Van 3G naar 4G in een notendop (Sim Only)

Vanaf 11 juni maakt iedereen met een Simyo Sim Only abonnement automatisch gebruik van het 4G netwerk van KPN. Dat betekent supersnel internet waar je ook bent. We leggen hier alles over 4G internet uit.

Wat is 4G?
Met je smartphone kun je internetten via het 3G of 4G netwerk van KPN. Het verschil tussen deze netwerken is de internetsnelheid en dekking. De dekking van 4G is het best, want 4G is overal in Nederland beschikbaar en het is ons snelste netwerk. Daarom is 4G internet bij ons de nieuwe standaard.

Benieuwd wat de verschillen zijn tussen 3G, 4G en wifi? Je leest het hier.

Hoe snel is 4G?
De gemiddelde downloadsnelheid van 4G internet is 20 Mbps, de gemiddelde uploadsnelheid is 10 Mbps. De maximale downloadsnelheid is 150 Mbps, de maximale uploadsnelheid is 50 Mbps.

Wat merk je van 4G?
4G internet is veel sneller dan 3G. Het is goed om te weten dat sommige apps of websites bij een snellere verbinding automatisch een hogere kwaliteit aanbieden. En misschien ga je door het gemak van een snelle verbinding zelf ook meer internetten. Daardoor kan het zijn dat je meer data verbruikt dan je gewend bent. Simyo heeft een paar slimme dataverbruik tips:

 • Gebruik Mijn Simyo of de app. Hier kun je je verbruik in het oog houden. Met de app kun je nu zelfs zonder inloggen je verbruik bekijken!
 • Welke apps gebruiken veel MB’s? Ook je telefoon biedt de nodige opties en inzicht om je verbruik zelf onder controle te houden. Zo doe je dat.
 • Zet wifi-assistentie uit en voorkom dat je telefoon stiekem overschakelt naar mobiel internet. Hier lees je hoe.

Wat heb je nodig voor 4G?
Met je Simyo Sim Only abonnementen heb je standaard toegang tot ons 4G netwerk. Dit is wat je nog meer nodig hebt voor 4G:

 • Een 4G ready telefoon
  Controleer hier of jouw toestel 4G ondersteunt. Is je toestel niet 4G-ready? Geen probleem. Je telefoon maakt automatisch verbinding met 3G. Zo blijf je gewoon bellen en internetten zoals je gewend bent.
 • De juiste telefooninstellingen
  Dit doe je door de netwerkmodus op 4G te zetten. Wil je weten hoe? In onze Toestelhulp vind je de handleiding van je telefoon.
 • Een Simyo Sim Only abonnement
  Alleen met een Sim Only abonnement kun je internetten via 4G. Met een Prepaid simkaart is dit niet mogelijk. Wil je overstappen naar een Sim Only abonnement? We leggen hier alles uit.

Wil je blijven internetten met 3G?
Ook dat is natuurlijk mogelijk. Zet hiervoor je netwerkmodus op 3G. Wil je weten waar je deze instellingen vindt in je telefoon? In onze Toestelhulp vind je de handleiding van je telefoon.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Simyo wenst je hele fijne kerstdagen!