Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,486x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Precies genoeg verzekerd: bespaar jij al op verzekeringen?

Je huisraad kan vele tienduizenden euro’s waard zijn. Verzekeren is dan het overwegen waard. Maar veel mensen betalen meer premie dan nodig, ontdekte Genoeg-medewerker Thomas Volman.

Tekst: Thomas Volman  | Illustratie: AmpieB

Brand, diefstal, bliksem, lekkage: allemaal manieren waarop je huisraad schade kan oplopen. Een inboedelverzekering vergoedt die schade, en de kosten van het opruimen. Schade aan je woning zelf valt onder de opstalverzekering. Die hoef je alleen af te sluiten als je woningeigenaar bent. Voor een inboedelverzekering betalen huishoudens momenteel tussen de 8 en 29 euro per maand. Daarop blijk je aardig te kunnen besparen.

Zelf kwam ik er zes jaar geleden achter dat mijn inboedel was verzekerd voor 50.000 euro. Omdat ik alleen maar oude meubels heb en weinig elektrische apparaten, leek dat bedrag mij veel te hoog. Mijn verzekeraar zei: ‘Ja, maar als je huis afbrandt, moet je alles wel opnieuw kopen.’ Voor een lager bedrag wilde hij me niet verzekeren. Uit de polisvoorwaarden bleek dat ik van bijna al mijn spullen slechts de dagwaarde vergoed zou krijgen, waarmee ik de spullen óók niet nieuw zou kunnen kopen. Verontwaardigd heb ik toen mijn inboedelverzekering opgezegd. Sindsdien leef ik zonder. Mijn spullen zijn niet meer dan 10.000 euro waard. Dat risico kan ik dragen.

Vergelijk verzekeringen

De meeste mensen wisselen zelden van inboedelverzekering, terwijl de premies bij sommige aanbieders dubbel zo hoog zijn als bij hun concurrenten. Voor een meerpersoonshuishouden in een dure regio (steden zijn meestal duurder dan landelijke gebieden) kan dat per jaar 160 euro schelen. Een duurdere verzekering heeft niet persé een betere dekking. Vergelijken loont dus, op bijvoorbeeld verzekeringssite.nl, independer.nl en geld.nl. Het meest kun je besparen door elk jaar opnieuw naar de beste deals te zoeken en zo nodig te wisselen van verzekering. Laat je niet verleiden tot pakketverzekeringen, waarbij je alle verzekeringen bij één aanbieder onderbrengt. Losse verzekeringen zijn tot bijna de helft goedkoper, als je slim vergelijkt.

Neem voor je een verzekering afsluit de polisvoorwaarden door. Krijg je korting als je woning beschikt over degelijk hang- en sluitwerk? Wordt je dure camera wel gedekt? Alle verzekeraars vergoeden sieraden en elektronica tot een maximum; de hoogte van dit bedrag verschilt. Is de waarde van je kostbaarheden hoger dan het gedekte bedrag, dan kun je aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Voorkom oververzekeren

In het verleden schatten klanten zelf de waarde van hun inboedel in en gaven dat bedrag door aan de verzekeraar. Vaak was die inschatting te laag en de klant dus onderverzekerd. Bij schade werd dan slechts een deel van de inboedelwaarde vergoed. Daarom gebruiken verzekeraars tegenwoordig de ‘inboedelwaardemeter’: een korte vragenlijst om de waarde van je inboedel te schatten. Je hebt dan de garantie dat je niet onderverzekerd bent.

Maar er is een groot nadeel aan deze methode. De vragenlijst gaat namelijk over inkomen, gezinssamenstelling en de grootte van je huis, maar amper over spullen die je daadwerkelijk bezit. Heb je heel weinig spullen of zijn ze oud? Dan ben je oververzekerd en betaal je te veel premie. Wordt de waarde van je spullen geschat op 50.000 euro terwijl die in werkelijkheid slechts 25.000 euro is, dan betaal je dubbel zoveel premie als nodig is. Sommige aanbieders bieden trouwens dekking tot een zeer hoog vast bedrag (bijvoorbeeld 100.000 euro). Dan ben je vrijwel altijd oververzekerd. Zo pakt die bezorgdheid van verzekeraars over onderverzekerdheid van klanten heel voordelig uit voor henzelf: ze ontvangen veel extra premie. Anderzijds: misschien blijven door die extra inkomsten de premies laag.

Wil je zeker zijn van je zaak, dan kun je een erkende taxateur inschakelen voor de waardebepaling van je spullen. Dat kost zo’n 250 euro en is vooral aan te raden als je veel kunst, antiek of bijzondere goederen bezit. Vermoed je dat je fors oververzekerd bent, ga dan praten over een aanbod op maat. Wil de aanbieder geen nieuw aanbod doen, ga dan naar een ander. Heb je weinig waardevolle spullen en voldoende spaargeld om na een brand of diefstal je huis opnieuw in te richten? Dan kun je je inboedelverzekering opzeggen (zie kader). Op termijn betaal je hoogstwaarschijnlijk meer aan verzekeringspremies dan je ooit uitgekeerd zult krijgen.

Verzeker niet te veel

Verzamel bewijsstukken

Een onverlaat steelt je fototoestel, door wateroverlast komt je laminaat blank te staan. Ben je verzekerd, dan wil je graag een zo hoog mogelijke vergoeding ontvangen. In de praktijk pakt dat nogal eens teleurstellend uit. De meeste verzekeringen vergoeden in principe de nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde minder is dan 40 procent daarvan. Dat heeft te maken met het steeds minder waard worden van spullen. Een mobieltje is na vier jaar niets meer waard, bij gordijnen is dat na tien jaar het geval. Vaak krijg je dus de dagwaarde terug, niet genoeg om je verloren spullen te vervangen. Heb je bijvoorbeeld waterschade aan laminaat dat er zeven jaar ligt, sta er dan niet van te kijken als de verzekering slechts 30 procent van de aanschafprijs vergoedt.

Hieraan valt weinig te doen. Om het leed te beperken, kun je bewijsstukken verzamelen om aan te tonen welke bezittingen je hebt en wat ze hebben gekost. Bewaar dus aankoop- of garantiebewijzen of bankafschriften. Maak foto’s van waardevolle bezittingen en sla die op in de cloud door ze naar jezelf te mailen, zodat ze niet verloren kunnen gaan door brand of diefstal.

Opzeggen

Inboedel- en opstalverzekeringen die je nu afsluit, hebben standaard een looptijd van 1 jaar. Na een jaar kun je de verzekering elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand. Is de inboedelverzekering afgesloten vóór 1 januari 2010, dan moet de verzekeraar zelf, en op tijd, laten weten per wanneer de verzekering automatisch wordt verlengd. Ook moet hij aangeven tot welke datum je nog kunt opzeggen. Laat je de verzekering automatisch verlengen, dan kun je daarna elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van maximaal één maand.

Genoeg MagazineGenoeg is een onafhankelijk tijdschrift en internetplatform voor iedereen die meer wil doen met minder. Genoeg komt vier keer per jaar uit en bestaat uit vier delen: Gelukkig met Genoeg, Genoeg voor iedereen, Geld genoeg, Praktisch genoeg. Magazine Genoeg is te koop in boekhandel, kiosk en biologische winkel. Losse nummers zijn ook online te koop bij de Genoegwinkel. Je kunt Genoeg volgen op Twitter of via Facebook.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.