Opladen met zonne-energie: de POWERplus getest.

Slimme gadgets

Voor niks gaat de zon op… en dezelfde zon kan nu ook je smartphone opladen met deze powerbank. Maar doet hij dat ook?

Een powerbank kan enorm van pas komen als je accu leeg is, alleen moet de powerbank zélf dan wel opgeladen zijn. Maar wat nou als je gebruik kan maken van (zon)licht om je powerbank op te laden? De POWERplus Zebra belooft genoeg power te hebben om een telefoon volledig op te laden en is door de drie uitgangen geschikt voor Android telefoons en de iPhone 4, 5 en 6(s). De powerbank heeft wel een uur of acht nodig om helemaal op te laden, maar daarna bleek uit de test dat we inderdaad onze telefoon er in circa twee uur bijna volledig mee konden opladen. Ideaal als je ergens bent waar geen stroomvoorziening is.

De powerbank is niet te groot – minder dan tien centimeter lang, dus hij past makkelijk in je handpalm – en weegt maar 83 gram. Dat is extra handig als je op reis gaat. Van tevoren waren wij bang dat de powerbank weleens erg heet kon worden tijdens het opladen; gelukkig was dit niet het geval. Na een paar uur opladen in de volle zon was de powerbank warm, maar niet gloeiend heet.

Een slimme LED-indicator geeft aan hoeveel energie de batterij nog over heeft. Daarnaast heeft de powerbank een fel zaklampje, ook LED-licht, dat altijd van pas komt tijdens bijvoorbeeld een kampeertripje.

De POWERplus is o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Pluspunten POWERplus Zebra

+ Laadt je telefoon op door middel van zonlicht, ook als er geen stopcontact is.

+ Te gebruiken met bijna alle smartphones.

Minpunten POWERplus Zebra

– Geef de powerbank wel een uur of acht om volledig op te laden.

– Als de batterijinhoud van je smartphone groter is dan de inhoud van je powerbank, laadt je telefoon niet volledig op.

Simyo verkoopt zelf geen gadgets en apps. Het is daarom niet mogelijk het product of app via de website van Simyo aan te schaffen. 

€ 29,95

Hoe slim vinden we ’m?