Zuiniger rijden en besparen: wij testten de Flo app

Slimme apps

Je denkt zelf vast dat je best zuinig rijdt, maar is dat wel zo? Deze gratis app geeft je inzicht in je rijgedrag en dát bespaart geld.

Te laat schakelen, remmen in plaats van uit laten rollen: hoe zuinig rij jij? Als je op zoek bent naar een objectieve waarnemer, belooft de app Flo je te wijzen op je rijgedrag. We installeerden de app en sprongen in de auto. En inderdaad: gaven we extra gas in een bocht, dan ‘voelt’ de app dat. Aan het eind van de rit zien we een verslag van hoe zuinig we hebben gereden. Geen enkele uitglijder is door de vingers gezien. Nadeel: de app is wel erg gevoelig en slaat soms een beetje door in zijn tips. Toch is dat niet zo erg, het zorgt er wél voor dat we zuiniger rijden. Daarnaast kun je jouw rijgedrag vergelijken met vrienden of familie en zo een wedstrijdje ‘zuinig rijden’ houden. Via deze app krijg je bij sommige autoverzekeringen zelfs korting op je premie. Scoor je bijvoorbeeld over het hele jaar gemiddeld 78 punten, dan krijg je 78 euro korting op jaarbasis.

De app Flo download je hier voor iOS en Android.

Pluspunten Flo Driving Insights

+ De app is gevoelig en weet haarfijn wanneer jij ‘uit de bocht vliegt’.

+ Je wordt getriggerd om zuiniger te rijden en dat bespaart geld.

Minpunten Flo Driving Insights

– Soms slaat de app een beetje door en gedraagt zich wel heel erg als het braafste jongetje van de klas.

Simyo verkoopt zelf geen gadgets en apps. Het is daarom niet mogelijk het product of app via de website van Simyo aan te schaffen. 

Hoe slim vinden we ’m?