tip vriendendeal voor in het cafe

Vriendendeal: hoe promoot ik mijn Shop het best?

Simyo

Voor Simyo klanten is er sinds mei 2014 de Simyo VriendenDeal. Simyo klanten verdienen sindsdien geld door een shop te openen op https://www.simyo.nl/simyo-vriendendeal en mensen over te halen om in deze shop een Simyo abonnement af te sluiten. We hebben enkele belangrijke tips voor je die het makkelijker maken om óók geld te verdienen met de VriendenDeal.

Personaliseer je VriendenDeal shop met leuke authentieke foto’s

Verkopen is deels een bepaalde gunfactor verkrijgen en dit omzetten in geld. Met een shop is het dus extra belangrijk dat ook jij & je profiel een bepaalde gunfactor uitstralen.
Je vrienden & familie komen voor jóu in je shop. Er zal een eigenschap van je zijn dat hen doet besluiten om precies jóuw shop te bezoeken. Personaliseer dus je shop en zorg voor een herkenbare foto van jezelf. Én, niet geheel onbelangrijk, mét lach. Tenminste, de meeste mensen kijken liever naar een foto waarop iemand lacht. Past die foto-lach niet bij jou? Of sta je altijd net niet goed op de foto? Kies dan bijvoorbeeld voor een foto van jezelf met je favoriete hobby. Speel je in een band? Upload een gave foto van jou en je gitaar. Ben je helemaal gek van kabouters? Waarom dan geen foto van jou met je geliefde puntmutsen?
Je Simyo shop personaliseer je nóg meer met jouw eigen achtergrondfoto. Kies bv. iets dat écht typisch iets voor jou is.

Simyo 500 van augustus 2014

·      Schrijf een leuk en pakkend welkomstbericht

Als je toch bezig bent met personaliseren, vergeet dan zeker ook niet je welkomstbericht te herschrijven. Geef er lekker je eigen draai aan. Eventueel haal je een grapje uit met je shopbezoekers. Dat is altijd goed, zolang je maar voor je bezoekers geloofwaardig blijft. Kan je het bericht schrijven in het Papiamento? Of een andere taal? Als jouw bezoekers voornamelijk mensen zijn die deze taal kennen, is zo’n tekst iets voor hen dat het nét even iets leuker maakt.

·      Kies voor opvallend

Houd je er niet zo van om jezelf te laten zien op het internet? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om je Shop erg onderscheidend te maken. Haal bv. een geintje uit met je profielfoto.

Zorg voor een mooi verkooppraatje voor op feestjes en partijen

Hap je geregeld een stukje taart weg op een familieverjaardag? Of drink je een biertje of wijntje met vrienden of vriendinnen? Dit is de perfecte gelegenheid om je telefoonshop te verkopen. Op een gegeven moment kan je buurman of -vrouw de verleiding niet meer weerstaan om de telefoon niet te gebruiken in gezelschap. Dit is je moment! Knoop een gesprek aan door te beginnen over zijn of haar telefoon. Zo heb je makkelijk een bruggetje om te vragen bij welke provider iemand zit. Vraag naar de provider.
En dan komt het gesprek op gang… Waarschijnlijk vertelt je buurman, zonder dat je het hoeft te vragen, over de ervaringen met de provider. Zijn het negatieve ervaringen? Nadat je de klaagzang hebt aangehoord, kan je diegene een oplossing aanbieden. Vertel over jouw (positieve) ervaringen met Simyo. Vergeet daarbij niet om ook de Mijn Simyo app te laten zien. Functies op je telefoon zoals bel- en kostenhistorie & facturen zijn voor diegene waarschijnlijk nieuwigheidjes en zullen het goed doen om iemand te overtuigen. Vertel daarna wat je betaalt voor je abonnement. Misschien begint je buurman zich een beetje ongemakkelijk te voelen! Je vertelt hierna meer over je VriendenDeal shop en de €10 introductiekorting voor je buurman. Heb je hem of haar overtuigd? Stuur ze dan jouw VriendenDeal link (URL) via bv. een e-mail of Whatsappje. Wil iemand direct overstappen? Dan laat je jouw buurman jouw VriendenDeal link openen op bijvoorbeeld zijn telefoon. Het abonnement sluit je gewoon af via de mobiele site van Simyo. Eventueel kan Simyo een contract opzeggen en voor nummerbehoud zorgen.

Hoe overtuig ik iemand in een café?

tip vriendendeal voor in het cafe

In het café is iedereen je vriend. Schrijf je aanbod en shopadres op bierviltjes, wc-deuren, menu’s, Boomerang kaarten, etc. Uiteraard verhoogt een knipoog of leuke babbel je kansen om iemand over te halen 😉

Welke tips heb jij voor je collega shopeigenaren? Deel ze hierBinnenkort bundelen we deze tips in een nieuwe blog met tips voor de VriendenDeal.