Welke telefoons zijn geschikt voor 4G bellen én internetten op het KPN netwerk?

Niet iedere telefoon is geschikt om met de nieuwste techniek te internetten. Ook als je een telefoon hebt die wel van 4G of zelfs 5G gebruik kan maken, kan het soms weleens zijn dat je niet via 4G belt op ons netwerk. Dat komt omdat je telefoon heel veel verschillende instellingen nodig heeft om te weten hoe je met VoLTE (Voice over LTE) kunt bellen. Die instellingen heten operator-instellingen of provider-instellingen. Deze operator-instellingen voor het KPN netwerk worden beschikbaar gesteld aan alle telefoonfabrikanten. Alleen laden de meeste telefoonfabrikanten deze instellingen alleen in als de telefoon ook aan dat land of die regio (bijv. de Benelux) geleverd wordt. Het komt vaak voor dat een webwinkel ergens voordelig een partij telefoons kan kopen uit een andere regio, waardoor ze dat model wat voordeliger kunnen aanbieden. Afhankelijk van de fabrikant mis je dan soms nog de instellingen voor het KPN netwerk. Vaak kun je dat alsnog op de telefoon krijgen, maar dat is niet altijd even makkelijk.

 

Alle telefoons die Simyo verkoopt zijn altijd geschikt voor het KPN netwerk. Koop je ergens anders je telefoon, check dan altijd twee dingen voordat je een nieuwe telefoon koopt:

  • Check bij de leverancier of fabrikant of de telefoon 4G geschikt is, en of het model VoLTE ondersteunt. Dit kan soms erg verschillen per versie, dus vergeet niet om de hele modelnaam of type-aanduiding te gebruiken;
  • Check bij de leverancier of de telefoon oorspronkelijk voor de Nederlandse markt bedoeld was, en de juiste operator-instellingen voor KPN al op de telefoon aanwezig zijn. En zo niet, wat er dan nog moet gebeuren om dat te regelen.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

.