.

Terug naar overzicht
6,880x gelezen

De decembermaand is begonnen! Sinterklaas zit er op en in aantocht zijn Kerstmis, borrels en als klap op de vuurpijl de jaarwisseling: deze maand barst van de sociale activiteiten met familie, vrienden en collega’s. Wil jij je van je beste kant laten zien? Lees dan deze sociale smartphonetips!

Tegenwoordig is de smartphone voor veel mensen dé spil in het onderhouden van sociale contacten. Maar dit apparaatje kan een leuke avond soms ook in de weg staan. Zit je gezellig in de kroeg een avondje te kletsen met een vriend of vriendin, wordt het gesprek onderbroken omdat iemand een whatsappje wil beantwoorden. Komt dit je bekend voor en wil jij je vrienden alle aandacht geven die ze op zo’n avondje verdienen? In dit artikel bespreken we handige tips die voorkomen dat je smartphone je afleidt.

Tips om je smartphone sociaal te gebruiken

Met een aantal simpele tips en tricks geef je anderen het goede voorbeeld voor sociaal smartphonegebruik.

Schakel je smartphonegeluidjes uit

Simyo appsMet het geluid op ‘tien’ is een smartphone soms net een ghettoblaster. Je bewijst al dat je met mensen rekening houdt door de geluiden van je smartphone wat zachter te zetten. Ook is het mogelijk om je smartphone op stil te zetten, zodat hij helemaal geen geluid meer maakt.

Je zet je telefoon zachter door op het volumeknopje te drukken. Appeltje eitje! Zet jij je smartphone liever op stil? Dat is ook zo gebeurd. Een iPhone zet je stil door het schuifknopje aan de linkerkant van de telefoon naar achter te schuiven. Op een Android-smartphone druk je op één van de volumeknoppen. Op het scherm verschijnt dan het volume van je smartphone. Schuif dit balkje naar links om het geluid uit te zetten. Met een Windows Phone druk je ook op één van de volumeknoppen. Bovenin het scherm verschijnt dan een balkje. Druk op het pijltje, zodat je het volumeniveau van het belsignaal en apps kunt aanpassen.

Je smartphone: overbodig tijdens gesprekken en etentjes

Word je tijdens een gesprek weleens afgeleid omdat je smartphone een nieuw bericht toont? Als je wil, kun je dit voorkomen. Een oplossing is het uitschakelen van meldingen op het vergrendelscherm van je smartphone. Je ziet dan pas of je een nieuw bericht hebt als je je smartphone ontgrendelt. Om helemaal niet in de verleiding te komen, kun je natuurlijk ook je smartphone thuislaten. Dan kom je er ook direct achter of je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen: wie weet levert je dat een mooi nieuw voornemen op voor het nieuwe jaar!

Neem je je telefoon wel mee en wil je niet worden afgeleid tijdens een gesprek? Zo schakel je de meldingen op het vergrendelscherm van je smartphone uit. Lekker rustig!

Op een Android-telefoon doe je dat als volgt.

 • Ga naar instellingen;
 • Druk onder het kopje ‘Apparaat’ op ‘Geluid en melding’;
 • Scroll naar beneden en druk onder het kopje ‘Melding’ op ‘Bij vergrendeld apparaat’;
 • Druk op ‘Helemaal geen meldingen weergeven’.

Op een iPhone kun je meldingen op je vergrendelscherm tijdelijk dempen. Veeg onderaan het scherm naar boven. Er verschijnt dan een menu. Druk op het maantje om de meldingen te dempen. Misschien vind je deze oplossing niet ideaal, omdat je het dan ook niet merkt als iemand je belt.

Het is ook mogelijk om op een iPhone meldingen op het vergrendelscherm van bepaalde apps uit te schakelen.

