Blog

Mobiel internetten met Prepaid: zo zit dat!

Met Prepaid van Simyo kun je mobiel internetten. In dit artikel bespreken we wat Prepaid is en hoe mobiel internet met Prepaid werkt. Omdat de Prepaid internetbundels van Simyo sinds 19 september 2016 zijn vernieuwd, praten we je ook daar over bij.

Wat is Prepaid?

Met Prepaid krijg je van je provider een simkaart. Een mobiele telefoon of smartphone regel je zelf. Met Prepaid betaal je vooraf voor tegoed. Daarmee kun je voor een vast tarief bellen, sms’en en internetten. Als je Prepaid tegoed op is, kun je dit niet meer doen. Prepaid is één van de drie manieren om mobiel te bellen, sms’en en internetten. De twee andere manieren zijn Sim Only en een abonnement met smartphone.

Kun je mobiel internetten met Prepaid?

Je kunt met Prepaid internetten op je smartphone. Dit kan op twee manieren: via mobiel internet van je provider of via wifi.

Mobiel internet met Prepaid internetbundel

Met Prepaid kun je met je tegoed mobiel internetten of je kunt een Prepaid internetbundel nemen. Simyo heeft verschillende Prepaid internetbundels waarmee je mobiel kunt internetten. Zonder Prepaid internetbundel kun je ook internetten, maar het is het voordeligst om dit met een internetbundel te doen. Bij Simyo heb je al een Prepaid internetbundel met 150 MB voor 5 euro. Ter indicatie: verbruik je 150 MB zonder Prepaid internetbundel, dan kost dat je 22,50 euro van je tegoed. Met een internetbundel bespaar je dan 17,50 euro. Dat is wel de moeite waard, toch?

Wat kost Prepaid internet bij Simyo?

Simyo heeft sinds 19 september 2016 drie nieuwe Prepaid internetbundels. We vroegen onze klanten welke bundels het beste bij hun verbruik passen. Aan de hand van hun feedback bepaalden we het formaat van deze drie nieuwe internetbundels. Daarnaast is ook de internetsnelheid voor Prepaid internet verhoogd van 1 Mbps naar 3,6 Mbps. De kosten van een internetbundel worden afgeschreven van je Prepaid tegoed.

De drie nieuwe Prepaid internetbundels van Simyo:

Bij Simyo kun je ook Prepaid internetten zonder internetbundel. Het tarief hiervoor is 0,15 euro per MB. Alle tarieven van Prepaid vind je op de Simyo Tarieven pagina. Met Prepaid van Simyo kan je bellen én internetten in het buitenland.

Zo schakel je een nieuwe Prepaid internetbundel in

De drie nieuwe Prepaid internetbundels zijn dertig dagen geldig. Deze dertig dagen gaan in zodra je de bundel activeert. Het is mogelijk om je bundel automatisch te verlengen. Dit schakel je in op Mijn Simyo. Je krijgt dan automatisch een nieuwe Prepaid internetbundel als de dertig dagen voorbij zijn. Zijn je MB’s eerder op? Dan kun je zelf op een nieuwe internetbundel activeren. Dit doe je op Mijn Simyo door automatisch verlengen uit te schakelen en daarna een nieuwe internetbundel te activeren.

Wat gebeurt er met mijn oude Prepaid internetbundel?

Gebruik je nog een oude Prepaid internetbundel van Simyo? Deze kun je blijven gebruiken zolang je automatisch verlengen aan hebt staan. Wil je voortaan een van de nieuwe Prepaid internetbundels gebruiken? Schakel automatisch verlengen dan uit. Zodra je huidige bundel op is of niet meer geldig is, kies je één van de nieuwe bundels. Daarna kun je automatisch verlengen weer inschakelen als je dat wilt.

Ook een optie: Internet via wifi

Bij internet via wifi maakt je smartphone verbinding met een wifi-netwerk. Dit is een externe draadloze internetverbinding die je smartphone verbindt met het internet. Er wordt geen Prepaid tegoed afgeschreven als je internet via wifi. De verbinding tussen je smartphone en het wifi-netwerk kan verbreken. Je smartphone schakelt dan over op je mobiele internetverbinding. Het is daarom verstandig mobiel internet op je smartphone uit te zetten als je met een wifi-netwerk bent verbonden.

Op de iPhone doe je dit als volgt:

Zo zet je mobiel internet uit op een Android-smartphone:

Met een Windows Phone is het ook zo gebeurd:

Mijn Simyo en de Mijn Simyo app

Via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app zie je hoeveel Prepaid tegoed je nog hebt. Zo weet je precies voor welk bedrag je nog kunt bellen. Ook zie je via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app je resterende hoeveelheid MB’s als je een Prepaid internetbundel hebt. Je kunt met Mijn Simyo en de Mijn Simyo app ook je tegoed opwaarderen en een internetbundel activeren. Wil je effectief omgaan met de MB’s van je internetbundel? Lees dan onze data besparende tips. Zo blijf je baas in eigen bundel!