Sim Only onbeperkt internet

Providers boden onder andere hun Sim Only-klanten lange tijd voor een vast tarief per maand onbeperkt internet aan. Dit is een tijdje terug veranderd. Smartphonegebruikers gebruiken namelijk elk jaar veel meer data dan in het jaar daarvoor. De luxe dat providers hun klanten onbeperkt internet bij een Sim Only-abonnement konden gunnen is voorbij.

In de tijd dat er onbeperkt internet voor Sim Only was, waren video’s op YouTube nog standaard in een lage resolutie te bekijken. Ook waren er nog geen streamingsdiensten voor het luisteren van muziek, zoals Spotify en Deezer.

Sim Only data

Inmiddels worden fragmenten op YouTube vaker wel dan niet in HD aangeboden én bekeken. Ook wordt het streamen van muziek op de smartphone elk jaar populairder. Hierdoor neemt het datagebruik van elke smartphonegebruiker elk jaar weer flink toe.

Onbeperkt internet voor Sim Only aanbieden is voor providers daarom een te dure kostenpost geworden. In plaats van onbeperkt internet bij Sim Only, zijn er nu meerdere formaten internetbundels. Hierbij heb je een van tevoren vastgestelde hoeveelheid megabytes die je per maand kunt gebruiken.

Het voordeel hiervan is dat je alleen betaalt voor de data waarvan je gebruik denkt te maken. Bij onbeperkt internet voor Sim Only betaalde je voor een vast bedrag voor je internetbundel. Dat bedrag lag vaak hoger dan de internetbundels die nu worden aangeboden door Simyo.

In plaats van onbeperkt internet voor Sim Only, biedt Simyo nu vijf internetbundels aan die variëren van 200 tot 2500 MB. De voordeligste bundel heb je al voor 4 euro, terwijl de duurste 17,50 euro per maand kost. Ook kun je bij Simyo maandelijks het formaat van je internetbundel aanpassen. Als je bundel niet bij je past, kun je altijd nog overstappen op een andere. Zo betaal je nooit te veel.