 • Open de ‘Instellingen’-app;
 • Druk op ‘Berichtgeving’;
 • Druk op de app waarvan jij geen berichten meer op het vergrendelscherm wil zien, zoals bijvoorbeeld WhatsApp;
 • Schuif het balkje rechts van ‘Op toegangsscherm’ naar links om geen berichten van WhatsApp meer op je vergrendelscherm te zien.

Goed om te weten: Windows Phone toont geen berichten op het vergrendelscherm.

Zo blijf je iedereens favoriete collega

Simyo onderzoektWil jij je populair maken op de werkvloer? Uit het onderzoek van de Marshall School of Business kun je handige tips halen. Voor het onderzoek beantwoordden ruim 550 fulltimers vragen over smartphonegebruik op de werkvloer. Wat blijkt: collega’s vinden het niet professioneel als iemand op willekeurige momenten tijdens de werkdag zijn smartphone gebruikt.

Neemt iemand tijdens een vergadering weleens zijn telefoon op, en stoor je je daaraan? Dan ben je niet de enige. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 87% van de ondervraagden dit ongepast gedrag vindt.

Neem je nooit de telefoon op tijdens een vergadering en wil je je nóg geliefder maken bij je collega’s? Beantwoord dan tijdens een vergadering ook geen mails en berichtjes. Zo val je in de smaak bij 76% van de ondervraagden.

Laat je werk op je werk

Simyo lekker bezigMisschien ontvang je op je smartphone je werkmail. Hier hoef je thuis gelukkig niet naar te kijken. Zeker niet in de kerstvakantie. Wil je niet in de verleiding komen, schakel dan je werkmail uit als je thuis bent.

Dit doe je op de iPhone als volgt.

 • Open de ‘Mail’-app;
 • Druk rechtsboven op ‘Wijzig’;
 • Verwijder bij ‘Werk’ het vinkje.

Op een Android-smartphone werkt het iets anders. Als voorbeeld gebruiken we de Gmail-app.

 • Open de ‘Gmail’-app;
 • Druk naast ‘Inbox’ op de drie streepjes;
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’;
 • Druk op het e-mailadres dat je voor je werk gebruikt;
 • Verwijder bij ‘Meldingen’ het vinkje.

Met een Windows Phone is het uitschakelen van inkomende mail ook zo geregeld.

 • Open de mail-app van je werk;
 • Druk rechtsonder op de drie puntjes;
 • Druk vervolgens op ‘instellingen’;
 • Druk daarna op ‘synchronisatie-instellingen’;
 • Druk op ‘handmatig’ om ervoor te zorgen dat je mail niet meer automatisch wordt geladen.

Je smartphone wegleggen: dit levert het je op

Hieronder bespreken we wat de voordelen zijn als je tijdens een avondje uit je smartphone in je broekzak laat zitten.

Minder verbruikte MB’s

Simyo telefoonrekening
Dankzij je socialere smartphonegebruik kun je misschien wel een kleinere internetbundel nemen: je verbruikt immers minder MB’s omdat je telefoon vaker in je broekzak zit. Daar worden niet alleen je partner of vrienden blij van, maar ook je portemonnee. Een kleinere internetbundel zorgt namelijk voor een lagere telefoonrekening. Bij Sim Only van Simyo kun je de grootte van je bel- en internetbundels elke maand gratis naar boven en beneden aanpassen.

Langere batterijduur

iOS 9 verlengde batterijduurJe gebruikt je smartphone minder vaak en daardoor hoeft je telefoon minder snel aan de lader. Dit bespaart stroom. Ook de tips en tricks, zoals het uitschakelen van meldingen in het vergrendelscherm en het uitzetten van geluidjes, besparen stroom.

Een socialere wereld: die begint bij jezelf!

Laat jezelf in deze gezellige maand van je beste kant zien door de sociaalste smartphonegebruiker van allemaal te zijn. Wij durven ‘m dan wel aan: wedden dat avondjes tijdens en rondom kerst dan nóg leuker zijn?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.