Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
448x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Met deze smartphonetips wordt je decembermaand nóg gezelliger

De decembermaand is begonnen! Sinterklaas zit er op en in aantocht zijn Kerstmis, borrels en als klap op de vuurpijl de jaarwisseling: deze maand barst van de sociale activiteiten met familie, vrienden en collega’s. Wil jij je van je beste kant laten zien? Lees dan deze sociale smartphonetips!

Tegenwoordig is de smartphone voor veel mensen dé spil in het onderhouden van sociale contacten. Maar dit apparaatje kan een leuke avond soms ook in de weg staan. Zit je gezellig in de kroeg een avondje te kletsen met een vriend of vriendin, wordt het gesprek onderbroken omdat iemand een whatsappje wil beantwoorden. Komt dit je bekend voor en wil jij je vrienden alle aandacht geven die ze op zo’n avondje verdienen? In dit artikel bespreken we handige tips die voorkomen dat je smartphone je afleidt.

Tips om je smartphone sociaal te gebruiken

Met een aantal simpele tips en tricks geef je anderen het goede voorbeeld voor sociaal smartphonegebruik.

Schakel je smartphonegeluidjes uit

Simyo appsMet het geluid op ‘tien’ is een smartphone soms net een ghettoblaster. Je bewijst al dat je met mensen rekening houdt door de geluiden van je smartphone wat zachter te zetten. Ook is het mogelijk om je smartphone op stil te zetten, zodat hij helemaal geen geluid meer maakt.

Je zet je telefoon zachter door op het volumeknopje te drukken. Appeltje eitje! Zet jij je smartphone liever op stil? Dat is ook zo gebeurd. Een iPhone zet je stil door het schuifknopje aan de linkerkant van de telefoon naar achter te schuiven. Op een Android-smartphone druk je op één van de volumeknoppen. Op het scherm verschijnt dan het volume van je smartphone. Schuif dit balkje naar links om het geluid uit te zetten. Met een Windows Phone druk je ook op één van de volumeknoppen. Bovenin het scherm verschijnt dan een balkje. Druk op het pijltje, zodat je het volumeniveau van het belsignaal en apps kunt aanpassen.

Je smartphone: overbodig tijdens gesprekken en etentjes

Simyo sociaal smartphonegebruik

Word je tijdens een gesprek weleens afgeleid omdat je smartphone een nieuw bericht toont? Als je wil, kun je dit voorkomen. Een oplossing is het uitschakelen van meldingen op het vergrendelscherm van je smartphone. Je ziet dan pas of je een nieuw bericht hebt als je je smartphone ontgrendelt. Om helemaal niet in de verleiding te komen, kun je natuurlijk ook je smartphone thuislaten. Dan kom je er ook direct achter of je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen: wie weet levert je dat een mooi nieuw voornemen op voor het nieuwe jaar!

Neem je je telefoon wel mee en wil je niet worden afgeleid tijdens een gesprek? Zo schakel je de meldingen op het vergrendelscherm van je smartphone uit. Lekker rustig!

Op een Android-telefoon doe je dat als volgt.

 • Ga naar instellingen;
 • Druk onder het kopje ‘Apparaat’ op ‘Geluid en melding’;
 • Scroll naar beneden en druk onder het kopje ‘Melding’ op ‘Bij vergrendeld apparaat’;
 • Druk op ‘Helemaal geen meldingen weergeven’.

Op een iPhone kun je meldingen op je vergrendelscherm tijdelijk dempen. Veeg onderaan het scherm naar boven. Er verschijnt dan een menu. Druk op het maantje om de meldingen te dempen. Misschien vind je deze oplossing niet ideaal, omdat je het dan ook niet merkt als iemand je belt.

Het is ook mogelijk om op een iPhone meldingen op het vergrendelscherm van bepaalde apps uit te schakelen.

