Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphone-wetenschappelijk-onderzoek
Terug naar overzicht
2,200x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Met je smartphone meehelpen aan wetenschappelijk onderzoek

Je smartphone als onderdeel van een supercomputer: toekomstmuziek? Echt niet! Jouw smartphone heeft meer rekenkracht dan de raket die Neil Armstrong naar de maan bracht en is tot grootse dingen in staat. De rekenkracht van je smartphone kun je inzetten voor de wetenschap. Lijkt jou dit wel wat? In dit artikel lees je hoe het werkt en hoe je dit doet.

Distributed computing: zo werkt het

smartphone niet langzamerJe kunt je smartphone inzetten voor de wetenschap dankzij het principe van ‘distributed computing’. Hiermee vormen meerdere computers of smartphones samen één supercomputer. Als onderdeel hiervan voert de processor van je smartphone analyses en berekeningen uit. De processor is het brein van je smartphone. Des te meer smartphones en computers onderdeel zijn van hetzelfde distributed computing-systeem, des te krachtiger deze supercomputer is. Vele handen maken dus licht werk!

Een mooi voorbeeld hiervan is SETI@home, dat in 1999 het eerste grote distributed computing-project was en nog altijd actief is. SETI staat voor ‘Search for Extraterrestrial Intelligence’: de zoektocht naar intelligent buitenaards leven. Met SETI@home analyseren thuiscomputers radiosignalen uit de ruimte, met als doel om buitenaardse intelligentie te vinden. Een radiotelescoop in Puerto Rico vangt radiosignalen uit de ruimte op. Deze informatie moet daarna worden geanalyseerd op radiosignalen die het bestaan van buitenaards leven kunnen aantonen. Hier is veel rekenkracht voor nodig, want elk uur ontvangt de telescoop ongeveer 30 GB aan data. SETI heeft zelf de rekenkracht niet en ontwikkelde daarom de SETI@home-applicatie voor computers.

Smartphones, ze zijn krachtiger dan je denkt!

Simyo lekker bezigZeventien jaar nadat met SETI@home het eerste distributed computing-project voor computers startte, zijn er ook apps waarmee je je smartphone kunt inzetten voor de wetenschap. Deze kleine zakcomputertjes zijn namelijk krachtiger dan je denkt. Ter indicatie: een doorsnee smartphone uit 2016 heeft meer rekenkracht dan supercomputers die eind jaren ’90 ‘state of the art’ waren. Jouw telefoon kan met zijn rekenkracht een belangrijke rol spelen in wetenschappelijk en medisch onderzoek. Kleine moeite, toch?

Cray wetenschappelijk onderzoek

Wordt mijn telefoon langzamer van distributed computing?

Simyo onderzoektNee, want distributed computing-apps zijn alleen actief als jij je smartphone niet gebruikt. Dit ‘merkt’ je smartphone aan de hand van een aantal voorwaarden. Je telefoon moet verbonden zijn met een wifi-netwerk, opgeladen worden en niet door jou gebruikt worden. Met andere woorden: als je slaapt, of als je smartphone aan de lader zit en is verbonden met het wifi-netwerk. De distributed computing-app stopt direct zijn werkzaamheden als jij je telefoon weer gebruikt. Je merkt er dus niets van als jouw smartphone een nachtje doorhaalt!

Met deze apps help je mee aan een onderzoek

Simyo Prepaid verschilLijkt het je wel wat om de rekenkracht van je smartphone in te zetten voor de wetenschap? Wat goed van je! Er zijn meerdere distributed computing-apps voor smartphones. Hieronder bespreken we een aantal van deze apps en lees je waarnaar ze onderzoek doen. Deze apps zijn 25 MB of kleiner. Die opslagruimte kun jij toch wel missen?

