Blog

Telefoonnummers blokkeren: zo doe je dat!

In dit artikel leggen we uit wat het blokkeren van een telefoonnummer is. Daarnaast geven we tips hoe je een telefoonnummer blokkeert voor Android, iOS en Windows Phone en wat je tegen ongewenste oproepen of berichtjes kunt doen.

Wat is het blokkeren van een telefoonnummer?

Door een telefoonnummer te blokkeren, kun je door dat nummer niet meer gebeld of ge-sms’t worden. Je blokkeert dus een specifiek telefoonnummer, maar niét een persoon. De persoon van wie je het telefoonnummer blokkeert, kan jou met een ander telefoonnummer nog wél bellen.

Zo blokkeer je een telefoonnummer

Wil je een telefoonnummer blokkeren? Hieronder lees je hoe je dit zelf doet voor Android, iOS en Windows Phone.

Een bekend telefoonnummer blokkeren

Het is redelijk makkelijk om een bekend telefoonnummer te blokkeren. Dit is een telefoonnummer dat niet verborgen is als je erdoor wordt gebeld. Het blokkeren van een bekend telefoonnummer gaat op elk besturingssysteem anders.

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer op de iPhone:

Er zijn verschillende versies van Android. Hieronder beschrijven we hoe je een bekend telefoonnummer blokkeert op de standaardversie van Android. Het is mogelijk dat het op jouw smartphone op een andere manier werkt.

Op een Android blokkeer je een bekend telefoonnummer zo:

Er zijn verschillende versies van Android. Hieronder beschrijven we hoe je een bekend telefoonnummer blokkeert op de meest gebruikte Android-versie op een Samsung-telefoon. Het is mogelijk dat het op jouw smartphone op een andere manier werkt.

Op een Windows Phone blokkeer je een bekend telefoonnummer zo:

Een onbekend telefoonnummer blokkeren

Het is niet mogelijk om oproepen van een onbekend telefoonnummer te blokkeren. Wil je niet meer worden gebeld door iemand die jou met een onbekend telefoonnummer lastigvalt? Hou dan een lijstje bij.

Verzamel voor dit lijstje de datum en tijd van tien verschillende gesprekken of ontvangen sms-berichten. Gemiste oproepen tellen niet, want die zijn niet zichtbaar op het netwerk. Gemiste oproepen zijn belletjes die je niet hebt opgenomen. Het is dus belangrijk dat je de telefoon opneemt: alleen dan kan de beller door zijn provider worden aangesproken.

Stuur het lijstje door naar onze klantenservice. Dit kan via het Simyo Forum, Twitter (@simyonl) en e-mail. Simyo neemt daarna contact op met de provider van het nummer dat jou belt. Vervolgens ontvangt de persoon die je lastigvalt van zijn provider een bericht. Hierin staat dat het belgedrag als storend wordt ervaren. Blijft diegene je daarna alsnog bellen? Blijf er dan melding van maken, want er kunnen dan verdere stappen worden ondernomen.

Een 0909-nummer blokkeren

Een 0909-nummer kan jou niet bellen. Je kunt wel gebeld worden door een bedrijf. Wil je niet dat telemarketingbedrijven je bellen? Meld je dan aan bij het Bel-me-niet Register op bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen de nummers die in dit register staan niet bellen. Als je je nummer toevoegt aan het Bel-me-niet Register mogen bedrijven je alleen bellen als je daar zelf om vraagt of klant bent of klant was.

Een WhatsApp-contact blokkeren

Wil je niet dat iemand je probeert te bereiken via WhatsApp? In deze app kun je mensen blokkeren. Open hiervoor in WhatsApp het gesprek van de contactpersoon die jij wil blokkeren. Druk daarna bovenaan het scherm op de naam. Vervolgens druk je op ‘Blokkeer dit contact’. Let op: je kunt dan zelf deze contactpersoon ook niet meer via WhatsApp bellen of berichten sturen.

Nummers uit het buitenland blokkeren

Het is niet mogelijk om alle nummers uit het buitenland te blokkeren. Wel kun je zelf nummers blokkeren. Je leest bij ‘Een bekend telefoonnummer blokkeren’ hoe dat moet.

Een nieuw telefoonnummer: zo regel je dat!

Heb je een telefoonnummer geblokkeerd? Dan kun je door dit nummer niet meer worden gebeld. De persoon die jou lastigvalt, kan jou met een ander nummer echter alsnog bellen. Wil je er zeker van zijn dat dit niet gebeurt? Overweeg dan een nieuw telefoonnummer te nemen. Dit kost eenmalig 5 euro. Je vraagt een nieuw nummer aan door contact op te nemen met de Simyo Klantenservice. Het nadeel van een nieuw nummer is dat je familie, vrienden en collega’s op de hoogte moet stellen van je nieuwe telefoonnummer. Het voordeel is dat je niet meer telefonisch wordt lastiggevallen.