Wat als mijn bundel op is binnen de EU?

Als je bundel op is in zone 1, dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Is je internetbundel (bijna) op? Dan kun je extra MB’s kopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Krijg ik een waarschuwing?
Als je internetbundel voor 80% of 100% verbruikt is, sturen we je een sms'je om je hierover te informeren. Als je internetbundel op is en je koopt geen extra MB’s, dan betaal je € 0,15 per MB.

We helpen je het internetverbruik in het buitenland extra in de gaten te houden. Je krijgt een waarschuwing per sms als je € 48,40 aan data verbruikt hebt. Wanneer het totaalbedrag aan internetkosten in het buitenland € 60,50 bedraagt, ontvang je een laatste waarschuwing. Na de laatste waarschuwing geef je aan  of je gebruik wil blijven maken van internet in het buitenland. Stuur je een sms naar 1330 met de tekst 'Ja', dan ga je akkoord met de kosten en kun je door blijven gaan met internetten. Reageer je niet? Dan blokkeren we mobiel internet in het buitenland op je simkaart. Zo houd je de kosten zo veel mogelijk in de hand.

Voor je belbundel ontvang je geen waarschuwing
Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je zien hoeveel belminuten je nog over hebt tot het eind van de maand. Hier kun je overigens ook zien tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

Kom je minuten tekort? Met een Simyo Sim Only abonnement kun je maandelijks gratis je bundels wijzigen. Je kunt je bundels naar boven én naar beneden aanpassen. Op de eerste dag van de volgende maand gaat dan je nieuwe bundel in.

Heb je direct extra minuten nodig? Het is niet mogelijk om belminuten bij te kopen. Wel hebben we een paar tips voor je hoe je belminuten kunt besparen in onze blogs "Beeldbellen zonder belminuten met FaceTime en andere apps" en "Slim: bellen via WhatsApp bespaart belminuten!". Let wel op dat deze apps verbinding kunnen maken met internet, gebruik daarom zoveel mogelijk WiFi.

Tip: je kunt ook kiezen voor Simyo Onbeperkt. Met deze bundel kun je eindeloos bellen en sms’en, zonder je zorgen te maken over buitenbundelkosten. Meer informatie hierover, vind je hier.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kom je er niet uit?

Top