.

App performance
Terug naar overzicht
9,366x gelezen

Er zijn inmiddels meer dan 1 miljoen applicaties in zowel de Google Play Store als de iTunes Store! Met zoveel applicaties is er veel verschil in de kwaliteit. Als je overweegt er een te kopen, wil je uiteraard wel weten of deze het geld waard is. Volg onze 6 tips:

1. Kijk naar beoordelingen en recensies in de app winkels

In de stores van Android, Apple en Windows staan beoordelingen in de vorm van sterretjes en recensies. Lees deze recensies van andere gebruikers, om makkelijk een indruk te krijgen van de kwaliteit.

app_beoordelingen

In de Google Play Store geldt over het algemeen dat hoe meer +1’tjes en aantal downloads hoe beter. Verder is er het speciale Android: ‘Top Developer’s logo.

Top developer Play Store

Dit zijn ontwikkelaars die door Google worden gewaardeerd vanwege hun waardevolle toevoegingen aan de Play Store en zeer betrouwbaar zijn. Als laatst kun je naar andere apps van de ontwikkelaar kijken, zodat je een beeld krijgt van de kwaliteit van de ontwikkelaar.

2. Probeer eerst een gratis versie

Van veel applicaties is ook een gratis versie beschikbaar los van de betaalde versie. Zo kunnen ontwikkelaars mensen kennis laten maken met een app, en hen overtuigen
van de (premium) functionaliteiten. Op Windows Phone zit zelfs een ‘proberen’ functionaliteit, waarbij je de volledige functionaliteit krijgt voor een beperkt aantal dagen. Download deze versies om een eerste indruk te krijgen.Apps proberen vóór kopen

3. Google reviews

Als je even Googled naar ‘naam van de app + review’ vindt je bijna gegarandeerd een review. Enkele zeer gerespecteerde beoordelaarssites hierin zijn PCmag, iMore en Androidworld. Ook hebben deze sites communities welke je zeer graag willen helpen als je een gerichte vraag stelt over de app.

 4. Kijk naar ‘Aankopen vanuit apps’aankopen vanuit apps

Kijk of er veel in-app aankopen worden aangeboden voor extra functionaliteiten. Als je dan óók nog moet betalen, kan het kostenplaatje wel erg groot worden. In de iTunes Store zie je dit via ‘Aankopen vanuit apps’.

5. Kijk naar de laatste update

Kijk naar de datum waarop voor het laatst is geüpdatet bij bv. ‘versiegeschiedenis’ of ‘bijgewerkt’. Is dit lang geleden? Dan onderhouden ontwikkelaars de app waarschijnlijk niet meer. Dit betekent een verouderd design, en je hoeft geen verbeteringen te verwachten als er kuren worden vertoond. Waarschijnlijk betaal je dus teveel voor iets waaraan geen verbeteringen meer worden doorgevoerd.

6. Ga naar YouTube om de app werkend te zien

Omdat applicaties zo ontzettend populair zijn geworden, maken mensen en websites reviews op hun YouTube kanaal. Vaak helpt het om in het Engels te zoeken, omdat deze taal voor de reviewers nu eenmaal een groter bereik van hun filmpjes geeft.

Let jij nog op andere dingen voordat je een applicatie koopt? Vertel het ons hier.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.