welke manier voor jou het beste werkt om kleding en spullen te verkopen, is afhankelijk van wat jij een prettige manier van handelen vindt. Als jouw smartphone zich bijna continue in jouw rechterhand bevindt, dan zijn de verschillende apps een handige en snelle oplossing. Hou je niet zo van foto’s maken of beschrijvingen typen? Ga dan eens op zoek naar een vlooienmarkt of tweedehands winkel in de buurt. Zo raak je snel je oude spullen kwijt, maar verdien je wel iets minder. En mocht je toch stiekem dat lege hangertje weer willen vullen met iets nieuws, ruil jouw oude kledingstuk dan om voor iets anders door nieuwerwetse ruilhandel. Succes met opruimen!

Welke manier van het wegdoen van spullen heeft jouw voorkeur?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.