.

Terug naar overzicht
6,007x gelezen

Schakel je zondag in de romantische modus? Dan is het namelijk Valentijnsdag. Dit is hét moment om je geliefde of iemand op wie je een oogje hebt te laten weten hoe gek je op hem of haar bent. Weet je nog niet zo goed hoe je dit gaat aanpakken? Wij hebben een aantal tips voor je in petto. Love is in the air!

Valentijnsdag: een eeuwenoud feestje

Simyo ValentijnsdagIn februari is het elk jaar op de veertiende dag weer raak: Valentijnsdag. Dé dag dat je aan iemand vertelt dat je hem of haar leuk vindt. Valentijnsdag is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in 496, toen paus Gelasius I 14 februari uitriep tot de dag van de Heilige Valentijn. Hij is een bisschop die in de de vierde eeuw een heidense soldaat en een christelijke vrouw huwde, omdat hij de liefde zwaarder vond wegen dan de wetten van de keizer. Als straf werd hij door de keizer gedood. Zijn verhaal vormt de basis tot Valentijnsdag. Sinds eind vorige eeuw vinden steeds meer Nederlanders dit een mooi moment om hun liefde voor iemand uit te spreken. Eigenlijk is de dag bedoeld om anoniem je liefde voor iemand uit te spreken. Tegenwoordig is Valentijnsdag ook voor stelletjes een reden om hun liefde voor elkaar te vieren. Het is een beetje passé om dan alleen een bosje bloemen of een liefdesbrief te geven: met Valentijnsdag mag je als bonus best een cadeautje geven.

Romantische smartphonecadeaus voor Valentijnsdag

Met Valentijnsdag kun je je geliefde verschillende cadeautjes geven. Dat techniek en romantiek heus wel samengaan, bewijzen de drie onderstaande cadeausuggesties wel.

Headsetadapter: samen naar romantische muziek luisteren

Simyo headset adapterYes! Een headsetadapter is ongetwijfeld een cadeautje waarmee je je liefje gelukkig maakt. Hiermee kun je namelijk twee headsets op je smartphone aansluiten. Zo luister je met je geliefde op Valentijnsdag tegelijkertijd naar dezelfde romantische muziek. Een headsetadapter is ook ideaal voor het kijken naar een serie of film op je tablet. Geen gerommel meer met allebei één oortje.

Gegraveerd hoesje: een persoonlijk cadeau

Simyo gegraveerd hoesjeOp zoek naar een persoonlijk cadeau? Dan is een gegraveerd hoesje wel wat. Hierop kun je bijvoorbeeld elkaars initialen laten graveren, of de datum van de start van jullie relatie. Zo heeft je liefje iets dierbaars én is de smartphone tegelijkertijd goed beschermd: twee vliegen in één klap.

Zo kiest je geliefde zijn eigen cadeau

Simyo app store tegoedHeb je even geen inspiratie of ben je in tijdnood? Je kunt je vriend of vriendin ook een tegoedbon geven van de Apple App Store of Google Play Store. Hiermee koopt je geliefde of ‘crush’ zelf zijn of haar liedjes, films of apps.

Met deze apps bezorg je je liefje een perfecte Valentijnsdag

Om je liefje een superromantische Valentijnsdag te bezorgen, kun je de volgende smartphone-apps gebruiken. Zo regel je met een paar handelingen op je smartphone zelf dat je partner een prachtige dag heeft.

Fleurop: voor een mooi bosje bloemen

Simyo fleuropUit de oude doos, maar niet minder leuk: een bosje bloemen. Via de Fleurop-app laat je deze bij je valentijn bezorgen. Ook is het mogelijk om een persoonlijk kaartje bij de bloemen mee te sturen. Durf jij je naam onderaan het briefje te zetten?

