Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
3,772x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Meer doen met je smartphone-camera

Ben jij ook de fotograaf van je eigen leven? Continu op zoek naar manieren om al jouw momenten fraai vast te leggen? Dan ben je waarschijnlijk vaak aangewezen op de camera van jouw mobiele telefoon. In dit artikel een aantal trucs om met je smartphone indrukwekkende foto’s te schieten.

‘Dit kan toch niet gemaakt zijn met een mobieltje?’

O jawel hoor! Kijk maar naar Instagram-fotograaf Eelco Roos. Hij schiet de meest adembenemende beelden met zijn smartphone. De kwaliteit is zó goed dat zelfs grote merken als Samsung, Sony en Johnnie Walker bereid zijn om er geld voor te betalen. Als je nou heel hard gaat oefenen, kun je misschien wel in zijn voetsporen treden. Wij helpen je graag op weg!

Zelf aan de knoppen

 Oké, als je wat wil bereiken moet je er ook wat voor doen. Zet de automatische camerafuncties dus uit en stoei zelf eens met de focus van jouw beeld en belichtingsinstellingen als HDR, ISO en de Witbalans. Oftewel: leer schrijven met licht.

HDR

Heb je last van over- of onderbelichting in je beeld? Zet dan de High Dynamic Range (HDR) aan. Met deze functie maakt jouw camera 3 beelden en combineert die vervolgens tot een beeld waarin de contrastverhoudingen beter zijn. Handig om bijvoorbeeld een persoon in de voorgrond goed belicht te krijgen, en tegelijkertijd de lucht mooi blauw te houden. Tip: probeer je camera zo stil mogelijk te houden en hou er rekening mee dat een HDR-foto meer opslagruimte nodig heeft dan een foto in de automatische stand.

ISO-waarde

Met deze functie kun je de lichtgevoeligheid van je sensor bepalen en zo alsnog een scherpe foto maken in meer donkere omgevingen zoals een kerk of restaurant. In deze situaties wil je liever niet je flitser aanzetten: de foto wordt vaak lelijk of je hebt meteen alle aandacht. Dus, weinig licht? Verhoog dan je ISO-waarde. Pas wel op, bij een te hoge ISO-waarde treedt er ruis op. Is er te veel licht dan kun je de ISO-waarde juist verlagen.

Witbalans

Op een misplaatste gele of blauwe gloed zit niemand te wachten. Stel daarom zelf je witbalans (WB) in en zorg ervoor dat de kleuren op je foto ook lekker koel of juist warm zijn. Dit kun je doen door het aantal graden ‘Kelvin’ te verhogen of te verlagen. Gelukkig wordt het je meestal makkelijk gemaakt. In deze instelling kun je de juiste kleurtemperatuur eenvoudig koppelen aan de volgende (belichting)situaties: daglicht, bewolkt, kunstlicht en fluorescerend licht (TL).

Kun je de HDR, ISO-waarde of Witbalans niet instellen, gebruik dan een app. Er zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan Manual (iOS) of Camera ZOOM FX (Android).

Bepaal je focus

Zonder het instellen van een diafragma (scherptediepte-factor) kun je met je mobiel toch een onscherpe achtergrond creëren. En dat met een tik op je scherm. Wil je een onscherpe achtergrond klik dan op het attribuut in de voorgrond en visa versa. Zo geef je jouw foto een meer professionele look.

Doe het net even wat anders

Zorg ervoor dat je opvalt. Je hoeft hiervoor geen rare fratsen uit te halen. Gebruik gewoon de wat minder bekende of nieuwe features op je smartphone.

Verticaal in plaats van horizontaal

Inmiddels zien we vaker een panoramafoto voorbijkomen. Een foto waarbij meerdere beelden aan elkaar worden geplakt en de breedte van het beeld zo weidser wordt. Erg handig voor landschapsfotografie. Een nog weinig gebruikte variatie hierop is echter de verticale panoramafoto. Het is heel makkelijk: activeer de panoramafunctie in de instellingen op jouw camera en beweeg je mobiel van boven naar beneden in plaats van links naar rechts.

Virtuele opnamestand

Misschien is het je al opgevallen in de wereld om je heen. Alles beweegt! Kijk maar eens op je Facebook- of Instagram-pagina. Dat kan jij ook! Bijvoorbeeld met de virtuele opnamestand op de Samsung S6. Met deze functie kun je een 360 graden foto maken, om vervolgens het onderwerp van allerlei kanten bestuderen. Is deze functie niet aanwezig op je smartphone? Geen probleem, download dan een app als Splash (iOS) of Sphere (Android).

Voor de echte fotograaf

Misschien lopen we wat te hard van stapel, maar als je bovenstaande onder de knie hebt, mag je jezelf wat ons betreft best een ‘echte fotograaf’ noemen. Als je eenmaal zover bent en fotografie je passie begint te worden, kun je wat gaan experimenteren met accessoires.

Opzetlenzen

Op een aantal punten voldoet jouw smartphone-camera helaas nog niet aan de kwaliteit van een digitale compactcamera. De lens is minder scherp, de zoomkwaliteit is vaak niet goed en een groothoeklens ontbreekt. Met een opzetlens kun je deze tekortkomingen compenseren en de kwaliteit van je foto’s verder upgraden. Zo’n lensje kun je online al kopen voor €11,95. Een leuke aanrader is BLIPS. Een kickstartproject dat op dit moment het lichtste en dunste macro en micro opzetlensje produceert voor jouw smartphone.

Statief

Ideaal voor als je een foto wil maken met de zelfontspanner, je de HDR-functie activeert of je ISO-waarde verhoogt. In deze situaties is het belangrijk dat je je mobiel zo stil mogelijk houdt. Een trilling veroorzaakt namelijk ruis en heeft direct effect op de kwaliteit van jouw foto. Dus geen zin in ademhappen en een hoofd als een tomaat, gebruik dan een statief.

Al zin om aan de slag te gaan?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.