 • Open de ‘Instellingen’-app;
 • Druk op ‘Berichtgeving’;
 • Druk op de app waarvan jij geen berichten meer op het vergrendelscherm wil zien, zoals bijvoorbeeld WhatsApp;
 • Schuif het balkje rechts van ‘Op toegangsscherm’ naar links om geen berichten van WhatsApp meer op je vergrendelscherm te zien.

Goed om te weten: Windows Phone toont geen berichten op het vergrendelscherm.

Zo blijf je iedereens favoriete collega

Simyo onderzoektWil jij je populair maken op de werkvloer? Uit het onderzoek van de Marshall School of Business kun je handige tips halen. Voor het onderzoek beantwoordden ruim 550 fulltimers vragen over smartphonegebruik op de werkvloer. Wat blijkt: collega’s vinden het niet professioneel als iemand op willekeurige momenten tijdens de werkdag zijn smartphone gebruikt.

Neemt iemand tijdens een vergadering weleens zijn telefoon op, en stoor je je daaraan? Dan ben je niet de enige. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 87% van de ondervraagden dit ongepast gedrag vindt.

Neem je nooit de telefoon op tijdens een vergadering en wil je je nóg geliefder maken bij je collega’s? Beantwoord dan tijdens een vergadering ook geen mails en berichtjes. Zo val je in de smaak bij 76% van de ondervraagden.

Laat je werk op je werk

Simyo lekker bezigMisschien ontvang je op je smartphone je werkmail. Hier hoef je thuis gelukkig niet naar te kijken. Zeker niet in de kerstvakantie. Wil je niet in de verleiding komen, schakel dan je werkmail uit als je thuis bent.

Dit doe je op de iPhone als volgt.

 • Open de ‘Mail’-app;
 • Druk rechtsboven op ‘Wijzig’;
 • Verwijder bij ‘Werk’ het vinkje.

Op een Android-smartphone werkt het iets anders. Als voorbeeld gebruiken we de Gmail-app.

 • Open de ‘Gmail’-app;
 • Druk naast ‘Inbox’ op de drie streepjes;
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’;
 • Druk op het e-mailadres dat je voor je werk gebruikt;
 • Verwijder bij ‘Meldingen’ het vinkje.

Met een Windows Phone is het uitschakelen van inkomende mail ook zo geregeld.

 • Open de mail-app van je werk;
 • Druk rechtsonder op de drie puntjes;
 • Druk vervolgens op ‘instellingen’;
 • Druk daarna op ‘synchronisatie-instellingen’;
 • Druk op ‘handmatig’ om ervoor te zorgen dat je mail niet meer automatisch wordt geladen.

Je smartphone wegleggen: dit levert het je op

Hieronder bespreken we wat de voordelen zijn als je tijdens een avondje uit je smartphone in je broekzak laat zitten.

Minder verbruikte MB’s

Simyo telefoonrekening
Dankzij je socialere smartphonegebruik kun je misschien wel een kleinere internetbundel nemen: je verbruikt immers minder MB’s omdat je telefoon vaker in je broekzak zit. Daar worden niet alleen je partner of vrienden blij van, maar ook je portemonnee. Een kleinere internetbundel zorgt namelijk voor een lagere telefoonrekening. Bij Sim Only van Simyo kun je de grootte van je bel- en internetbundels elke maand gratis naar boven en beneden aanpassen.

Langere batterijduur

iOS 9 verlengde batterijduurJe gebruikt je smartphone minder vaak en daardoor hoeft je telefoon minder snel aan de lader. Dit bespaart stroom. Ook de tips en tricks, zoals het uitschakelen van meldingen in het vergrendelscherm en het uitzetten van geluidjes, besparen stroom.

Een socialere wereld: die begint bij jezelf!

Laat jezelf in deze gezellige maand van je beste kant zien door de sociaalste smartphonegebruiker van allemaal te zijn. Wij durven ‘m dan wel aan: wedden dat avondjes tijdens en rondom kerst dan nóg leuker zijn?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.