Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Ouderen navigeren met smartphone
Terug naar overzicht
3,885x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Jongere kiest voor design, oudere voor betrouwbaarheid bij keuze mobiele telefoon

Oudere gebruikers van mobiele telefoons kiezen vaker dan jongeren voor een betrouwbaar toestel zonder veel toevoegingen. Jongeren willen die juist wel en kijken daarnaast  meer naar het design van een telefoon. Jongeren gaan opvallende kleuren ook niet uit de weg. Dat blijkt uit een onderzoek van webshop Typhone.nl op basis van 50.000 verkochte toestellen.

Jongeren kiezen voor design

Jongeren design smartphoneDe jongere mobiele bellers kiezen bijna altijd voor een smartphone. Zij kiezen vaker op basis van uiterlijk hun telefoon uit. Dat blijkt ook uit de keuze van deze groep voor de HTC One, die wordt bewonderd vanwege zijn bijzondere ontwerp. Uit het onderzoek blijkt dat voor meer dan een derde van de 18- tot 24-jarigen het uiterlijk van het toestel de belangrijkste reden is om het te kopen. Geheel in tegenstelling tot de 55-plussers, waarbij dit slechts voor een achtste van de mensen geldt.

Jongere vrouwen kijken naast het ontwerp bovendien naar de kleur. De roze Huawei Ascend P6, een dunne telefoon, ziet er zeer opvallend uit en vindt vooral onder deze jonge vrouwen veel aftrek. De jongere mannen met veel kennis van de technische snufjes kiezen vaak voor een LG Nexus 5. Dit toestel is onder regie van Google zelf gemaakt.

Jongeren letten op de kosten

Andere overwegingen van jongeren om voor een bepaald toestel te gaan, zijn de kosten en de keuzes van hun vrienden. Zij volgen vaak de trend die gangbaar is in hun leeftijdsgroep en zijn gevoelig voor de mening van leeftijdsgenoten. Veel jongeren geven aan dat zij dezelfde telefoon willen hebben als een van hun vrienden. Het maandtarief van een telefoonabonnement dat bij het toestel komt, speelt ook sterk mee bij de keuze van een toestel. Waarbij geldt dat steeds vaker voor sim only wordt gekozen. Bij jongeren speelt ook mee of het toestel een topmerk is, of een merk dat nog maar net op de markt is verschenen en zich nog niet heeft bewezen. De kosten en de omvang van het toestel doen er voor jongeren minder toe dan voor ouderen.

Hieronder is de top tien van populairste toestellen bij de jongere gebruikers te zien.

  Jonge gebruikers lijken erg van de kleur wit te houden. Vier van de tien toestellen bij de jongste kopers hebben die kleur. Slechts drie bezitten de ‘standaardkleur’ zwart, en de rest is roze, goud- of zilverkleurig.

Ouderen kiezen voor bekend merk

Ouderen navigeren met smartphoneOuderen gooien het over een andere boeg. Zij vinden een betrouwbaar klinkende merknaam belangrijk. Ze komen dan al gauw uit bij Nokia. De simpele telefoons met ‘normale’ cijfertoetsen vinden zij wel zo duidelijk. Nokia trekt overduidelijk de oudere bellers. Dat blijkt ook uit andere onderzoeken. Kijken we naar de toestellen, dan blijkt echter niet een Nokia, maar een tamelijk simpele Samsungtelefoon bovenaan te staan. De ‘ouderwetse’, maar eenvoudig te bedienen fliptelefoon Samsung C3520 Silver wordt bij Typhone besteld door mensen met een gemiddelde leeftijd van 55,5 jaar. Daarna komt wel een hele rij Nokia’s. Zeven van de toestellen in de top 10 van oudste kopers is gemaakt door dat Finse merk. Kopers van de C2-01 van Nokia zijn gemiddeld vijftig jaar oud. De enige smartphones bij de ouderen-top tien zijn twee voordelige modellen van LG (de L3) en Samsung (de Galaxy Y). Dat laatste toestel is een verrassing in dit rijtje, want de Y staat voor ‘Young’ volgens Samsung. Kennelijk vinden ouderen de ‘jongerenprijs’ van dit toestel ook erg interessant. Daarnaast kiezen ouderen vaak voor een prepaid van Simyo.

Oudere wil groot toestel

De redenen die ouderen in een onderzoek van Deloitte opnoemen voor de keuze van hun mobiele telefoon, zijn betrouwbaarheid en de bekendheid van het merk. Zij kiezen vaker voor een grote dan voor een kleine telefoon. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat de ogen op latere leeftijd erop achteruit gaan. Ook kijken de oudere consumenten meer naar de prijs van een telefoon en kiezen ze vaker voor standaardtelefoons, in plaats van smartphones. Hieronder is een top tien van de populairste toestellen bij oudere gebruikers te zien.

Samsung en Apple bedienen alle leeftijden

Omdat Samsung en Apple samen ongeveer driekwart van de hele mobiele markt bedienen in Nederland, zijn deze merken bij alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd en vind je ze terug in het midden van de andere merken. Zowel jongeren, ouderen als daar tussen: drie op de vier mensen met een mobieltje heeft een iPhone of een Samsung op zak. Uit het onderzoek blijkt dat HTC veruit de jongste gebruikers trekt, en Nokia veruit de oudste. De andere merken hangen daar ergens tussenin. Dat is goed te zien in onderstaande grafiek.

 

Samenvattend kan dus gezegd worden dat er een flink verschil is in de keuze voor een mobiele telefoon tussen leeftijdsgroepen. Jongeren lijken voor opvallendere toestellen te kiezen, terwijl ouderen het liever op een telefoon gemakkelijker toestel houden.

Huawei trekt jong en oud

Er is ook een merk dat populair is bij zowel jongeren als ouderen, maar niet bij de middengroepen.  Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper onder 17.000 Nederlanders. Dit merk is Huawei. Deze Chinese smartphonefabrikant is erg populair bij jongeren én ouderen. Een op de vijf Huawei-gebruikers is tussen 65 en 80 jaar, en bijna een kwart is 12 tot 19 jaar oud. Deze spreiding is bij andere merken lager.

Conclusie

Uit de onderzoeken blijkt min of meer hetzelfde. Wie een Nokia bezit, zal waarschijnlijk een ouder iemand zijn. De eigenaar van een LG Nexus 5 is waarschijnlijk een twintiger met veel verstand van telecom. Maar liefst driekwart van alle leeftijdsgroepen bezit een Samsung of een iPhone, want dat zijn de meest verkochte merken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.