Met of zonder jas naar buiten? Deze weer apps helpen je!

Favoriete apps

De eerste hittegolf zit erop. Maar hoeveel volgen er nog deze zomer? Met deze weer apps ben je verzekerd van de laatste weerinformatie. Al deze apps brengen het weer, of het nu regent of bloedheet is, op een unieke manier. Zo trek je altijd de juiste kleren aan.

Ping… er komen buien aan!

Buienalarm is de app die jou precies op tijd kan behoeden voor een fikse regenbui. De app waarschuwt je namelijk voor aankomende buien op jouw locatie. Op de achtergrond houdt de app je actuele locatie bij en controleert de neerslagverwachting voor deze plek. Zo weet je precies wanneer je wel of niet op de fiets kan springen zonder nat te worden.

Naast de neerslaggrafiek kun je de buien op een radar bekijken. Zo heb je een overzicht van de hoeveelheid neerslag door heel Nederland. Je kunt ook verschillende locaties opslaan. Handig als je veel reist.

Download Buienalarm via de App Store of via de Google Play Store.

Buienalarm02

 

Opscheppen met je vakantiezonnetje

Ben je vaak op reis en wil je aan het thuisfront laten zien hoe lekker het weer is op je vakantiebestemming? Dan is InstaWeather wat voor jou! Met de app check je in op je huidige locatie, maak je een foto, voeg je de temperatuur toe en deel je de foto met al je vrienden.

InstaWeather geeft je niet de actuele weersvoorspelling, maar geeft je de mogelijkheid om jouw (vakantie)temperatuur te delen (de app geeft geen meerdaagse weersvoorspellingen). Houdt het thuisfront op de hoogte met gepersonaliseerde weerrapportages. Wie van je vrienden zit er deze zomer het ‘beste’ bij? Jij natuurlijk. Maak deze zomer jouw vrienden jaloers!

Download InstaWeather via de App Store, Google Play Store of Windows Store.

InstaWeather01

 

Regenbuien trotseren met een glimlach

Verschillende animaties laten je zien wat de weersvoorspellingen zijn per locatie. Naast de animaties in deze app, vertelt de app je ook op de minuut nauwkeurig hoe laat en hoeveel het gaat regenen. Zo weet je precies wanneer het weer droog wordt. Je kunt eenvoudig wisselen tussen korte termijn en lange (7 daagse) termijn weersvoorspellingen.

Het verschil tussen Carrot Weather en Buienalarm zijn de animaties. Bij Carrot Weather bekijk je het weer altijd met een glimlach, ook als het buiten pijpenstelen regent. Daarnaast geeft Carrot Weather ook meerdaagse weersvoorspellingen. Buienalalarm richt zich voornamelijk op buien.

Download de app via de App Store. De app is niet beschikbaar voor Android.

CarrotWeather01

 

Het heden, verleden en toekomst in één

Deze weerapp is overzichtelijk en richt zich op de weergegevens voor de komende 48 uur en de rest van de week. De app geeft je gedetailleerde informatie over onder andere de wind, neerslag en de zon.

Nu komt het unieke gedeelte van de app. Je hebt het vast wel eens tegen je zoon, dochter, neefje of nichtje gezegd: “toen jij geboren werd, was het prachtig weer”. Deze app laat zien wat voor weer het bijvoorbeeld 5 jaar geleden was. Misschien nog wel spannender, je kunt ook even in de glazen bol kijken en zien hoe warm het volgend jaar wordt. Als je een (weer)waarzegger wil zijn, is dit je kans.

Download de app via de Google Play Store. De app is niet beschikbaar voor iOS.

WeatherTimeline01

 

Altijd weerproef de deur uit

Dit is misschien wel de leukste weer app uit het rijtje. Swackett visualiseert het weer op zo’n unieke manier dat het een glimlach op je gezicht brengt. En daar zijn we ’s ochtends allemaal wel eens naar op zoek.

Twijfel je wel eens of je je jas mee moet nemen? Nu niet meer, want Swackett vertelt je precies wat je nodig hebt. De figuurtjes in de app, genaamd ‘peeps’ zijn altijd gepast gekleed voor het weer. Als de ‘Swackett Peeps’ een korte broek of zomers jurkje dragen, dan weet jij dat het weer Rokjesdag is.

Swackett geeft je daarnaast verschillende grappige feitjes. Wist jij bijvoorbeeld al dat Albert Einstein nooit sokken droeg? Bovendien geeft de app je ook alle reguliere weerinformatie.

Download ‘m via de App Store of via de Google Play Store.

Swackett02

 

Welke is jouw favoriet?

Er zijn heel veel weer apps te vinden in de verschillende App Stores. Welke weer app gebruik jij het meest?