Streamen naar je tv: de Chromecast Ultra getest

Slimme gadgets

Altijd video’s, muziek of games afspelen vanaf je smartphone, óp je televisie in Ultra-HD kwaliteit: wij testten deze ultra-slimme gadget.

 Video’s van je smartphone streamen naar je televisie? Maak kennis met Chromecast Ultra. Dit slimme apparaatje van Google zorgt ervoor dat je moeiteloos video’s, muziek, films (via apps zoals Netflix), maar ook games, kunt afspelen op je televisie. Allemaal in 4K-kwaliteit (ook wel Ultra HD genoemd), dus haarscherp. Dit gaat draadloos via Wi-Fi, maar als je internet niet snel genoeg is kun je ook de meegeleverde Ethernet-adapter (een kabel die je in je router stopt) gebruiken. We installeerden de Chromecast met de bijbehorende app en dit ging snel en probleemloos. Je televisie heeft wel een HDMI-uitgang nodig. Is er ook een nadeel? Deze Chromecast Ultra is prijzig: als je geen 4K-televisie hebt, kun je ook voor een oudere variant gaan. Bovendien gaat streamen het beste via een 25 Mbit wifi-verbinding terwijl de gemiddelde snelheid in Nederland 17 Mbit is.

De Chromecast Ultra is o.a. verkrijgbaar bij MediaMarkt.

Pluspunten Chromecast Ultra

+ Laadt supersnel filmpjes.

+ Haarscherpe 4K-kwaliteit.

+ Snel in te stellen via de bijbehorende app.

Minpunten Chromecast Ultra

– De 4K-optie is nutteloos als je geen 4K-televisie hebt.

– Werkt het beste met een bovengemiddelde 25 Mbit wifi-verbinding.

Simyo verkoopt zelf geen gadgets en apps. Het is daarom niet mogelijk het product of app via de website van Simyo aan te schaffen. 

€ 79,00

Hoe slim vinden we ’m?