Prepaid internet buitenland

Met Prepaid van Simyo kun je ook in het buitenland mobiel bereikbaar zijn. Je kunt met Prepaid overal bellen, sms’en en internetten. Binnen Zone 1 (Europese Unie en enkele andere landen) kost dit hetzelfde als in Nederland en kun je ook je Prepaid internetbundels en Onderling Bellen bundel gewoon gebruiken. Buiten Zone 1 betaal je meer en zijn je bundels niet geldig.

Landen zijn voor Prepaid bellen en internetten opgedeeld in vier zones. Hiervoor gelden telkens andere tarieven. Het tarief voor internetten en bellen binnen Zone 1 is hetzelfde als in Nederland: € 0,15 per MB en € 0,10 per minuut. Daarbuiten liggen de tarieven hoger. Voor internet betaal je € 5,00 per MB in zone 2, 3 en 4. Bellen kost € 1,271 per minuut in Zone 2, € 2,542 per minuut in Zone 3 en € 4,576 in Zone 4. Bezoek deze overzichtelijke pagina voor een compleet overzicht.

Zorg dat je de tarievenlijst meeneemt op vakantie. Zo houd je goed in de gaten hoeveel geld je telefoontjes naar het thuisfront hebben gekost. Als je vanuit de ene zone naar de andere zone wil bellen, zijn de tarieven namelijk anders dan wanneer je naar Nederland belt.

Met Simyo Prepaid beschik je in het buitenland dus over mobiel internet, maar daarnaast kun je ook gebruikmaken van WiFi-netwerken. Deze staan namelijk los van een Prepaid aansluiting bij Simyo. Ook als je een Sim Only abonnement hebt is het aan te raden om, zeker in het buitenland buiten Zone 1, zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi-netwerken. Hierrmee kan je veel kosten besparen. Let wel, het gebruik van openbare WiFi-netwerken niet helemaal ongevaarlijk. Lees ons blogartikel voor meer informatie over de risico’s.

Via de Mijn Simyo-app kun je je beltegoed en je vebruikte MB’s en minuten goed in de gaten houden. Hiermee voorkom je, zeker in het buitenland, nare kostbare verrassingen.