.

Terug naar overzicht
9,504x gelezen

Een week lol voor maximaal 25,- euro, of zeven dagen boodschappen doen van nog geen drie tientjes: vijf bloggers én twee vrolijke vloggers gingen voor Simyo een budget-uitdaging aan. En, redden zij het met een krap budget? Lees het resultaat en de tips!

De bloggers en vloggers stelden zichzelf een hoogstpersoonlijke budget-uitdaging. Lees de ervaringen van een student, een vrolijk bespaar-duo, een kookliefhebber – kortom: uiteenlopende uitdagingen en verhalen. Wil jij weten hoe ze het er vanaf brachten? Wij hebben de blogs hier stuk voor stuk samengevat. Het uitgebreide verslag vind je op hun eigen pagina’s!

Een dagje uit voor 20,- euro in Amsterdam

De enthousiaste vloggers Arnaud (een Zuid-Afrikaanse expat in Amsterdam) en zijn vlogpartner EveryBobby grepen de budget-uitdaging met vier handen aan: een dagje uit in Amsterdam voor 20,- euro? “Dat klienkt gesellegg”, aldus Arnaud-  en weg waren ze. Uiteindelijk kregen de twee het voor elkaar om een dag lol te hebben in de hoofdstad voor nog geen 16,- euro! “Ga naar het dakterras van de Openbare Bibliotheek in plaats van die chique bar”, – en nog veel meer handige tips kwamen voorbij. Benieuwd? Bekijk het videoverslag van een dagje uit onder de 20,- euro.

Dutchified en Everybobby –een vrolijk filmpje vol slimme budgettips!

Dutchified
‘Neem voor een gratis boottochtje de veerpont’

Een week lang leven van 90,- euro

Student Nicole deelt op haar blog Budgetlife tips om met een beperkt budget tóch goed rond te komen (en ook regelmatig leuke dingen te doen). Voor Simyo gaf ze zichzelf een streng week-budget: 90,- euro. Boodschappen, uitje, benzine, een lunch buiten de deur: lukt het haar allemaal van dit budget? En hoe kun je lekker eten als je 26,- euro aan boodschappen te besteden hebt? Nicole heeft daar een paar handige trucjes voor. Hierbij verklappen we er alvast eentje: houd de aanbiedingen in de gaten (bijvoorbeeld met de Spotta-app die al eens voorbij kwam in Kim’s Top-3 Favoriete apps). Lees haar hele blog, plus nog veel betere tips, en ontdek of 90,- euro genoeg is om gelukkig te maken.

The Budgetlife – lees het slimme bespaarverhaal  van Nicole.

Budgetlife
‘Deze hele maaltijd kost nog geen 2,- euro’

Zó haal je meer uit je geld

Waaraan geef  jij je geld uit? Op Budg€tproof schrijft Marloes over betaalbaar leven: hoe haal je meer uit je geld? Dat klinkt slimme bespaarders vast als muziek in de oren. Voor Simyo hield Marloes een week lang een videodagboek bij. Ze laat hierin zien waaraan zij genoeg heeft en wat haar gelukkig maakt. En geluk zit ‘m niet in dure cadeautjes, maar juist in dingen die onbetaalbaar zijn (zoals leuke collega’s). Daarnaast komen er handige tips voorbij in het filmpje. Neem jij je eigen lunch mee naar het werk? En heb je al oude kleding verzameld voor de rommelmarkt? Een fijn filmpje met bespaaradvies én inspiratie voor een genoeg-maakt-gelukkig levensinstelling (die niet te koop is).

Budg€tProof – bekijk het inspirerende videoverslag van Marloes.

Budgetproof
‘Veel geluksmomentjes zijn onbetaalbaar’

‘Een hele week lol voor 25,- euro’  

Een tweegangenmenu voor nog geen 5,- euro? Naar de dierentuin voor een tientje per persoon (inclusief parkeren)? Het kan. Tenminste, als je creatief bent in het vinden van slimme bespaartrucs. En dát zijn de bloggers van Team Confetti (motto: ‘het leven is niet saai, als je maar scheutig bent met confetti!’). Ondanks een beperkt budget voor een week lang plezier, namelijk 25,- euro, hebben ze álles eruit gehaald wat erin zit. Olifanten kijken in de dierentuin, naar de nieuwste Woody Allen-film, een verse hamburger in het zonnetje – het kan allemaal van dit bedrag. Maar, je moet er wél een beetje handig in worden: “Wees creatief en steek je handen uit de mouwen”, aldus blogger Olga van Team Confetti. Bekijk dus snel de tips van deze creatieve budget-experts.

Team ConfettiZoveel plezier kun je hebben van 25,- euro!

Team Confetti
‘Naar de dierentuin, de bioscoop, kleding kopen én uit eten’

Een week budget-koken met Es; vijf tips

Een hele week warm eten voor 1,50 euro per persoon, per maaltijd, en dan ook nog écht lekker: Es van de blog Es Factory kreeg het voor elkaar. Het vergt wat rekenwerk (en slimme voorbereidingen) maar dan kook je wel een week lang, voor vier mensen, voor amper vier tientjes. In haar verslag vind je lekkere recepten en vijf slimme tips om ook te kokkerellen voor minder, zónder concessies te doen als het om smaak of voedingswaarden gaat. Es is meer dan gelukkig met haar betaalbare én smakelijke maaltijden: ga jij ook de uitdaging aan?

Es Factory – Lees haar tips en kook ook lekker, voor minder!

Es Factory
‘Een warme maaltijd voor 1,50 euro per persoon’

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.