Power to Give: Onderzoekt onder andere aids en Alzheimer

Power to GivePower to Give is een initiatief van HTC waarbij jij de rekenkracht van je smartphone inzet voor meerdere onderzoeken. Als jij de app op je smartphone installeert, help je mee met de zoektocht naar geneesmiddelen voor onder andere aids en de ziekte van Alzheimer. Power to Give zet zich ook in voor het verwerken van gegevens over klimaatsverandering en draagt zijn steentje bij aan de zoektocht naar buitenaards leven. Je kunt de Android-app van Power to Give downloaden in de Google Play Store. De app is niet beschikbaar voor de iPhone of Windows Phone.

iNaturalist: Maakt van jou een amateurbioloog!

iNaturalistDe iNaturalist-app doet geen beroep op de rekenkracht van je smartphone, maar is wel een app waar het principe ‘vele handen maken licht werk’ op van toepassing is. Met deze app ben je een amateurbioloog. Je maakt foto’s en opnames van dieren en planten in je omgeving en via de app stuur je deze door. Biologen kunnen deze gegevens gebruiken in hun onderzoeken. Aan iNaturalist doen wereldwijd 70 duizend mensen mee die inmiddels meer dan 1,1 miljoen observaties doorstuurden. Tip: stuur de gegevens door als je thuis bent en je smartphone verbonden is met wifi. Zo verbruikt de app geen MB’s.

Mocht je de smaak te pakken hebben, download dan ook Project Noah. Deze app moedigt je aan om de biodiversiteit in jouw omgeving in kaart te brengen. Zo help je wetenschappers met hun onderzoek én krijg je eindelijk antwoord op de vraag welke vogelsoort zich nou precies in jouw tuin nestelt.

Wildsense: Brengt wereldwijd de tijgerpopulatie in kaart

WildsenseGek op dieren? Wildsense is een spelletje voor de iPhone waarbij je foto’s van tijgers bestudeert. Je beantwoordt vragen, zodat onderzoekers de wereldwijde populatie van tijgers beter bij kunnen houden. Bij het zien van de foto geef je onder andere aan waar de tijger is en wat hij aan het doen is. Dankzij deze informatie kunnen onderzoekers tijgers beter in de gaten houden en beschermen tegen stropers. Belangrijk, want de tijger is een bedreigde dierensoort.

Loss of the Night: Onderzoekt wereldwijde lichtvervuiling

Loss of the NightLoss of the Night is een app waarmee je ’s nachts lichtvervuiling meet. Dit doe je door met je smartphone een foto te maken van de sterren. De app vertelt je op welke sterren jij je smartphonecamera moet richten en stuurt de resultaten door naar de initiatiefnemers. Deze onderzoekers kunnen zo de wereldwijde nachtelijke lichtvervuiling in kaart brengen.

NoiseTube: hoe zit het met de decibellen in jouw buurt?

nt_logoIn 2008 is het NoiseTube-project gestart waarbij decibellen in diverse leefomgevingen gemeten en gedocumenteerd kunnen worden door middel van de gratis app. Geluidsoverlast kan negatief bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de mens en de natuur. Met de app en het lopende onderzoek kunnen belangrijke inzichten worden verworven.

DreamLab: Draag jij je steentje bij aan onderzoek naar kanker?

DreamlabDreamLab gebruikt ’s nachts de rekenkracht van de processor van je smartphone om onderzoek te doen naar kanker. Een leuk extraatje aan deze app is dat je ziet hoeveel sneller het onderzoek gaat nu jij DreamLab gebruikt. Zo zie je dat je deelname écht nut heeft.

Play to Cure: Gamen voor het goede doel

Play To CureOp het eerste gezicht is Play to Cure een simpel, vermakelijk spelletje. De app heeft echter meer in zijn mars dan alleen vermaak. Terwijl jij het spelletje speelt, doet je smartphone namelijk onderzoek. Met de app analyseer je verschillende tumoren. Wetenschappers hopen hierin patronen te ontdekken. Hiervoor is een gigantische hoeveelheid aan data beschikbaar en jouw smartphone helpt deze te analyseren terwijl jij aan het gamen bent.

Hoe zit het met dataverbruik van deze apps?

Simyo verbruik inzienDistributed computing-apps gebruiken data. Ze sturen immers de door jouw smartphone geanalyseerde informatie op naar de wetenschappers. Zorg, om te besparen op je Sim Only internetbundel, daarom dat je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk. Zet voor de zekerheid je mobiele netwerk uit om eventueel dataverbruik te voorkomen. Al werken de meeste apps alleen als je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk, zo ben je er echt zeker van dat de app echt geen MB’s verbruikt. Dan hoef je je dus geen zorgen te maken om je internetbundel, maar kun je met een gerust hart je smartphone inzetten voor de wetenschap. Wereldverbeteraar!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.