Greetz: liefdesbrieven versturen via je smartphone

Simyo greetzDe meest klassieke manier om iemand de liefde te verklaren, is natuurlijk via een liefdesbrief. Met de app van Greetz doe je dat gemakkelijk via je smartphone. Greetz doet de rest, maar het duimen op een ‘happily ever after’ moet je zelf doen.

FourSquare: voor een etentje voor twee met kaarslicht

Simyo foursquareTijdens een perfecte Valentijnsdag ga je ‘natuurlijk’ ook met je valentijn uit eten. FourSquare is een handige app waarmee je hét perfecte restaurantje vindt. In de app bekijk je recensies, tarieven en contactgegevens. Zo weet je van tevoren of er nog plaats is, want de kans is groot dat je op Valentijnsdag niet de enige bent die zijn geliefde mee uit eten neemt.

Trivago: kers op de Valentijnstaart

Simyo trivagoVan een bos bloemen en een kaartje tot een romantisch diner voor twee: Valentijnsdag is zo bijna perfect. Maar nog niet helemaal. De kers op de Valentijnstaart is natuurlijk een overnachting in een chique hotel! Daarvoor kun je de Trivago-app gebruiken. Hiermee vergelijk je hotels. Niet alleen op recensies, maar ook op stuntprijzen. Zo betaal je niet te veel voor een kamer. Bovendien wordt de volgende dag waarschijnlijk een heel gelukkig iemand naast jou wakker. Goed bezig!

Zo blijf je ook na Valentijnsdag op een roze wolk

Als Valentijnsdag erop zit, wil je natuurlijk dat je liefde je daarna óók leuk blijft vinden. Wij hebben nog een aantal appjes gevonden die je daarbij helpen.

Finger Twister: Twister met je vingers

Simyo finger twisterNatuurlijk is het belangrijk dat je je liefje kunt laten lachen. Finger Twister helpt daar ongetwijfeld bij. Hiermee speel je het spel Twister met jullie vingers op het scherm van je smartphone. Lenig spelletje!

Vox Tools: zo geef je de beste serenade

Simyo vox toolsJe verrast je liefje ongetwijfeld met het geven van een serenade. Durf jij het aan, maar wil je nog iets beter leren zingen? Download dan Vox Tools. Deze app leert je beter te zingen. Zo krijg je net dat extra beetje zelfvertrouwen om dat romantische liedje voor je valentijn te zingen.

LoveByte: een dagboek van je relatie

Simyo lovebyteOver een paar jaar weet je misschien niet meer wat je precies uit de kast haalde om Valentijnsdag zo mooi mogelijk te maken. Download LoveByte om herinneringen vast te leggen. Deze app houdt namelijk een dagboek bij van je relatie. Zowel jij als je geliefde kunnen deze aanvullen met mooie verhalen, foto’s en video’s. Zo kun jij je vriend of vriendin er altijd nog aan herinneringen wat voor lieve dingen je allemaal voor hem of haar hebt gedaan!

Zo vind je last-minute alsnog je valentijn!

Simyo tinderUiteraard is het geen ramp om Valentijnsdag een jaartje over te slaan. Er is immers genoeg leuks met familie of vrienden te doen, zeker nu het op een zondag valt! Wil je Valentijnsdag niet overslaan, maar heb je je valentijn nog niet gevonden? Ook daar kunnen apps je bij helpen. Zo is Tinder een handige app om mannen of vrouwen in de buurt te vinden. Drukken jullie allebei op elkaars profiel op het hartje? Dan kun je met elkaar chatten om een date te prikken. Een andere app waarmee je een date regelt is bijvoorbeeld Relatieplanet. Hiervoor meld je je aan en kun je zoeken naar mensen die openstaan voor een afspraakje. Zorg bij het gebruik van deze apps er wel voor dat je wifi aan hebt staan, anders verbruik je veel MB’s van je Sim Only internetbundel. Succes met het vinden van een date en hopelijk gaat je dat goed af met de gegeven valentijnstips. Fijne Valentijnsdag!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.